Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 21:51

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 289 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub svi 11, 2024 09:22 

Vrlo je važno riješiti pitanje poruke iz Fatime jer ako na nju gledaš krivo tj. Imaš kriva polazišta kako ćeš s krivog polazišta doći do ispravnog zaključka po drugim pitanjima? Dakle prvo vidimo možemo li se usuglasiti po pitanju poruke iz Fatime koja je vezana uz Rusiju, a onda ostalo.

Te knjige su vjerojatno pisane puno kasnije i iz pozicije poslije 2. vatikanskog sabora, ali ne može se tako zanemariti povijesno vrijeme i katolička doktrina kada je poruka poslana. Razmisli i vidjeti ćeš kako si u krivu i ti i svi što tako rade. I da se razumijemo ne nudim ti ja nikakva tajna znanja već na temelju jasnih i lako provjerljivih činjenica. Obraćenje u 1917. znači obraćenje na katoličanstvo, to se podrazumijeva osim ako ti ne nađeš izričiti dokaz da je Gospa rekla kako Rusija može ostati u šizmi. Po mom mišljenju to je nemoguće da je rekla. Ako ti imaš dokaz onda ga daj pa da idemo dalje.
Ja ne izbjegavam odgovoriti na tvoja pitanja i rado ću to učiniti kada riješimo pitanje Fatime, ali ne pristajem na nered, košmar i lijepljenja bez kraja. Kako će nas to dovesti do istine? Nikako.

Ovdje pričamo o ratu u ukrajini, ulozi anglosaksonske okultne oligahije , NATO pakta itd...u vezi toga sam najdetaljnije pisao od svih forumaša, dao svoja detaljna razmiščjanja, predviđanja itd. i postavio sam ti više puta neka pitanja na koji nisi odgovorila ( ako ne znaš odgovoriti nije nikakav problem da kažeš- ne znam!...ili je tolika sujeta, taština da se ne može ni u čemu priznati da netko nešto bolje zna??!)
Pitanje fatime nije direktno važno za ovu temu...o njoj možemo ostvoriti novu temu pa pisati o tome!

Odgovori prvo na merium teme o kojoj pričamo , nemoj uvjetovati da ćeš o tome kada riješimo pitanje Fatime.

Upravo se tebi može predbaciti da možebitno izvlačiš krive zaključke jer si se očito previše navezala na tvrdi stav da je poruka fatime da se rusija morala obratiti sa parvoslavlja na katoličanstvo...inače sam već odavno primjetio da si previše najapurena poput bijesne međedice na rusko pravoslavlje ( šizmu koja nije od jučer nego od čak 1054 . godine!)

Postavljam ti i ovo pitanje, a ono se i ranije provlačilo između redaka ako ga i nisam izrekao eksplicite:
Kako EU i NATO vode politiku u vezi Ukrajine postoji sve već realna mogućnost da izbije rat i u EU!...i toga se svi mi moramo prvenstveno bojati, i boriti se da do toga ne dođe!
To nama ostalima u Europi mora biti krucijalno pitanje

Pitanje za tebe:ako dođe do rata u EU da li će njega vjerojatnije isprovocirati NATO pakt ili Rusija?
Po meni ako dođe do rata u EU do njega će dovesti politika NATA, anglosaksonska politika i sve ono što sam ranije detaljno naveo

Vrh

PostPostano: Sub svi 11, 2024 10:26 

već sam više puta htio reći (ali zaboravih) slijedeće...a to je jako bitno i znakovito:

engleska politika je u začetku spriječila mogući završetak rata ili barem ugovor o primirju Ukrajine i Rusije još 4. 2022!
Ukrajina je moguće bila spremna odustati od ulaska u NATO vojni savez!

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... lo-1344695

Nakon 20 mjeseci šutnje, Arahamija je u razgovoru za ukrajinski TV kanal 1+1 ispričao detalje tih lanjskih pregovora i rekao da je rat mogao završiti lani u proljeće da je Ukrajina pristala na neutralnost, odnosno da je rusko izaslanstvo Kijevu obećalo mir u zamjenu za ukrajinsko odustajanje od ulaska u NATO.

- Cilj Rusije bio je izvršiti pritisak na nas kako bismo zauzeli neutralnost. To im je bilo glavno. Bili su spremni prekinuti rat ako prihvatimo neutralnost, kao svojedobno Finska. I mi bismo se obavezali da nećemo u NATO - rekao je Arahamija, dodavši kako je "sve ostalo" o čemu je Rusija razgovarala - poput zahtjeva vezanih uz "denacifikaciju" Ukrajine ili statusa ruskog jezika – predstavljalo tek "kozmetičke političke začine".

Povratak na stanje od 24. veljače

I ne samo da je rat mogao biti davno gotov, nego bi po tom nesuđenom lanjskom sporazumu Ukrajina imala mnogo više teritorija nego što ga ima danas (i što će ga vjerojatno imati u budućnosti).

Naime, Arahamija je u intervjuu rekao da su ruski pregovarači bili spremni na to da se ruski vojnici "vrate tamo gdje su bili", odnosno na granice otprije 24. veljače prošle godine.

Drugim riječima, Ukrajina bi u tom raspletu ostala samo bez Krima – bez kojeg je ionako ostala još 2014. godine – dok bi sve druge regije sačuvala, uključujući i kompletni Donbas, koji bi dobio određeni stupanj autonomije.

To je 4. travnja prošle godine, koji dan nakon istanbulskih pregovora, potvrdio i sâm Arahamija, pohvalivši se na ukrajinskoj televiziji da su Rusi prihvatili "sve ukrajinske prijedloge osim jednoga", odnosno, kako je prenijela ukrajinska novinska agencija Interfax, da Rusija prihvaća sva "stajališta Ukrajine s izuzetkom stava Kijeva o Krimu".

