|
Bok! Želim reći da se u potpunosti slažem sa Barnabom koji je rekao da je padanje u Duhu novija pojava u crkvi,kao i govor u jezicima. Slažem se također da tu ima glume,i želje da se mnogi prikažu nečim posebnim... Napisat ću svoj primjer.Prije 6 godina na duhovnoj obnovi kod vlč Sudca u Čunskom, u Betaniji bilo nas je 70-tak najviše. Vlč je rekao:" Sad ću dati bolesničko pomazanje onima kojima je usitinu potrebno(medicinska dijagnoza,karcinom,i psihičke bolesti i slično),molim da dignu ruke koji su potrebiti".. Od 70 ljudi,ruke je diglo 20,iako su ostali bili tužni što i oni nisu mogli ići,ipak svećenik je objasnio da će i on imati više snage i koncentracije i više će pomoći uistinu potrebitima. Kada je masa ljudi,znači koliko sam ja shvatila nema ni on snage,pada od umora i iscrpljenosti... Među tim ljudima sam bila i ja,(isto sam se u putu prema Zlatku Sudcu odupirala,ma čak i grčila pri pomisli da ću pasti,misleći još da ako padnem sa svojom kilažom razbit ću i pod i dečke koji stoje da uhvate onoga koji pada),i kad me vlč.Zlatko pomazao po čelu,ja nisam ni osjetila više pomast na zapšću ruku,jer sam pala. Čula sam i dalje glasove,ljude,ali osjetila sam mir,i nisam imala misli,MISLI KOJE SE SVIMA NAMA ROJE KAO VRAPCI PRELIJEĆU glavom...Ja sam bila u nečemu drugom,jednostavno kao da nismo u svojemu tijelu. Nažalost to se ne može opisati,to se kao i sam Isus može jedino možda pjesmom i melodijom na neki način objasniti... Od 20 ,ljudi koji su primili bolesničko pomazanje nas 4 je palo. Zlatko Sudac je rekao da ljudi glume pad,da nekad padaju eto da fasciniraju sve okolo,svećenike,ljude.JEDNA ŽENA JE KOD VLČ SUDCA U glumljenom padu namještala periku ,jer joj se pomakla kad se bacila ha ha ha... JEDNA je jednostavno lagala da vidi ljude u bijelom kako su došli,u bijelim odijelima u kravatama,jednostavno sami svećenik osjeti kad neko glumi,hini,laže. A masovna polaganja ruku to jednostavno ne bih išla,nakon ovoga što sam doživjela ,vidjela sam da stvarno treba biti manje ljudi,i da trebaju biti ljudi u potrebi.Vlč Sudac je tada postio samo na vodi i ponekom soku,i puno je molio. To je jako imalo utjecaja na tom seminaru i bolesničkom pomazanju,kao i to da nije nahrupilo stotine ljudi. Nadam se da sam nekome možda pomogla oko nekih stvari,bar oko svojeg primjera, cijenim svačije mišljenje,i ovim putem iznosim svoje.
|