Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 06:57

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri lip 19, 2024 11:19 

Ne želim Gospu nazivati ukazom ili pojavom.
Nemam nikakve sumnje u pogledu toga što se u Međugorju zbiva.
A ti je po svojoj savjesti nazivaj kako želiš.

Ma to protestanti tako zovu Gospu.

Vrh

PostPostano: Sri lip 19, 2024 11:56 

Ako čita netko iz Rijeke:

Od večeras u 22 sata navečer ispred crkve sv. Nikola biskupa (kod ZTCa, vlč. Slobodan Bunoza), u Perivoju kraljice mira, molit će se devetnica krunice po uzoru na krunicu koja se ovih dana moli na Podbrdu. Naime, budući da s obzirom na ozbiljno stanje u svijetu, Gospa poziva na molitvu za mir, župnik će moliti na tu nakanu. Ako želite, ponesite sa sobom prostirku za sjediti, a možete pozvati ljude koji bi htjeli doci. Bb!

Vrh

PostPostano: Sri lip 19, 2024 13:47 

Preko vidjelice Marije, u subotu. Došla je poruka do mene preko molitvene grupe, a samo je jedan HR portal objavio poziv (i međugorje-info).

https://vjera.hr/crkva/siri-se-izvanredna-vijest-iz-medugorja-gospa-je-ispruzila-ruke-nad-sve-prisutne/

Večeras se moli treći dan, može se moliti i pratiti preko
https://marytv.tv/

Nije to bilo prije jasno, a onaj prvi link je javljao da je na njemu virusna prijetnja pa nisam otvarala. Stvarno bi bilo čudno da Gospa ili Međugorska pojava tvrde kako Putin nema izbora već mora ispaliti nuklearne bombe. Takvo nešto bi sigurno tvrdila nekakva beogradska pojava, a ne Blažena Djevica Marija.

Vrh

PostPostano: Sri lip 19, 2024 14:01 

Nije to bilo prije jasno, a onaj prvi link je javljao da je na njemu virusna prijetnja pa nisam otvarala. Stvarno bi bilo čudno da Gospa ili Međugorska pojava tvrde kako Putin nema izbora već mora ispaliti nuklearne bombe. Takvo nešto bi sigurno tvrdila nekakva beogradska pojava, a ne Blažena Djevica Marija.

Vjera.hr već neko vrijeme ima problema sa malicionznim skriptama. Počiste ih, pa se vrate.

A što se geostrateških promišljanja tiče, nije mi previše stalo ni do Rusije ni do udruženog Zapada, imaju i jedni i drugi putra na glavi, a iskreno ne bi me iznenadilo da u pozadini iste mračne sile upravljaju sa događajima na obje strane. Napisao sam to što si istakla jer je očigledno: ako Ukrajinci krenu gađati ciljeve duboko na teritoriju Rusije nema nikakve sumnje da će Rusija uzvratiti, i to ne po Ukrajini nego eskalirati do kraja. Ili to ili položiti oružje i priznati poraz. Nema treće opcije.

Mislim da Rusija nema ni približno dovoljno konvencionalnih snaga suprotstaviti se Zapadu, tako da je za očekivati uporaba taktičkih nuklearnih.
Bilo je gadno par puta tokom hladnog rata, ali nikada ovako, na rubu smo. I ne vidim niti jednog jedinog leadera koji bi htio ili znao povući ručnu i vratiti se par koraka unatrag.

Vrh

PostPostano: Sri lip 19, 2024 16:24 

pints je napisao/la:
Napisao sam to što si istakla jer je očigledno: ako Ukrajinci krenu gađati ciljeve duboko na teritoriju Rusije nema nikakve sumnje da će Rusija uzvratiti, i to ne po Ukrajini nego eskalirati do kraja.