Ove Arahamijine riječi poklapaju se s onim što je za list Berliner Zeitung u listopadu ove godine iznio bivši njemački kancelar Gerhard Schröder, koji je lani također sudjelovao na pregovorima u Istanbulu. Schröder je potvrdio da je mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine bio "gotovo postignut", te da je ruski predsjednik Vladimir Putin čak pristao vratiti Donbas Ukrajini, pod uvjetom posebnog statusa za tu prorusku regiju, što bi značilo "široku autonomiju po uzoru na Južni Tirol" u Italiji.

Prema Schröderu, dogovor u Istanbulu uključivao je pet glavnih točaka. Prvo, Ukrajina bi odustala od svojih težnji za članstvom u NATO-u. Drugo, uklonile bi se zabrane ruskog jezika u Ukrajini. Treće, Donbas bi ostao u Ukrajini, ali kao autonomna regija. Četvrto, Vijeće sigurnosti UN-a plus Njemačka trebaju ponuditi i nadzirati sigurnosne sporazume. I peto, Krim ostaje u Rusiji.

18 parafiranih točaka

Budući da je taj dogovor po Ukrajinu bio neusporedivo povoljniji i od tadašnjeg i od današnjeg stanja na terenu – a zacijelo i od svih budućih ruskih ponuda - nemoguće je izbjeći pitanje: zašto je Kijev odustao od ovog scenarija?

To pitanje postaje još intrigantnije ako se zna da su i drugi bitni akteri tih dana davali signale i indicije da je dogovor u Istanbulu pred realizacijom.

Vrh

PostPostano: Sub svi 11, 2024 12:13 

hrki je napisao/la:
Ovdje pričamo o ratu u ukrajini, ulozi anglosaksonske okultne oligahije , NATO pakta itd...u vezi toga sam najdetaljnije pisao od svih forumaša, dao svoja detaljna razmiščjanja, predviđanja itd. i postavio sam ti više puta neka pitanja na koji nisi odgovorila

Ako ti nećeš koristiti bedasti argument da je Rusija obraćena i super duhovna onda ne moramo dovršiti raspravu o Fatimskoj poruci po tom pitanju. Žalosti me što si nestrpljiv i prerani izbacivač zaključaka pa nema užitka u raspravi. Čitala sam da je to često kod današnjih muškaraca.
Isto tako postavljaš pitanje koja su vezana uz taktičku razinu na bojištu. To je niža razina od geostrategije i ja stvarno nisam stručnjak za taktičku razinu pa se po tim pitanjima savjetujem sa svojom muškom obitelji, ali to sada nije bitno. Hoće li Rusija osvojiti selo više ili manje to sada spada u gatanje i bliže je klađenju nego raspravi. Može stvarno biti svašta pa i da se Ukrajinci zamore pa Rusi osvoje više, čak i cijelu Ukrajinu, ali stvarno to nije presudno za potrebu naoružavanja Hrvatske i EU. U svim scenarijima se EU i Hrvatska trebaju naoružati i spremiti na obranu jer je to jedina (kakva takva) garancija da do rata na teritoriju EU i Hrvatske neće doći.

Vrh

PostPostano: Sub svi 11, 2024 12:33 

Što se geostrategije tiče sada je posve jasno da Rusija nije ostvarila niti jedan geostrateški cilj koji je htjela ostvariti ratom. Nije postigla demilitarizaciju Ukrajine jer je ona sada više naoružana nego ikada. Denacifikacija bi značila da uspostavi neki režim u Kijevu koji će surađivati s Rusijom isto nije postigla već su Ukrajinci sada opravdano neprijateljski raspoloženi prema Rusiji. Napala ih je, ubija ih razara i nema razloga za prijateljstvo s takvima. Ja li spriječila Nato da se približi ruskim granicama isto nije pa sada je on i na sjevernim ruskim granicama, a u Ukrajini aktivno pomaže i isporučuje oružje, obučava vojsku. Dakle niti jedan geostrateški cilj Rusija nije postigla, a Lošo o tome niti riječi. Nije onda čudno što ga sada vole velikosrpski krugovi koji tvrde da Rusiji super ide rat i priželjkuju da im saveznik pobjedi u agresiji. No zašto bi mi Hrvati trebali biti slijepi i raditi za njihove interese?

Vrh

PostPostano: Sub svi 11, 2024 13:30 
Administrator

Ovdje se bavimo vjerom, a ne političkim raspravama.
Papa Franjo je još na početku na Kirilova opravdavanja rata rekao: "Ne razumijem ništa o čemu govoriš. Brate, mi nismo državni klerici, ne koristimo jezik politike, nego Isusov. Mi smo pastiri istog naroda Božjeg. Zato trebamo tražiti puteve mira kako bi se oružje utišalo. Patrijarh se ne može pretvoriti u Putinova ministranta".
Kako je rekao papa, "rat započinje u ljudskom srcu", "u sebi nosimo sjeme, istočni grijeh, Kajinov duh, koji iz zavisti, pohlepe i želje za vlašću pokreće rat".
Svaki kršćanin se treba jasno distancirati od osvajačke ideologije "ruskog svijeta" o čemu sam pisao na temi Odnos RPC prema ideologiji "ruskog svijeta"
Ima naime vjernika koji u Putinu vide nekakvog božanskog Mesiju koji će ih spasiti od zla, na tu pojavu idolopoklonstva treba ukazati jer vodi u ubijanje i propast.

Domazet Lošo, koji se spominje kao geostrateški stručnjak, je tvrdio da Rusija neće napasti Ukrajinu, a i kada bi i napala sve bi bilo gotovo za 2 dana.
Nasuprot tome jedan je običan svećenik napisao: "objavio sam video u kojem govorim o planovima napada Rusije na ukrajinski teritorij. Tada su neki, ne baš rijetki, pisali i komentirali kako se neće to dogoditi jer se Rusija „obratila“, reagirao je i osudio rusku invaziju na Ukrajinu fra Mario Knezović".
Stvarni razlog rata je uvijek ono što se rađa u čovjekovom srcu, a ovdje je to ideja "ruskog svijeta", tu pohlepu i želju za osvajanjem drugog čovjeka ništa ne može opravdati.

