Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 22:01

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet srp 25, 2025 12:57 

Slažem se u potpunosti Adrijana sa napisanim. Ako za jednoga laika mogu gotovo sigurno reći da je doživo autentičan Božji zahvat u svom životu, onda je to Rajko Bundalo. Kad vidim što se sve piše i izvrće o njemu :shock: , pa ispada da čovjek izvodi egzorcizme ujutro, a popodne riješava životna prokletstva, a navečer ide na svoju ruku po župama i drži predavanja. Priča se o nekoj njegovoj "velikoj" sljedbi..., a mislim da od laika koji su angažirani u apostolatu i djelovanju unutar Crkve, da je on jedan od onih samozatajnih i povučenih, koji ni ne želi nikakvu pažnju i isticanje, čovjek jednostavno svjedoči svoj hod sa Bogom u svom životu i plodove toga hoda i potpuno je poslušan Crkvi. Ako i moli za druge, moli u ljubavi svoju očinsku molitvu - https://www.youtube.com/watch?v=MNKsVKQHwKc koju je po nadahnuću sam napisao. Napisao je nekoliko knjiga, ima dosta njegovih seminara na youtube-u, pa svatko koga zanima može pročitati i poslušati.

A što se tiče utjecaja grijeha naših predaka na naše živote i sklonosti, svakako preporučujem pogledati predavanja oca Chada Rippergera. Slažem se da bi bilo, tužno i štetno sve ovo ismijavati i glavom okretati.

https://www.youtube.com/watch?v=bBt12Sqlwkg

Vrh

PostPostano: Pet srp 25, 2025 14:39 

adrijana, evo, napokon nešto što će te zadovoljiti i nakon čega ćeš priznati Međugorska ukazanja:
"I ja sam dolje u crkvi, nakon više puta što sam bio tu, nakon što sam vidio bio vrtnju križa, prije nekih 12 godina i svega što sam vidio, otišao pred Presveto. I meni tamo postaje iznutra jasan duhovni put Međugorja. Shvatio sam zašto baš tim redoslijedom ukazanja idu."

( Rajko Bundalo, ali mogla je biti Terezija Avilska)

Vrh

PostPostano: Pet srp 25, 2025 20:53 

Slažem se u potpunosti Adrijana sa napisanim. Ako za jednoga laika mogu gotovo sigurno reći da je doživo autentičan Božji zahvat u svom životu, onda je to Rajko Bundalo. Kad vidim što se sve piše i izvrće o njemu :shock: , pa ispada da čovjek izvodi egzorcizme ujutro, a popodne riješava životna prokletstva, a navečer ide na svoju ruku po župama i drži predavanja. Priča se o nekoj njegovoj "velikoj" sljedbi..., a mislim da od laika koji su angažirani u apostolatu i djelovanju unutar Crkve, da je on jedan od onih samozatajnih i povučenih, koji ni ne želi nikakvu pažnju i isticanje, čovjek jednostavno svjedoči svoj hod sa Bogom u svom životu i plodove toga hoda i potpuno je poslušan Crkvi. Ako i moli za druge, moli u ljubavi svoju očinsku molitvu - https://www.youtube.com/watch?v=MNKsVKQHwKc koju je po nadahnuću sam napisao. Napisao je nekoliko knjiga, ima dosta njegovih seminara na youtube-u, pa svatko koga zanima može pročitati i poslušati.

A što se tiče utjecaja grijeha naših predaka na naše živote i sklonosti, svakako preporučujem pogledati predavanja oca Chada Rippergera. Slažem se da bi bilo, tužno i štetno sve ovo ismijavati i glavom okretati.

https://www.youtube.com/watch?v=bBt12Sqlwkg

Hvala ti! :)) Samo da dodam da su takve molitve slične "molitvama nutarnjeg iscjeljenja" kakve su opisali prof. Ivančić (ne znam jesu li se njih dvojica možda poznavali?), zatim pater Zvjezdan Linić i drugi. Ono što me zadivilo, gospodin Rajko iako je laik toliko vjerno opisuje razoran učinak grijeha na čovjeka (to se rijetko viđa i u propovjedima).

O zlodusima se danas vrlo rijetko govori (sjećam se sjajnog p. Celestina Tomića i njegove knjige "Vjera i postojanje sotone") kao da smo prešli u neku drugu religiju gdje je važno samo psihički se dobro osjećati i pohađati redovito određene obrede - i Bog nam mora, sam po sebi, služiti kad Ga zazovemo. Ako uopće ikad i iskreno razgovaramo s Njim..

I papa Franjo je govorio: Bog prilazi malenima, koji su u duhu siromašni, koji priznaju svoju bijedu pred Njim i znaju se poniziti...

