Barnaba je napisao/la:
modus vivendi je napisao/la:
Citat:
U principu ja malo držim do mišljenja koje ne tvrdi da spasenje dolazi preko Krista i Katoličke Crkve.
Sigurnost tog izvora Milosti je prevrijedna da ju rušim nerazumnim pretpostavkama.
Nemoj se uvrijediti, ali to je ograničeno mišljenje, mišljenje koje u centar stavlja zemlju i ljude a ne uvažava činjenicu da je neka druga vanzemlajska civilizacija posve drugačija od nas i da uopće ne mora imati jednak tijek povijesti kao čovječanstvo.
Prvo čista je glupost kako je činjenica postojanje vanzemaljaca, kad dokaza za to još nema i sve je čista pretpostavka. Toliko o čistoj logici.
Teološki je više nego opravdano staviti zemlju i čovjeka u središte Božje pažnje. Kome se isplati odstupiti od te sigurne činjenice i ući u špekulacije?
Prvo, mi ovdje raspravljamo uvažavajuči mogućnost da se jednom otkrije da nismo sami a ako je tebi takva razina apstraktnog promišljanja isuviše teška, nitko te ne sili da raspravljaš o nečemu za što nisi sposoban.
Moderni čovjek (Homo Sapiens Sapiens) je u stanju logično raspravljati o stvarima koje su još jako aspstraktne i to je ono što nas čini naprednima a ne ograničeno i usko gledanje stvari, kakvo posjeduju majmuni.
Inače, ako mene prozivaš zbog ''loše'' logike onda moraš za to isto prvo prozvati Vatikan ali i Papu, koji su sazvali konferenciju iz naslova.
Tebi je moguće postojanje vanzemaljskog života teološki bespredmetno za raspravu a Vatikanu nije, pa jesi li ti to možda iznad Vatikana, tko griješi, ti ili oni?
Dakle, kome se isplati odstupiti od te sigurne činjenice i ući u ''špekulacije''?
Odgovor je šokantno jednostavan, Vatikanu!
Ali za razliku od tebe, Vatikan ima odgovornost pripremiti čovječanstvo na sve mogućnosti, a kako znam na tim konferencijama baš i ne sjede ljudi koji imaju velike probleme sa logikom.