Ukrajinci odavno gađaju ciljeve duboko u Rusiji. Uspjeli su čak pogoditi zastavu na Crvenom trgu, zatim rafinerije nafte tisuće km u Rusiji, vojne zrakoplovne baze i brodove crnomorske flote. Dakle Rusija uopće nema sada neki poseban razlog za upotrebu nuklearnog oružja. Međutim Putin taj čovjek pod utjecajem Sotone, nije imao razloga ni vršiti agresiju na Ukrajinu pa ju je napao. Zato bi on stvarno mogao narediti i veće zlo. Treba moliti da ga njegovi spriječe jer će i oni stradati i neće Rusima nuklearna bomba donijeti pobjedu.
Meni je jedino čudno što si se pridružio Hrkiju u velikoruskom narativu i prikazivanju Putina kao prisiljenog na upotrebu svakojakog oružja s međugorskom pojavom kad i sam kažeš
pints je napisao/la:
a iskreno ne bi me iznenadilo da u pozadini iste mračne sile upravljaju sa događajima na obje strane.

Globalisti na zapadu i Ruski političari stvarno imaju iste sotonske gospodare, a mislim da vaše podmetanje Putinove kontraverze u kontraverzna događanja u Međugorju ne stvaraju atmosferu povjerenja i ne potiče na istinitosti ukazanja. Kako bi prava BDM mogla podržavati i opravdavati Putina?

Vrh

PostPostano: Sri lip 19, 2024 16:43 

...

S tobom čovjek stvarno treba biti oprezan, nevjerojatno je kakve konstrukcije izvlačiš iz mojih upisa.

* Ukrajinci ne gađaju rafinerije nego izvode diverzantske napade, razlika je u vojnom smislu nebo-zemlja. Zapravo imali su neke akcije dronovima, ali ne i ozbiljnim projektilima kakve su sada dobili od SADa, UKa i Francuske.

* To da će napadi tim projektilima izazvati odgovor Rusije, potenicijalno i nuklearnim taktičkim oružjem, je prilično rašireno mišljenje geostratega. Zato je SAD vrlo suzdržan i stavlja velika ograničenja Ukrajini kada im šalju oružje. Pitanje je koliko u ovakvoj situaciji mogu iskontrolirati događanja na terenu.

* U Međugorju nema ništa kontraverzno. Bilo je kontroverznih biskupa koji će za svoje postupke odgovarati na Sudu kao i svi ostali smrtnici.

* Molitva za mir nema direktno veze sa Putinom nego sa općim pogoršanjem sigurnosne slike Svijeta koji suludo srlja u globalni sukob. I opet, nije to moje mišljenje već takve bojazni iznosi većina političkih i geostrateških komentatora.

Uostalom, ako nećeš moliti na poziv Gospe nitko te ne tjera. Ja sam samo prenio informaciju.

Vrh

PostPostano: Sri lip 19, 2024 17:05 

pints je napisao/la:
* Ukrajinci ne gađaju rafinerije nego izvode diverzantske napade, razlika je u vojnom smislu nebo-zemlja. Zapravo imali su neke akcije dronovima, ali ne i ozbiljnim projektilima kakve su sada dobili od SADa, UKa i Francuske.

Ukrajinci su napadnuti i imaju pravo koristiti sva sredstva do kojih dođu na bilo koji način. Imaju potpuno pravo gađati svaki kutak Rusije dok god je agresorska ruska vojska u Ukrajini.
pints je napisao/la:
* Molitva za mir nema direktno veze sa Putinom nego sa općim pogoršanjem sigurnosne slike Svijeta koji suludo srlja u globalni sukob. I opet, nije to moje mišljenje već takve bojazni iznosi većina političkih i geostrateških komentatora.

Pa nisam te ja tjerala da nejasno pišeš riječi kojih na linkovima koje si dao nema. Da si prenio samo tekst iz međugorje.info bilo bi jasno za što se moli bez geostrateških kibi dabi s kojima međugorska pojava nema veze.
Mir jest ugrožen, zato je dobro moliti i činiti pokoru (popeti se na stjenovito brdo jest pokornički čin) pa neka ljudi koji su uvjereni u istinitost riječi "vidjelice" mole, a oni koji nisu neka mole za mir na drugi način.

Vrh

PostPostano: Sri lip 19, 2024 17:08 

Ma to protestanti tako zovu Gospu.

Katolički biskupi koriste te nazive, a nisu protestanti.