S one poveznice koju sam prije stavila prenijet ću tekst o viđenju zloduha kako drži u šaci onoga koji je u teškom grijehu, pa bio to i svećenik, a tekst je od sv. Terezije Avilske (koje li slučajnosti!), slijedi citat:

Potvrda nauka sv. Tome u viđenju sv. Terezije Avilske

U mističnom životu Crkve sv. Terezija Avilska u svojoj autobiografiji Moj život donosi jednu epizodu koja potvrđuje navedeno: „Idući jednom na pričest vidjeh duševnim očima mnogo jasnije nego tjelesnim dva vraga sasvim gadna oblika. Pričini mi se da rozima obuhvaćaju grlo siromašna svećenika. A svoga Gospodina vidjeh u spomenutom Veličanstvu u njegovim rukama u hostiji, što mi ju je baš htio pružiti. Vidjeh jasno da su te ruke njega vrijeđale i upoznah da je ona duša u smrtnom grijehu. O Gospodine moj, kako je strašno gledati tvoju ljepotu među tako gadnim likovima! Oni su bili pred tobom tako preplašeni i prestravljeni te bi bili, čini se, rado pobjegli da si im ti dopustio da odu. To me tako smuti te ne znam kako sam se mogla pričestiti, i veoma se prestrašili jer pomislih, kad bi viđenje bilo od Boga, ne bi Njegovo Veličanstvo dopustilo da vidim zlo što je u onoj duši. Nato mi reče sam Gospodin, neka se molim za onoga svećenika. On je dopustio da ono vidim i da upoznam moć što je imaju riječi pretvorbe, te da Bog ne prestaje biti ondje, pa bio i najgori svećenik koji ih izgovara. Usto neka vidim njegovu veliku dobrotu, jer predaje se i u ruke svoga neprijatelja, a sve to za dobro moje i svih ljudi. Shvatih dobro da su svećenici kudikamo više dužni da budu dobri nego drugi; kako je strašno primati Presveti Sakrament nedostojno te koliko đavao gospodari duši kad je u smrtnom grijehu. To mi viđenje učini vrlo veliku korist i učini da spoznam što dugujem Bogu. Hvala mu dovijeka. Amen.“
https://zvona-ri.org/tekst/sakramenti-i ... nici-i-dio

...a k tome dodajem iskustvo sv. Brigite kako zlodusi ne mogu ništa onima čije je srce povezano s Predragocjenom Krvi, mogu ih samo vanjskim sitnicama uznemiravati - ako su neoprezni da izgube nutarnji mir.

Vrh

PostPostano: Sub srp 26, 2025 15:15 

U vezi teksta "Čemu služi mjesečnica", on je objavljen 2017.g. na portalu "Žena Vrsna", a kasnije je izbrisan sa stranice. Dobro da je izbrisan jer je po meni nejasno i loše napisan, ali da se dalje ne igra pokvarenog telefona i ne predpostavlja kontekst stavljam izvorni link iz internet arhive:
https://archive.is/5GFl9

Hvala za dokaze kako je tekst postojao i sada se svi mogu uvjeriti kako nitko nije izmišljao niti podmetao Rajku.
Zanima me što ti osobno misliš je li primjereno da laik i otac tako govori i tako živi? Kako se to odražava na djecu koja to slušaju? Jesu li to primjeri koje trebamo nasljedovati i tako oblikovati svoje brakove?

Vrh

PostPostano: Sub srp 26, 2025 15:53 

Zanima me što ti osobno misliš je li primjereno da laik i otac tako govori i tako živi? Kako se to odražava na djecu koja to slušaju? Jesu li to primjeri koje trebamo nasljedovati i tako oblikovati svoje brakove?

Ako ti je obrisao posljednji post na ovoj temi i premjestio ga u smeće, onda možeš pretpostaviti šta misli. :|

Vrh

PostPostano: Sub srp 26, 2025 19:24 
Administrator

U vezi prebacivanja postova, već sam upozorio da ne želim raspravu o drugim osobama, a svakako ne o nečijoj obitelji i kćerima, već tražim da se raspravlja o Crkvenom nauku koji nam može i treba biti pomoć u svakodnevnom životu.