Vrh

PostPostano: Sub svi 11, 2024 17:59 

Ako ti nećeš koristiti bedasti argument da je Rusija obraćena i super duhovna onda ne moramo dovršiti raspravu o Fatimskoj poruci po tom pitanju. Žalosti me što si nestrpljiv i prerani izbacivač zaključaka pa nema užitka u raspravi. Čitala sam da je to često kod današnjih muškaraca.
Isto tako postavljaš pitanje koja su vezana uz taktičku razinu na bojištu. To je niža razina od geostrategije i ja stvarno nisam stručnjak za taktičku razinu pa se po tim pitanjima savjetujem sa svojom muškom obitelji, ali to sada nije bitno. Hoće li Rusija osvojiti selo više ili manje to sada spada u gatanje i bliže je klađenju nego raspravi. Može stvarno biti svašta pa i da se Ukrajinci zamore pa Rusi osvoje više, čak i cijelu Ukrajinu, ali stvarno to nije presudno za potrebu naoružavanja Hrvatske i EU. U svim scenarijima se EU i Hrvatska trebaju naoružati i spremiti na obranu jer je to jedina (kakva takva) garancija da do rata na teritoriju EU i Hrvatske neće doći.

Dobro čitaj šta sam ranije sve napisao.
Ni ja naravno ne znam tko će osvojiti ili izgubiti koje selo...to ovisi o mase faktora...nisam te to ja pitao
Ja sam u vezi toga rekao da je maksimum maksimuma( provjeri ranije upise ako ne vjeruješ) eventualnig osvajanja Rusije da dođe do rijeke Dnjepar i NIMALO ZAPADNIJE!
To govorim u kontekstu kojem sam te pitao: sijanja neralnog straha kod naroda EU , kod političara EU od strane NATO pakta i anglosaksonske politike ( okultne oligarhije) da će Rusija ići osvajati zemlje europe zapadnije od Ukrajine...to je čista laž, jer Rusija to nikako ne može ! A niti želi, jer bi to bio izravan rat sa cijelim NATOM i Zapadom koji bi sigurno doveo do 3. svjetskog rata i vjerojatno buklearnog rata

Ako Rusija ne može nikako zapadnije od rijeke Dnjepar, onda ne treba plašiti narode i države EU da će Rusi krenuti na EU i da se EU mora enormno naoružavati!
Znači, to je čista laž da Rusi žele zauzeti EU!..A to je za onepametne koji imalo znaju procjeniti ruske nemogućnosti vrlo jasan znak da EU nema potrebe da srlja u enormnu militarizaciju i rat sa Rusijom...o tome ja pričam

A nama se nameće strah da Rusi žele ući u EU da se nastavi masovno naoružavanje, da se nastavi dugotrajni rat i stradanje i Ukrajibaca i Rusa u milijunima ljudi- kršćana!
To koristi samo vojno-indistrijskom kompleksu kojeg u najvećeoj mjeri drže amerikanci i to najgore ljudske vrste...
Vidiš da budalsati mason Macron već poziva na slanje francuskih- NATO snaga u Ukrajinu!...šta je to nego direktno uplitanje NATA u rat

O naoružavanju RH sam rekao da je potrebno , nabrojao sam razloge...ali nije potrebno radi rata u Ukrajini, ili radi Rusa i slanja naših snaga u Ukrajinu, nego radi naših susjeda i našeg najbližeg okruženja...to nema veze sa ratom između ukrajine i rusije!

Zadnja izmjena: hrki; Sub svi 11, 2024 18:37; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sub svi 11, 2024 18:22 

Što se geostrategije tiče sada je posve jasno da Rusija nije ostvarila niti jedan geostrateški cilj koji je htjela ostvariti ratom. Nije postigla demilitarizaciju Ukrajine jer je ona sada više naoružana nego ikada. Denacifikacija bi značila da uspostavi neki režim u Kijevu koji će surađivati s Rusijom isto nije postigla već su Ukrajinci sada opravdano neprijateljski raspoloženi prema Rusiji. Napala ih je, ubija ih razara i nema razloga za prijateljstvo s takvima. Ja li spriječila Nato da se približi ruskim granicama isto nije pa sada je on i na sjevernim ruskim granicama, a u Ukrajini aktivno pomaže i isporučuje oružje, obučava vojsku. Dakle niti jedan geostrateški cilj Rusija nije postigla, a Lošo o tome niti riječi. Nije onda čudno što ga sada vole velikosrpski krugovi koji tvrde da Rusiji super ide rat i priželjkuju da im saveznik pobjedi u agresiji. No zašto bi mi Hrvati trebali biti slijepi i raditi za njihove interese?

slažem se da nije postigla neke od ciljeva koje je barem nominalno spominjali ( upitno je da li im je to zbilja bio plan ili realna želja ili više casus belli i wishfull thinking)
Njima je prvenstveni plan , geostrateški cilj bio da sačuvaju Krim u svojoj okupaciji i da Krim spoje teritorijalno sa Rusijom...a to je na način da Donbas , Lugansk koji su uz rusku granicu spoje sa Krimom...tako da Krim koji im je od geostrateške važnosti bude teritorijalno i u kontinuitetu spojen sa Rusijom...to su postigli i to će vjerojatno stati tako...to je bio njihov primaran plan i geostrateški interes
To sam mislio od prvog dana rata ( pogledaj kartu iz 2022. i 2014 . Ukrajine i okupiranih krajeva, te dijelova Ukrajine gdje postoji veća ruska manjina pa se sve lako može vidjeti i shvatiti)

Ne razumijem tvoje pitanje zašto bi Hrvati trebali biti slijepi i raditi za ruske interes??
Hrvati to ne rade...ali isto tako Hrvati ne bi trebali biti slijepi i raditi za anglosaksonske interes, interes okultne loigarhije, američkoga vojno -ind. kompleksa, okultne sotonine šegrte koji od kršćanske europe žele stvoriti veliku klaonicu i izazvati opet veliki rat u EU/ Europi
Već su jednom to napravili u Velikom ratu/ I. svjetskom ratu preko svoje obavještajne službe i slugana Kraljevine srbije koja je preko velikosrbina ubila prestolonsljednika Austrougarskog carstva Ferdinada

Znači, o tome širenju rata je pričam...pričam o tome u šta nas nas korak po korak uvleče anglosaksonske sotonske snege...valjda si nešto čitala o njima?
Jesi čitala nešto od w. engdala ? https://verbum.hr/autori/engdahl-f-william

Jesi čitala od colemana Hijerarhija zavjernika:Komitet 300,https://verbum.hr/hijerarhija-zavjerenika-komitet-300-1371 i masu drugih knjiga koji razotkrivaju pokvareni plan zapadnih centara moći o Novom svjetskom poretku koji će oni milom ili silom uspostaviti ne pitajući drugr narode i navodno suverene država šta oni misle o tome! Vjerujem da dušom i tijelom ne stojiš iza takvih planove zapadnih moćnika koji svijetu i evropi žele nametati samo ono što odgovara njima i njihovim uskogrudnim interesima

Sve ti to govorim jer je moje pitanje bilo ako se EU uvuče u novi veliki rat NATO-a i Rusije hoće li to inicirati i forsirat Rusija ili Amerijanci i NATO?
Mislim da svakome tko imalo pozna politiku i zapletnjačke igre Amerike i CIA-e , te sadašnje stanje u EU te Ukrajini , vrlo lako može doći do zaključka do kojeg sam i ja došao..a, ako ne vidiš a toliko se gradiš da puno znaš o politici, onda si skroz slijepa
I samim time što na to već više puta nisi odgovorila mogu između redaka zaključiti da i ti to vidiš...samo ne želiš eksplicite odgovoriti jer ti ruši tvoje mnoge ranije teze i stajališta

Vrh

PostPostano: Ned svi 12, 2024 06:08 

Domazet Lošo, koji se spominje kao geostrateški stručnjak, je tvrdio da Rusija neće napasti Ukrajinu, a i kada bi i napala sve bi bilo gotovo za 2 dana.
Nasuprot tome jedan je običan svećenik napisao: "objavio sam video u kojem govorim o planovima napada Rusije na ukrajinski teritorij. Tada su neki, ne baš rijetki, pisali i komentirali kako se neće to dogoditi jer se Rusija „obratila“, reagirao je i osudio rusku invaziju na Ukrajinu fra Mario Knezović".

Lošo sada nikome neda da ga pita o njegovim očitim krivim procjenama prije početka rata niti je ikada priznao svoje pogreške o ruskom ponašanju. Ono što je kod njega čudno je pričanje kako je Ukrajina kriva što je rat počeo ili u najmanju ruku što i dalje traje. To je jako nepošten stav jer svaka država ima pravo ulaziti u saveze koje želi, a niti ju treba prisiljavati da daje teritorij agresoru da bi on završio napade. Je li Hrvatska trebala dati Vukovar i okupirane teritorije agresorskoj Srbiji? Ukrajina ima pravo na obranu i ona se bori za opstanak pa joj nepošteno i prijetvorno moraliziranje nije potrebno. Takvo optuživanje je uobičajeno u velikosrpskim krugovima, a nažalost i neki nepametni i površni poznavatelji geostrategije u hrvatskoj tvrde kako bi rat stao da zapad ne pomaže Ukrajinu iako to nije nikakav hrvatski interes već velikosrpska i velikoruska podmetačina.
Fra Mario je rekao ono što je jasno svima koji nisu zaluđeni ili prevareni velikosrpskim idejama. Rusija nije obraćena.

Vrh

PostPostano: Ned svi 12, 2024 10:08 

Papa Franjo je još na početku na Kirilova opravdavanja rata rekao: "Ne razumijem ništa o čemu govoriš. Brate, mi nismo državni klerici, ne koristimo jezik politike, nego Isusov. Mi smo pastiri istog naroda Božjeg. Zato trebamo tražiti puteve mira kako bi se oružje utišalo. Patrijarh se ne može pretvoriti u Putinova ministranta".
Kako je rekao papa, "rat započinje u ljudskom srcu", "u sebi nosimo sjeme, istočni grijeh, Kajinov duh, koji iz zavisti, pohlepe i želje za vlašću pokreće rat".
Svaki kršćanin se treba jasno distancirati od osvajačke ideologije "ruskog svijeta" o čemu sam pisao na temi Odnos RPC prema ideologiji "ruskog svijeta"
Ima naime vjernika koji u Putinu vide nekakvog božanskog Mesiju koji će ih spasiti od zla, na tu pojavu idolopoklonstva treba ukazati jer vodi u ubijanje i propast.

Stvarni razlog rata je uvijek ono što se rađa u čovjekovom srcu, a ovdje je to ideja "ruskog svijeta", tu pohlepu i želju za osvajanjem drugog čovjeka ništa ne može opravdati.

Evo šta kaže sam papa Franjo, vrhovni poglavar KC i nas katiloika...jučer sam opet u večernjim vijestima iz 19h na Radio MARIJI slušao šta je papa govorio-da treba zaustaviti rat što prije, da u ratu nitko ne dobiva itd
Dobiva samo američka industrija oružja, ta vojna mafija koja po cijelom svijetu izaziva ratove i onda prodaje skupo oružje u enormnim količinama

Papa Franjo dobro govori o velikoj trgovini oružjem, uvlačenju u još veći rat za sve veću prodaju oružja...a onda ti isti ne žele dati dovoljno oružja...nego ga daju na kapaljku da rat što duže traje!

https://www.novilist.hr/novosti/papa-fr ... ni-oruzje/

Rat u ukrajini je velika prijetnja Europi...papa Franjo poziva ne pregovore i zaustavljanje rata itd.
https://fenix-magazin.de/rat-u-ukrajini ... pregovore/

Papa Franjo kaže da treba pergovarati i zaustaviti rat, da je bolji dogovorni mir od BESKONAČNOG rata...a beskonačni rat nam servira amerika , slanjem oružja ukrajini suksesivno i na kapaljku!!
https://www.vaticannews.va/hr/papa/news ... i-rat.html

Papa Franjo..rat je uvijek poraz, a na ratu najbolje prlaze proizvođači oružja
( a tko je to?..amerika naravno)

https://www.vaticannews.va/hr/papa/news ... grada.html

Papa Franjo:Rat je uvijek poraz...zaustavite rat
https://ika.hkm.hr/novosti/papa-rat-je-uvijek-poraz/
https://ika.hkm.hr/novosti/papa-pozvao- ... svijetu-2/

Papa Franjo poziva na diplomatsko rješenje rata...https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/p ... i-20240225
https://www.radiomarija.hr/index.php/vi ... se-predati

https://avaz.ba/vijesti/globus/887915/p ... ljudskosti

a ne beskonačni rat koji prijeti europi da bude uvučena u puno veći rat...NATO nas uvlači u rat
Da su zbilja htjeli pomoći Ukrajini da pobijedi u ratu onda se pomoć ne bi slala sukcesivno i na kapaljku...americi i NATO- u je cilj da rat što duže traje, da se u ukrajini uništi što više infrastrukture , tvornica , ekonomija...a onda će doći zapadne megakorporacije i invest. fondovi i od ukrajine uzeti sve što vrijedi...posebno bogatu zemlju, žitarice...Ukrajina je izvozila žita za 25% potreba cijelog svijeta

Vrh

PostPostano: Ned svi 12, 2024 11:12 

Znači ti Hrki kažeš da papa Franjo tvrdi da je kriv NATO što je Rusija napala Ukrajinu? Srpski portali su te stvarno dobro preparirali.
Zar se Papa zalaže za mir bez povlačenja agresorske Rusije iz Ukrajine, predaju Krima, ne plaćanje ratne odštete tj. nešto u stilu bolje biti poražen nego mrtav…? Ja sigurno nisam od onih koji govore kako papa Franjo ne može pogriješiti po pitanjima izvan vjere i morala te da se nije nikada pogrešno i nejasno izražavao, ali ovdje bi se usudila reći kako papa ne govori to što ti tvrdiš i posve ga krivo tumačiš. To bi bilo tzv. kolaboracionistički pristup ratu. Pojam „kolaboracionizam“ označava, političkim jezikom, ideološku potporu stranoj državi koja napada drugu (ili vlastitu) državu. Kolaboracionizam nije samo čin suradnje: to je ideologija, eksplicitna ili implicitna i oni govore ili misle da je Putin apsolutno u krivu, ali on pobjeđuje ili ne može ga se pobijediti te bi opiranje vodilo Ukrajinu i Europu u veća zla nego što to čini trenutna invazija. Zar ti Hrki kažeš da to Papa zagovara?
Iza kolaboracionizma krije se filozofija sebičnog života onih koji svoj poseban interes stavljaju ispred bilo kojeg drugog. Za njih nema vrijednosti ni dobara, koliko god ona plemenita bila, za koja se isplati žrtvovati i umrijeti. Ako se ruskoj invaziji želi dati prednost pred otporom protiv nje, to znači da je život, materijalni život, što je moguće mirniji i duži, vrhovno i temeljno dobro. Kakve to veze ima s katoličkom vjerom koja promiče žrtvovanje za viši cilj i ne propovijeda hedonizam.

Vrh

PostPostano: Ned svi 12, 2024 16:32 

Znači ti Hrki kažeš da papa Franjo tvrdi da je kriv NATO što je Rusija napala Ukrajinu? Srpski portali su te stvarno dobro preparirali.
Zar se Papa zalaže za mir bez povlačenja agresorske Rusije iz Ukrajine, predaju Krima, ne plaćanje ratne odštete tj. nešto u stilu bolje biti poražen nego mrtav…? Ja sigurno nisam od onih koji govore kako papa Franjo ne može pogriješiti po pitanjima izvan vjere i morala te da se nije nikada pogrešno i nejasno izražavao, ali ovdje bi se usudila reći kako papa ne govori to što ti tvrdiš i posve ga krivo tumačiš. To bi bilo tzv. kolaboracionistički pristup ratu. Pojam „kolaboracionizam“ označava, političkim jezikom, ideološku potporu stranoj državi koja napada drugu (ili vlastitu) državu.

Kao prvo ne čitam srpske portale ,pa me nisu ni mogli preparirati
Ja čitam prvenstveno teologiju KC, duhovne-vjerske knjige isl...jednom sam spomenuo da sam zadnjih 30 godina pročitao barem 500 vjerskih, katoličkih knjiga, barem 100 knjiga svetačke teologije, te mistične teologije, te barem 100 knjiga sa polja filozofije, sociologije, pitanja oko tajnih društava-masonerije, iluminata, američko/britanske geopolitike isl. ( to je okultna, anglosaksonska politika koju spominje D.D.Lošo)...na te teme sam pogledao i na desetine,možda i stotine videouradaka od svih eminentnih teologa, svećenika, hrvatskih domoljuba, hrv. konzervativaca, suverenista ( kontraglobalista) itd...meni predbacivati da sam srbin ili pod utjecajem velikosrba je bezobrazluk koji nije viđen!??

Dao sam šta papa kaže sa svih hrvatskih portala, sa vjerskih portala, katoličkih, ne pravoslavnih ! ( IKA, vaticannews, radio Marija itd), tako da su gluposti ovo što pišeš da sam pod utjecajem srba????
Šta papa kaže pročitaj sama, nemam ti ja šta prevoditi...sve je prevedeno na hrvatski! 8) i nemoj onda meni inputirati nešto što nisam rekao

Meni je naprosti neshvatljivo da ti kao osoba koja pozna šta rade amerika, CIA, engleska isl. u vezi genderizma,lgbt+, u vezi razbijanja obitelji, kršćanstva, antisuverenizma isl. u cijeloj ovoj raspravi gdje sam tebi isvima detaljno pojasnio šta te anglosaks. snege rade desetljćima na ovim prostorima i u EU, da ti nisi ništa rekla protiv njih ili barem potvrdila ono što pišem kontra njih???...možda si ti prikriveni globalist, a lažni suverenost i borac za kršćansju obitelja?

pROČITAJ ODLIČNU Jako debelu knjigu koju sam već spominjao tzv. Plavu knjigu, SVEĆENICIMA MARIJINIM PREDRAGIM SINOVIMA od don S. Gobbija-osnivača Svećeničkog Marijanskog pokreta pa će ti se možda otvoriti oči u vezi zaplotnjačke politike koju vode anglos.snage i genderističke politike koje oni promoviraju u europi! Tu je Gospa/ Bog već davno prorekla šta će se događati na polju kršćanstva, katoličanstva, obitelji u europi itd...to je katolička knjiga objava koje je katol. svećenik primio od Gospe...nije nikakva ćula rekla kazala, ili nečije privatno umovanje!
Možda ćeš onda napokon skužiti da je za kršćansku europu veća opasnost taj tzv Zapad, negoli kršćanska Rusija koja se obratila od komunizma i sovjetske antikršćanske stahovlade koja je vladala u Rusiji od 1917. do 1990.

Ja znam da je ljudima teško shvatiti neke zakulisne, zaplotnjačke stvari kojese odigravaju nad europom , Ukrajinom i na čitavom svijetu, ako nemaju dovoljno predznanja..ako netko nije načitan na svim poljima jako teško je stvoriti ispravan mozaik šta se događa u svjetskoj politici na strateškom planu, ili ako gledamo vojno na geostrteškom planu
Nemam ja nikakvih dodira sa tajnim gnozama kako si dvaput spomenula, nego imam veliko predzanje na mnogim poljima ( naveo sam ti koliko puno i šta čitam!)

Mislim da sam spoznao šta tebe najviše muči oko Rusije...stalno spominješ šizmu.U vezi Fatime i obraćenja Rusije si skroz u krivu...već sam ti rekao da otvoriš temu o Fatimi pa ćemo o tome...i dokazati ću ti da griješiš i da se Rusija obratila!
Znači, ti imaš ogromnu predrasudu, pogrešan predstav prema ruskom pravoslavlju ( ne srpskom!) koji očito proizlazi iz tvoje pogrešne pretpostavke da se Rusija nije obratila ( vezano za poruke iz Fatime). Iz tog pogrešnog zaključka ti apriori izvodiš sve stavove vezane za rusko pravoslavlje,politiku i Putina

Ja sam se stvarno trudio, davao linkove, kjnjige, videouratke gdje se otkriva šta radi amerika, britanija i druge snage pod njima-NATO npr...ti si preko svega toga prešla bez ijednog komentara...uglavno prešutno se ne slažeš sa mojim tezema u vezi njih...tako bi se dalo zaključiti.
Ja ne mogu shvatiti da osoba koja zna šta te okultne snage rade na polju razbijanja obitelji, razbijanja kršćanstva u europi, stvaranje novog sv.poretka, širenja globalizma kontra suverenizma, širenja genderizma i svih drugih devijacija, da takva osoba ne može povući analogiju da te snage isto to sve rade u politici, tajnoj diplomaciji, zakulisnim igrama, rušenju suverenističkih vlada, stvaranju mailitarizaciji EU preko NATO-a i guranja EU u rat sa kršćanskom Rusijom.
Već davno je veliki svetac , karizmatik pa i možemo reći prorok europe dveti Ivan Pavao II. rekao više manje sekulariziranoj europii: europo otvori vrata Kristu!...
Rusija je nakon 73 godina sovjetske antikršćanske komunističke politika otvorila vrata Kristu...pravoslavlju je vraćeno pravo na puno djelovanje...u Rusiji kršćansko pravoslavlje cvijeta i razvija se za razliku od sekularne ili polusekularne europe gdje se uvodi genderizam, pederluk, sve devijacije, nenormalne parade itd...to se sve događa i događalo već u RH,a možeš onda misliti kako je u npr. Njemačkoj, belgiji, nizozemskoj itd.
Evo jučer sam iznimno gledao Euroviziju samo radi našeg katolika Marka...jesi vidjela irsku prestavnicu...vještica sa dugim noktima, vražjim rogovima na glavi, čisti sotonizam...to je današnja EU!!...A sjećam se za vrijeme rata u Hrvtaskoj 1990-tih kada sam pričao sa prijateljima katolicima o jakim katoličkim zemljama u europi, pa smo tada spominjali poljsku , slovačku, portugal, hrvatsku i irsku!...da , Irska nam je tada bila pojam, a vidi u šta se sada pertvorila ta katolička irska!! :shock:

Uglavnom, vidim da ne kužiš šta se događa u Ukrajini...tko kolo vodi i u kom smjeru
Da sam ti jučer onaj članak iz SD, jesi li pročitala?...ako nisi pročitaj sve, a ja ću ti samo ponoviti poantu: tri mjeseca nakon početka rata u Ukrajini pregovori su bili blizu da se dogovori mir i prestane rat... Ukrajina je trebala potpisati da neće težiti ulasku u nATO! Tako je Zapad i NATO savez već obećao Rusiji 2007. na samitu u Minsku...i to sam vam već prije spominjjao!Ukrajini bi ostao Krim kojeg su već imali od 2014,a valjda znaš da je i prije 1954. Krim bio ruski...tada ga je administartivno ukrajini dao predsjednik Hruščov koji je valjda bio ukrajinac!
Znači , tada je bila velika šansa da se okonča rat, ali dolazi po nalogu maera britanski premijer Boris Johnson i okreće ukrajinu da ne potpiše primirje...GB-UK je valjda znaš desna ruka USA politike u europi...n
adam se da to znaš?
Znači, ovim silama koje sam već 10 puta imenovao ne odgovara da se rat brzo završi, nego da dugo traje, da se ukrajina skroz uništi , skroz iskrvari i oni dođu na kraju kao tobože spasioci i poberu vrhnje i sve što vrijedi u ukrajini!
Ja sam više puta rekao da mi je žao ukrajine i ukrajinskog naroda jer će on najviše stradati...iz njih je već indirektno stradala njemačka industrija, a time posredno i cijela eu jer je njemačka lokomotiva eu gospodarstva!...zato je miniran naftovod sjeverni tok 2...i da se prekinu odlični ekonomski odnosi EU, prvenstveno njemačke i rusije!
Amerika je ovim posredničkim ratom postigla više ciljeva...više puta sam spominjao koje, pa dio sam rekao i maloprije...pročitaj pomno, ne površno sve moje ranije upise pa će ti biti jasno...naravno neće ti biti jasno ako imaš predstav prema rusiji i mome pisanju ili ako su ti relevantni ovi naši i europski cenzurirani mediji! mislim da vrlo dobro znaš kako se vrši cenzura medija i na drugim poljima

