Barnaba je napisao/la:
Što mislite?:
Jesu li su sukobi nešto što je u svojoj biti suprotno Crkvi koju je osnovao sam Krist, čak sotonsko djelo?
Ako gledamo sukobe od postanja svijeta ,oduvjek su postojali.Svakako da je to ,momenat slabosti ,gdje covjek prenagli (mozda karakter igra vecu ulogu) a mozda je i Sotonsko djelo...Savakako svi dobro znamo sta Isus trazi od nas,i da ne ide nikako na korist,ali neki puta su neizbjezni sukobi,poslje koji se moze dosta toga razjasniti..i cak i popraviti neke stvari..
U mojim ocima to je kao "grijeh",da bi popravila to moram poci na ispovjed i oprostiti...A ,prije toga sam znala da ne smijem grijesiti,a ipak se dogodilo?...!
Citat:
Kakvu vrijednost, po vama, imaju unutarnje Crkveni sukobi, danas?
Zavisi kakav je to sukob...?Tko je sve umjesan u te sukobe,tko rijesava i sta je odlucujuce,sta ce proizaci poslje sukoba..!Ne mozemo sve sukobe trpati i jedan kos,jer i oni su razliciti,kao i mi..Mislim da je cesto prisutan deficit ljubavi,kada dolazi do sukoba,a nekada i princip,sto nikako ne odgovara zakonu Bozjem..
Citat:
Koje zamke nosi isključivost u razmišljanju i promišljanju stvarnosti Crkve?
Ne znam,zamke su uvjek problem,a stvarnost je cesto tesko dokazati(inace mi nije sasvim jasno ovo pitanje.?)
Citat:
Da li je konstruktivno-kritički pristup isto što i sukob isključivih mišljenja?
Covjek se na dobronamjernoj kritici uci,to je dobar znak .Netko zeli upozoriti,mozda u propustima i greskama,koje sami ne vidimo..Zato mislim da je nekada dobro i potrebno kriticki pristupiti...da bi se postigao bolji dijalog..a sta je u stvari;
sukob isključivih mišljenja?Citat:
Koju ulogu u Crkvi ima sukob a koju dijalog te koji način preferirate
Sve je rijesivo,problemi su tu da se rijesavaju,a ne da se metu pod stol.?Zdravi dijalog je sigurno od velike koristi,ali je neki puta nemoguce izbjeci sukobe...Sve zavisi ,kakvim plodom oni urode na kraju..
Danas je covjek "jak u slobodi" pa tako direktno moze reci sve,sto neki puta ne odgovara svima i ,cak i protivi se zakonu..Mozda poznaje zakon ,a mozda i ne....A,sto se tice Crkve same i stosta novoga i izmjenitoga u njoj ,tu sam i sama zainteresirana,jer mislim da bi bilo jako dobro vise cuti u nekim stvarima,pogotovo gdje se "razlicita misljenja tuku" U zadnje vrijeme "mediji ruse zdravu logiku"..i tako dovodi u zabludu..a imam osjecaj da Crkva suti..????."