Vrh

PostPostano: Sri kol 20, 2025 17:24 

Nigdje nisam rekla kako je Rajko Bundalo loš čovjek, ali priznajem – pomalo me zbunjuju oni koji mirne duše klimaju glavom kada vjernici laici imaju viđenja zmajeva i utvara. Povijesno gledano, takve su stvari uglavnom imali redovnici – njima je to ulazilo u opis poziva, kao svojevrsni “službeni dar”. Ali zamislite običnog muža i oca kojemu se iznenada pojavi dar levitacije. Žena se probudi, a on visi pod stropom. Povući ga natrag u krevet ili podmetnuti jastuk da ne udari glavom u luster? Bilokacija je još zabavnija priča. Sjedne s njom na kauč gledati seriju, a u isto vrijeme kumovi ga vide u kafiću. I sada se postavlja pitanje: je li to pogreška u sustavu ili nova razina bračnog života?
Zato pitam: što vi savjetujete kad bračni drug počne skupljati nadnaravne moći? Treba li ga pustiti da ih “izgori” kao prolaznu virozu ili ga odvesti na hagioterapiju?

Vrh

PostPostano: Čet kol 21, 2025 12:00 

To je njemu ostalo od bavljenja radiestezijom

Vrh

PostPostano: Pon kol 25, 2025 10:34 

Je li ismijavanje karizmatskih darova (od strane nekih forumaša) grijeh protiv Duha Svetoga??

Vrh

PostPostano: Pon kol 25, 2025 19:59 

Je li ismijavanje karizmatskih darova (od strane nekih forumaša) grijeh protiv Duha Svetoga??

Malo je to strogo.

Vrh

PostPostano: Uto kol 26, 2025 11:54 

Vrlo je tanka crta između "karizmatskih darova" i nekih drugih čimbenika (narcisoidnost, megalomanija, opsjednuće, i mnogo još toga), tako da ne bi trebalo olako prihvaćati tvrdnju da netko ima karizmatski dar.
Osobno me slabo fasciniraju takve izjave. Pogotovo što kad bi ga netko i imao, držao bi ga u tajnosti a ne se isticao s time.

Vrh

PostPostano: Uto kol 26, 2025 19:24 

Vrlo je tanka crta između "karizmatskih darova" i nekih drugih čimbenika (narcisoidnost, megalomanija, opsjednuće, i mnogo još toga), tako da ne bi trebalo olako prihvaćati tvrdnju da netko ima karizmatski dar.
Osobno me slabo fasciniraju takve izjave. Pogotovo što kad bi ga netko i imao, držao bi ga u tajnosti a ne se isticao s time.

Karizme se daju pojedincima najviše za služenje zajednici (Crkvi), i nisu baš za držanje u tajnosti.. To bi bilo kao stavljanje pod tepih..

Kad sam tražila podatke o njemu i prije nego sam pogledala ulomke o obraćenju - i ja sam pretpostavljala da je možda neki od (američkih) karizmatika položio na njega ruke ili je razlog obraćenja bio posjet Međugorju (na stotine novih "vidioca" se pojavilo nakon takvih posjeta) - ali ništa od toga!

Zaključila sam da je njegovo obraćenje čudesan milosni Božji zahvat, nema u njemu narcisoidnosti niti skupljanja lajkova i sljedbenika, ali dopuštam da nekoga može prevariti nepotpuna interpretacija nekih stavova (kao npr. u onoj emisiji gdje odgovara na pitanja slušatelja, a voditelj ga prekida svojim upadicama pa niti ne završi započetu rečenicu - dopuštam da ga netko može krivo shvatiti, pa prema tome potcijeniti). Tu smo svi slabi.

Ali ismijavanje karizmi (od strane nekih forumaša) kao da bi karizma bila letjeti po sobi ili klonirati se - to ne podržavam.. :roll:

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2025 11:21 

Znači, ako netko ne povjeruje u čudesnog Bundala- griješi prema Duhu Svetom? A to je neoprostivi grijeh :oo

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2025 15:06 

Znači, ako netko ne povjeruje u čudesnog Bundala- griješi prema Duhu Svetom? A to je neoprostivi grijeh :oo

Tako ona misli i umišlja da može razlikovati duhove. Pristaje na nagovor duha koji joj šapće kako je vjekovni nauk Katoličke Crkve nacistički, a zatim bapske priče proglašava Božjim nadahnućem. Nema tu vjerodostojnosti nimalo.

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2025 15:59 

Ne radi se tu uopće o Bundalu, nego sam se osvrnula na Majkićkin post gdje ismijava karizmatske darove, citiram:

"Ali zamislite običnog muža i oca kojemu se iznenada pojavi dar levitacije. Žena se probudi, a on visi pod stropom. Povući ga natrag u krevet ili podmetnuti jastuk da ne udari glavom u luster? Bilokacija je još zabavnija priča. Sjedne s njom na kauč gledati seriju, a u isto vrijeme kumovi ga vide u kafiću. I sada se postavlja pitanje: je li to pogreška u sustavu ili nova razina bračnog života?"

Ako ovi čudni stavovi imaju kakve veze s Bundalom, molim da mi javite... :wink:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata