E pa meni je to rekao svećenik i mogu ti na pp poslati ime, prezime i mobitel tog svečenika, samo kaži.
Draga Totus Tuus! Iskreno se nadam da i sama vidiš da ovde imamo problem. Jedno je sigurno: netko ovde laže. Nema druge opcije. E sad! Tko laže, to je već drugo pitanje. Do toga tek moramo doći. Ili lažeš ti i taj "fantomski" svećenik, (oprosti mi ako je riječ pomalo neukusna, ali ne znam koji izraz bi ovoj situaciji bolje pristajao), ili laže nauk Katoličke Crkve. Tko laže nisam toliko siguran da bi, kako se u narodu kaže: "mogao staviti ruku u vatru", ali nešto mi govori da ti Totus Tuus lažeš. Iako ti kažeš, citiram;
Možete o meni misliti što god hoćete, ali od rijetkih mi vrlina je ta da ne lažem i mrzim laž.
Kaj ti misliš Totus Tuus?! Lažeš ti i "fantomski" svećenik ili laže nauk Katoličke Crkve?! Ali idemo po redu. Ok?!
E pa meni je to rekao svećenik i mogu ti na pp poslati ime, prezime i mobitel tog svečenika, samo kaži.
Vrlo bi cijenio kad bi mi na pp poslala ime, prezime i mobitel tog svećenika.
Ti si, navodno teolog.
Giovi nije navodno teolog, Giovi jest teolog. Bez ovog dodatka - navodno.
Iako moj grijeh masturbiranja nije učestal i ima donekle i opravdanje...
Gle! Vjerujem da nikog normalnog na ovom forumu previše ne zanima šta tko i sa kime radi u spavaćoj sobi. Ako me razumiš.

Mi ovde pokušavamo utvrditi samo jednu jedinu stvar, ili, bolje rečeno, dvije stvari: jel samozadovoljavanje grijeh ili nije grijeh. I ako jest grijeh, kakav je to grijeh: laki ili teški/smrtni.
...meni je ispovjednik, svećenik, rekao da nije grijeh nego NEUREDNOST.
A meni je nauk Katoličke Crkve rekao nešto sasvim drugo. Citiram;
P. Je li nečistoća veliki grijeh?
O. To je preteški grijeh i vrlo odvratan pred Bogom i ljudima, zato što snizuje čovjeka na razinu životinje, vuče ga u mnoge druge grijehe i poroke, te izaziva najstrašnije kazne na ovom i na drugom svijetu.
Veliki katekizam sv. Pija X.
P. 496. Zašto je požuda mrska u Božjim očima?
O. Jer u nama onečišćuje sliku Božju i hram Duha Svetoga.
P. 497. Što je ovdje još zabranjeno?
O. Nečedno dodirivanje sebe ili drugih, s užitkom u požudnim mislima i poljupcima.
P. 498. Što je nasljednik nezakonite požude?
O. Smrt i prokletstvo; jer "ni bludnici ni preljubnici.." (to jest oni koji se onečišćuju dobrovoljnim onečišćenjem) "neće posjedovati kraljevstvo Božje." 1 Kor. 6, 9. The Douay Catechism Požuda je strast duše razornija od svakog rata, pogubnija od vatre i divlja od divlje zvijeri. Sv. Ivan Zlatousti "Homilies on Matthew, Homily 62"
Nijedan grijeh nema veću moć nad dušom od grijeha nečistoće. Svi grijesi su zli, ali nečistoća vuče duše u pakao više od bilo kojeg drugog. Sv. Alfonz Liguori "The True Spouse of Jesus Christ"
Nema ništa tako podlo i prezreno kao nečistoća požude. Ona čovjeka pretvara u zvijer, ponižava ga ispod zvijeri. Sv. Ivan Vianney "Sermons"
Požuda je ljubav prema užicima koji su suprotni čistoći. Nijedan grijeh, djeco moja, ne upropaštava i ne uništava dušu tako brzo kao ovaj sramotni grijeh; on nas otima iz ruku dobrog Boga i baca nas poput kamena u ponor blata i pokvarenosti. Jednom kada smo uronjeni u ovo blato, ne možemo izaći, svakim danom u njemu pravimo sve dublju rupu, tonemo sve niže i niže. Tada gubimo vjeru, smijemo se istinama religije, više ne vidimo Raj, ne bojimo se Pakla. O djeco moja! Koliko su jadni oni koji se prepuštaju ovoj strasti! Sv. Ivan Vianney "The Little Catechism of The Cure of Ars"Misliš li ti, da si, kao teolog adekvatniji od svećenika za tumačenje grijeha??
Sasvim sam siguran da je Giovi adekvatniji od "fantomskog" svećenika za tumačenje grijeha. Da. Nema sumnje u to.
Sada hoćeš reći da nijedan svećenik to ne može reći...
Sasvim sam siguran da nijedan svećenik to ne može reći. To je doslovno nemoguće. Ne postoji takav svećenik.
Ali nemoj se postavljati iznad svećenika jer onda ovaj forum nema smisla.
Kojeg svećenika?! Ponovo i ponovo ti kažem: ne postoji takav svećenik. Čak kad bi postajala neka paralelna stvarnost, neka peta dimenzija u kojoj bi taj "svećenik" živio, prvo pitanje koje bi se postavilo jest: kojom vlašću taj "svećenik" tebi govori da samozadovoljavanje nije grijeh?! Vlašću Sv. Petra, Vladimira Putina ili Ban Ki-moona?! Ili koga?! Ajde odgovori.
... onda ovaj forum nema smisla.
Ovaj forum ima itekako smisla. To kaj tebi nauk Katoličke Crkve "ne miriši" u pojedinim stvarima, to nema apsolutno nikakve veze sa forumom.
Možete o meni misliti što god hoćete, ali od rijetkih mi vrlina je ta da ne lažem i mrzim laž.
Lažeš. Ali zapamti! Sebi lažeš.
Idi sada i reci da je grijeh nečistoće samo malo zlo. U času smrti nećeš tako reći; svaki grijeh te vrste tada će ti se činiti kao čudovište iz pakla. A kamoli ćeš to reći pred sudom Isusa Krista, koji će ti reći ono što ti je Apostol već rekao: "Nijedan bludnik ili nečisti nema baštine u kraljevstvu Kristovu i Božjem." (Ef 5,5) Sv. Alfonz Liguori "Sermons for All the Sundays in the Year"Pripazi na pisanje.