Vrh

PostPostano: Pet lip 21, 2024 10:13 

Bilo je vrlo dirljivo vidjeti ukrajinskog biskupa kako kleči i moli krunicu u Međugorju, pred vidjelice Marije.
U trenutku ukazanja skine biskupsku kapicu što je odraz najvećeg poštovanja, a predvodio je i jednu deseticu krunice.
Bravo za biskupa!

https://vjera.hr/poboznost-i-potvrda/po ... -ukazanja/

Vrh

PostPostano: Pet lip 21, 2024 18:07 

Ukrajinski biskupi su odista hrabri sinovi svoga narodu (koji nije ničim zaslužio rusku agresiju) unatoč ratu i realnoj opasnosti od Ruske vojske koja ubija i ruši po zemlji ne pristaju niti na loše tendencije sa zapada pa su negativno reagirali na ‘Fiducia Suppicans’ npr.
Kako se vidi i taj biskup koji moli U Međugorju ne boji se pokazati svoja uvjerenja, a to jest odlika velike moralnosti bez obzira bila istinita međugorska pojava ili ne.

Vrh

PostPostano: Uto lip 25, 2024 09:27 

https://www.youtube.com/watch?v=tBg14ZDx2-w

https://www.youtube.com/live/GtzCXCpWGDM?app=desktop

https://medjugorje-news.com/video-gospi ... 2-06-2024/

https://www.youtube.com/watch?v=ubWwATkQyNc

https://www.youtube.com/watch?v=eofgg6sjHCI

https://medjugorje-news.com/izvanredna- ... ih-9-dana/

https://medjugorje-news.com/video-cudes ... jici-mira/

Vrh

PostPostano: Uto lip 25, 2024 12:01 

Dobro, koja je to Gospina poruka?

Vrh

PostPostano: Sri lip 26, 2024 06:07 

Poruka na 43. obljetnicu ukazanja 

„Draga djeco! Radujem se s vama i Bogu zahvaljujem da mi je dozvolio da sam s vama da vas vodim i ljubim. Dječice, mir je u opasnosti i obitelj pod napadom. Pozivam vas ,dječice, vratite se molitvi u obitelji. Stavite sveto pismo na vidljivo mjesto i čitajte ga svakim danom. Ljubite Boga iznad svega da vam bude dobro na zemlji. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Vrh

PostPostano: Sri lip 26, 2024 06:10 

Dobro, koja je to Gospina poruka?

Molitva, post, čitanje sv. pisma, mise, ispovijed... pet kamenova međugorske duhovnosti. Gospa uvijek iznova poziva na to, u raznim porukama...

Vrh

PostPostano: Sri lip 26, 2024 14:15 

Drago mi je što je i Gospa pozvala na molitvu za mir, ali koliko je puta papa pozivao na istu molitvu - i koliko se ljudi odazvalo... :?

Ovo je samo još jedan primjer duhovnog profila naših vjernika - možda bi trebalo jednom i anketu napraviti s pitanjem: vjeruješ li prije onome tko kaže "Eno, Isus ili Gospa su mi rekli da treba napraviti to i to..." ili vjeruješ prije papi, biskupu, svom svećeniku - jer si s njima u crkvenom zajedništvu...?

Jer, na kraju krajeva, svi ovakvi događaji svode se na poslušnost i zajedništvo. Ne znam jeste li znali da nitko u Crkvi - osim pape, biskupa, župnika - nema pravo samoinicijativno pozivati na zajednički post (na stranu oni postovi koje svatko sam sebi privatno odredi), ali sve ostalo je ispadanje iz zajedništva.
Jeste li kad doživjeli (ja jesam) kad je župnik s pravom pozvao na neku inicijativu svoje župljane - a odazvalo se njih dvoje, troje - većina je mislila: ah, sutra ću ili netko drugi će umjesto mene, i s druge strane - kad se pročuo glas "ukazali se Isus/Gospa/anđeo" svi su iz znatiželje trčali tamo.

A u Svetom pismu piše baš suprotno: apostolima i pastirima je Isus rekao "Tko vas sluša, mene sluša", a na drugom mjestu upozorava učenike: "Ne dajte da vas tko zavede! Ako tko tvrdi "Evo, Isus je ovdje, Isus je ondje" - ne idite tamo!" Isus je prije uzašašća rekao "Ja sam s vama u sve dane" - a njegova prisutnost je u molitvi i sakramentima (posebno euharistiji). Baš su zato razna ukazanja u svijetu sporedna stvar, iako - zbog same ljudske naravi - u početku privlače mnoštva.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata