Slažem se u potpunosti Adrijana sa napisanim. Ako za jednoga laika mogu gotovo sigurno reći da je doživo autentičan Božji zahvat u svom životu, onda je to Rajko Bundalo. Kad vidim što se sve piše i izvrće o njemu

, pa ispada da čovjek izvodi egzorcizme ujutro, a popodne riješava životna prokletstva, a navečer ide na svoju ruku po župama i drži predavanja. Priča se o nekoj njegovoj "velikoj" sljedbi..., a mislim da od laika koji su angažirani u apostolatu i djelovanju unutar Crkve, da je on jedan od onih samozatajnih i povučenih, koji ni ne želi nikakvu pažnju i isticanje, čovjek jednostavno svjedoči svoj hod sa Bogom u svom životu i plodove toga hoda i potpuno je poslušan Crkvi. Ako i moli za druge, moli u ljubavi svoju očinsku molitvu -
https://www.youtube.com/watch?v=MNKsVKQHwKc koju je po nadahnuću sam napisao. Napisao je nekoliko knjiga, ima dosta njegovih seminara na youtube-u, pa svatko koga zanima može pročitati i poslušati.
A što se tiče utjecaja grijeha naših predaka na naše živote i sklonosti, svakako preporučujem pogledati predavanja oca Chada Rippergera. Slažem se da bi bilo, tužno i štetno sve ovo ismijavati i glavom okretati.
https://www.youtube.com/watch?v=bBt12SqlwkgHvala ti!

Samo da dodam da su takve molitve slične "
molitvama nutarnjeg iscjeljenja" kakve su opisali
prof. Ivančić (ne znam jesu li se njih dvojica možda poznavali?), zatim pater
Zvjezdan Linić i drugi. Ono što me zadivilo, gospodin Rajko iako je laik toliko vjerno opisuje razoran učinak grijeha na čovjeka (to se rijetko viđa i u propovjedima).
O zlodusima se danas vrlo rijetko govori (sjećam se sjajnog
p. Celestina Tomića i njegove knjige "
Vjera i postojanje sotone") kao da smo prešli u neku drugu religiju gdje je važno samo psihički se dobro osjećati i pohađati redovito određene obrede - i Bog nam mora, sam po sebi, služiti kad Ga zazovemo. Ako uopće ikad i iskreno razgovaramo s Njim..
I papa Franjo je govorio: Bog prilazi malenima, koji su u duhu siromašni, koji priznaju svoju bijedu pred Njim i znaju se poniziti...
S one poveznice koju sam prije stavila prenijet ću tekst o viđenju zloduha kako drži u šaci onoga koji je u teškom grijehu, pa bio to i svećenik, a tekst je od sv. Terezije Avilske (koje li slučajnosti!), slijedi citat:
Potvrda nauka sv. Tome u viđenju sv. Terezije AvilskeU mističnom životu Crkve
sv. Terezija Avilska u svojoj autobiografiji
Moj život donosi jednu epizodu koja potvrđuje navedeno: „Idući jednom na pričest vidjeh duševnim očima mnogo jasnije nego tjelesnim dva vraga sasvim gadna oblika. Pričini mi se da rozima obuhvaćaju grlo siromašna svećenika. A svoga Gospodina vidjeh u spomenutom Veličanstvu u njegovim rukama u hostiji, što mi ju je baš htio pružiti. Vidjeh jasno da su te ruke njega vrijeđale i upoznah da je ona duša u smrtnom grijehu. O Gospodine moj, kako je strašno gledati tvoju ljepotu među tako gadnim likovima! Oni su bili pred tobom tako preplašeni i prestravljeni te bi bili, čini se, rado pobjegli da si im ti dopustio da odu. To me tako smuti te ne znam kako sam se mogla pričestiti, i veoma se prestrašili jer pomislih, kad bi viđenje bilo od Boga, ne bi Njegovo Veličanstvo dopustilo da vidim zlo što je u onoj duši. Nato mi reče sam Gospodin, neka se molim za onoga svećenika. On je dopustio da ono vidim i da upoznam moć što je imaju riječi pretvorbe, te da Bog ne prestaje biti ondje, pa bio i najgori svećenik koji ih izgovara. Usto neka vidim njegovu veliku dobrotu, jer predaje se i u ruke svoga neprijatelja, a sve to za dobro moje i svih ljudi. Shvatih dobro da su svećenici kudikamo više dužni da budu dobri nego drugi; kako je strašno primati Presveti Sakrament nedostojno te koliko đavao gospodari duši kad je u smrtnom grijehu. To mi viđenje učini vrlo veliku korist i učini da spoznam što dugujem Bogu. Hvala mu dovijeka. Amen.“
https://zvona-ri.org/tekst/sakramenti-i ... nici-i-dio...a k tome dodajem iskustvo
sv. Brigite kako zlodusi ne mogu ništa onima čije je srce povezano s Predragocjenom Krvi, mogu ih samo vanjskim sitnicama uznemiravati - ako su neoprezni da izgube nutarnji mir.