kalimero je napisao/la:
Sinke je napisao/la:
Čak i imućniji vjernici imaju "izazove" radi prinova, ne zato što imaju novca, već zato što trebaju uložiti više vremena da ga zarade.
Daj primijeti koliko se tvoji postovi vrte oko novca i materijalnog.
Ako ljudi imaju novca (ocito vece place), sta ce jos dodatno ulagati vremena u zaradu?!
Cisti mentalitet ovog vremena i svijeta.
Ne znam kako bi reagirao da cujes s koliko primanja konkretno zivi moja 5-clana obitelj i u kako skromnim podstanarskim uvjetima
(eto samo jedan moj konkretni primjer, a koliko ih jos ima.... cuje i vidi onaj tko ima ta cula)
Nije u soldima ni pola!
Šoldi su ovdje, pitanje je samo kako ćemo ih uložiti. Radi se o ekonomskom sustavu i načinu trošenja novca Crkve, države, društva i pojedinca.
Da se novac ne troši na opanke, nego na tvoju obitelj, imala bi već deset članova. Djeca bi ti doslovce besplatno rasla, i imao bi materijalnih mogućnosti pružiti im više. Ovako živiš u uvjetima s kojima nisi zadovoljan, i vjerujem da zaslužuješ više.
Nisam siguran da smo se razumjeli, ali sigurno nisam materijalist ako želim da tvoja obitelj živi bolje. Ja bih bio spreman živjeti skromnije, ako bi djeca imala besplatnu školu, vrtiće i ostale stvari.