Citat:
Što se tiče čitača - na žalost u našoj Crkvi u Hrvatskoj nikada nije uvedena služba čitača prema liturgijskim pravilima. Koji je razlog ne znam - mislim pre malo poznavanja biti liturgije.
U našoj župi je uvedena Služba čitača, i to pred zajednicom, a pripremani smo cijelu godinu za to. Naime, imamo zadatak da u tjednu prije razmišljamo o Božjoj Riječi koja će se čitati tu nedjelju, onda se sastanemo i porazgovorimo svi zajedno kako doživljavamo tu Riječ, što je najbitnije, župnik nam objasni neke aspekte s Biblijske strane, u kojem je povijesnom kontekstu izrečena...
Ja živim kao vjernik u društvu, u obitelji, razmišljam nad tom Božjom Riječi i ugrađujem je u život. Župnik često naglašava: "pazite kakav Vam je život, da neće poslije govoriti da čitaš u Crkvi, a vani živiš drugačije." Upravo sam iz tog poticaja smogla snage da se suprotstavim nekim društvenim nepravilnostima na radnom mjestu,odgoju djece, u lokalnoj zajednici, ma čak i u političkom ogranku me zovu "Cucak" koji laje protiv nepotizma, sitnih koristi pojedinaca, korupcije, nepoštenja opčenito.
I kad nedjeljom stanem za ambon, znam da sam sredstvo samo u Božjim rukama, ali s velikom radosti i čašću čitam to što čitam, i želim i molim da preko mene moja župa doživi da su to Riječi Života.
Nemam osjećaj da se petljam u svečeničke stvari, dapaće!!!!