Barnaba je napisao/la:
I ja se slažem da im II Vatikanski sabor ne može ići u prilog jer su zahtjevi usmjereni na promjenu nauka.
I ne samo to, po meni je barem jednak problem pokušaj implementacije brojnih značajki sekularističkog svjetonazora na teologiju, što na kraju završava (ne tako često vidljivim) vrlo destruktivnim posljedicama po vjerski život.
Citat:
Ipak mislim da bi to pitanje trebalo raspraviti hladne glave bez pozivanja na ovaj blog koji je zadojen konzervativizmom te u neku ruku neobjektivan.
Sva teška pitanja treba raspraviti bez suvišnih emocija i objektivno koliko je to god moguće.
1. U čemu se očituje konzervativnost tog bloga (i molio bih precizniju definiciju tog pojma)?
2. Znam da je teško biti hladne glave na spomen ovako podrivačkih akcija, međutim navedene činjenice posve objektivno stoje, i govore da takve stvari nisu vrijedne tolerancije. Jer, nije nam zadaća samo činiti dobro, nego i sprečavati zlo.
Citat:
Ovih dana, svi mediji bruje o otkazu vjeroučitelju karikaturistu Tihomiru Lovriću iz Osnovne škole Sveti Križ Začretje. Naravno da mediji to dovode u vezu s objavljivanjem njegovih karikatura ali budući da nije zadovoljavao uvjete za vjeroučitelja, mandat mu je opozvan.
Zanimljivo je da je Lovrić aktivan u hrvatskom ogranku, modernističkog međunarodnog pokreta “Mi smo Crkva” na čijem blogu je objavljivao prijevode i neke karikature.
Takvi čini već sami po sebi jesu sablažnjivi i pokazuju ogromni nedostatak temeljnih kršćanskih kreposti, stoga i posve razumijem potez nadležnih instanci. Uostalom, nije sv. Pavao uzalud predao surovoj kazni onog teškog grešnika - samo kad bi u dotičnog bilo toliko poniznosti da uvidi kako se neke stvari čine za njegovo dobro (a to neće biti prije nego se odrekne samovolje u tumačenju vjerskih pitanja).