Ako bi samo ublažila svoj pogrešan stav prema pojmu obraćenje rusije koje se spominje u Fatimi, onda bi ti se garantiram otvorile oči i sve bi lako shvatila kakva se igra igra preko leđa ukrajine i ukraajinskog napaćenog naroda a od strane ovih snage o kojima stalno pišem ( i admiral Lošo ih eksplicite spominje i detaljno pojašnajava!). Znači, nemojte mi indirektno bacati lažnu tezu da sam za ruse a protiv ukrajinaca jer nisam protiv ukrajinaca
Stvar je da se ovdje ne vodi rat samo između ukrajine i rusije nego puno veći rat i geostrateška stvar...USA želi oslabiti Rusiju i Njemačku koje su se napokon bile dobro približile u svim odnosima...dao sam vam već tri knnjige da pročitate u vezi američke globalne politike i geostrategije...od Hantingtona, dvije od Z,Brzezinskoga...tamo je sve napisamo več 1993. šta će se događati u svijetu, europi, euroaziji!!

I kada ti se otvore oči onda ćeš shvatiti da svako daljne dugotrajno vođenje rata ne odgovara ukrajincima, stradati će ih na stotine tisuča, razrušiti će im se sva energetska i industrijska infrastruktura itd, a pomaka na fronti neće biti vjerojatno u njihovu korist nego će ostati status quo ili će čak rusi još malo napredovati!...moguće na jugu do odese i moldavije-da zatvore ukrajini izlazak na crno i azovsko more!, maks. do rijeke dnjepar što se tiče istoka zemlje!

Vatican-Sveta stolica hvala Bogu ima jednu od najboljih diplomacija i obavj.službi i dobro zna šta je na terenu i kakvu igru igra amerika-GB!
Zato papa govori to što govori da treba zaustaviti rat i potpisati na vrijeme primirje...Znači, tada je Ukrajina mogla završiti rat,a to je spriječila cia preko GB, svoje desne ruke u Europi!.treba li još išta pojašnjavati ili ti je napokon jasno?

Vrh

PostPostano: Ned svi 12, 2024 17:17 

Kao prvo ne čitam srpske portale ,pa me nisu ni mogli preparirati
Ja čitam prvenstveno teologiju KC, duhovne-vjerske knjige isl...jednom sam spomenuo da sam zadnjih 30 godina pročitao barem 500 vjerskih, katoličkih knjiga, barem 100 knjiga svetačke teologije, te mistične teologije, te barem 100 knjiga sa polja filozofije, sociologije, pitanja oko tajnih društava-masonerije, iluminata, američko/britanske geopolitike isl. ( to je okultna, anglosaksonska politika koju spominje D.D.Lošo)...na te teme sam pogledao i na desetine,možda i stotine videouradaka od svih eminentnih teologa, svećenika, hrvatskih domoljuba, hrv. konzervativaca, suverenista ( kontraglobalista) itd...meni predbacivati da sam srbin ili pod utjecajem velikosrba je bezobrazluk koji nije viđen!??

Dao sam šta papa kaže sa svih hrvatskih portala, sa vjerskih portala, katoličkih, ne pravoslavnih ! ( IKA, vaticannews, radio Marija itd), tako da su gluposti ovo što pišeš da sam pod utjecajem srba????
Šta papa kaže pročitaj sama, nemam ti ja šta prevoditi...sve je prevedeno na hrvatski! 8) i nemoj onda meni inputirati nešto što nisam rekao

Meni je naprosti neshvatljivo da ti kao osoba koja pozna šta rade amerika, CIA, engleska isl. u vezi genderizma,lgbt+, u vezi razbijanja obitelji, kršćanstva, antisuverenizma isl. u cijeloj ovoj raspravi gdje sam tebi isvima detaljno pojasnio šta te anglosaks. snege rade desetljćima na ovim prostorima i u EU, da ti nisi ništa rekla protiv njih ili barem potvrdila ono što pišem kontra njih???...možda si ti prikriveni globalist, a lažni suverenost i borac za kršćansju obitelja?

pROČITAJ ODLIČNU Jako debelu knjigu koju sam već spominjao tzv. Plavu knjigu, SVEĆENICIMA MARIJINIM PREDRAGIM SINOVIMA od don S. Gobbija-osnivača Svećeničkog Marijanskog pokreta pa će ti se možda otvoriti oči u vezi zaplotnjačke politike koju vode anglos.snage i genderističke politike koje oni promoviraju u europi! Tu je Gospa/ Bog već davno prorekla šta će se događati na polju kršćanstva, katoličanstva, obitelji u europi itd...to je katolička knjiga objava koje je katol. svećenik primio od Gospe...nije nikakva ćula rekla kazala, ili nečije privatno umovanje!
Možda ćeš onda napokon skužiti da je za kršćansku europu veća opasnost taj tzv Zapad, negoli kršćanska Rusija koja se obratila od komunizma i sovjetske antikršćanske stahovlade koja je vladala u Rusiji od 1917. do 1990.

Ja znam da je ljudima teško shvatiti neke zakulisne, zaplotnjačke stvari kojese odigravaju nad europom , Ukrajinom i na čitavom svijetu, ako nemaju dovoljno predznanja..ako netko nije načitan na svim poljima jako teško je stvoriti ispravan mozaik šta se događa u svjetskoj politici na strateškom planu, ili ako gledamo vojno na geostrteškom planu
Nemam ja nikakvih dodira sa tajnim gnozama kako si dvaput spomenula, nego imam veliko predzanje na mnogim poljima ( naveo sam ti koliko puno i šta čitam!)

Mislim da sam spoznao šta tebe najviše muči oko Rusije...stalno spominješ šizmu.U vezi Fatime i obraćenja Rusije si skroz u krivu...već sam ti rekao da otvoriš temu o Fatimi pa ćemo o tome...i dokazati ću ti da griješiš i da se Rusija obratila!
Znači, ti imaš ogromnu predrasudu, pogrešan predstav prema ruskom pravoslavlju ( ne srpskom!) koji očito proizlazi iz tvoje pogrešne pretpostavke da se Rusija nije obratila ( vezano za poruke iz Fatime). Iz tog pogrešnog zaključka ti apriori izvodiš sve stavove vezane za rusko pravoslavlje,politiku i Putina

Ja sam se stvarno trudio, davao linkove, kjnjige, videouratke gdje se otkriva šta radi amerika, britanija i druge snage pod njima-NATO npr...ti si preko svega toga prešla bez ijednog komentara...uglavno prešutno se ne slažeš sa mojim tezema u vezi njih...tako bi se dalo zaključiti.
Ja ne mogu shvatiti da osoba koja zna šta te okultne snage rade na polju razbijanja obitelji, razbijanja kršćanstva u europi, stvaranje novog sv.poretka, širenja globalizma kontra suverenizma, širenja genderizma i svih drugih devijacija, da takva osoba ne može povući analogiju da te snage isto to sve rade u politici, tajnoj diplomaciji, zakulisnim igrama, rušenju suverenističkih vlada, stvaranju mailitarizaciji EU preko NATO-a i guranja EU u rat sa kršćanskom Rusijom.
Već davno je veliki svetac , karizmatik pa i možemo reći prorok europe dveti Ivan Pavao II. rekao više manje sekulariziranoj europii: europo otvori vrata Kristu!...
Rusija je nakon 73 godina sovjetske antikršćanske komunističke politika otvorila vrata Kristu...pravoslavlju je vraćeno pravo na puno djelovanje...u Rusiji kršćansko pravoslavlje cvijeta i razvija se za razliku od sekularne ili polusekularne europe gdje se uvodi genderizam, pederluk, sve devijacije, nenormalne parade itd...to se sve događa i događalo već u RH,a možeš onda misliti kako je u npr. Njemačkoj, belgiji, nizozemskoj itd.
Evo jučer sam iznimno gledao Euroviziju samo radi našeg katolika Marka...jesi vidjela irsku prestavnicu...vještica sa dugim noktima, vražjim rogovima na glavi, čisti sotonizam...to je današnja EU!!...A sjećam se za vrijeme rata u Hrvtaskoj 1990-tih kada sam pričao sa prijateljima katolicima o jakim katoličkim zemljama u europi, pa smo tada spominjali poljsku , slovačku, portugal, hrvatsku i irsku!...da , Irska nam je tada bila pojam, a vidi u šta se sada pertvorila ta katolička irska!! :shock:

Uglavnom, vidim da ne kužiš šta se događa u Ukrajini...tko kolo vodi i u kom smjeru
Da sam ti jučer onaj članak iz SD, jesi li pročitala?...ako nisi pročitaj sve, a ja ću ti samo ponoviti poantu: tri mjeseca nakon početka rata u Ukrajini pregovori su bili blizu da se dogovori mir i prestane rat... Ukrajina je trebala potpisati da neće težiti ulasku u nATO! Tako je Zapad i NATO savez već obećao Rusiji 2007. na samitu u Minsku...i to sam vam već prije spominjjao!Ukrajini bi ostao Krim kojeg su već imali od 2014,a valjda znaš da je i prije 1954. Krim bio ruski...tada ga je administartivno ukrajini dao predsjednik Hruščov koji je valjda bio ukrajinac!
Znači , tada je bila velika šansa da se okonča rat, ali dolazi po nalogu maera britanski premijer Boris Johnson i okreće ukrajinu da ne potpiše primirje...GB-UK je valjda znaš desna ruka USA politike u europi...n
adam se da to znaš?
Znači, ovim silama koje sam već 10 puta imenovao ne odgovara da se rat brzo završi, nego da dugo traje, da se ukrajina skroz uništi , skroz iskrvari i oni dođu na kraju kao tobože spasioci i poberu vrhnje i sve što vrijedi u ukrajini!
Ja sam više puta rekao da mi je žao ukrajine i ukrajinskog naroda jer će on najviše stradati...iz njih je već indirektno stradala njemačka industrija, a time posredno i cijela eu jer je njemačka lokomotiva eu gospodarstva!...zato je miniran naftovod sjeverni tok 2...i da se prekinu odlični ekonomski odnosi EU, prvenstveno njemačke i rusije!
Amerika je ovim posredničkim ratom postigla više ciljeva...više puta sam spominjao koje, pa dio sam rekao i maloprije...pročitaj pomno, ne površno sve moje ranije upise pa će ti biti jasno...naravno neće ti biti jasno ako imaš predstav prema rusiji i mome pisanju ili ako su ti relevantni ovi naši i europski cenzurirani mediji! mislim da vrlo dobro znaš kako se vrši cenzura medija i na drugim poljima

Ako bi samo ublažila svoj pogrešan stav prema pojmu obraćenje rusije koje se spominje u Fatimi, onda bi ti se garantiram otvorile oči i sve bi lako shvatila kakva se igra igra preko leđa ukrajine i ukraajinskog napaćenog naroda a od strane ovih snage o kojima stalno pišem ( i admiral Lošo ih eksplicite spominje i detaljno pojašnajava!). Znači, nemojte mi indirektno bacati lažnu tezu da sam za ruse a protiv ukrajinaca jer nisam protiv ukrajinaca
Stvar je da se ovdje ne vodi rat samo između ukrajine i rusije nego puno veći rat i geostrateška stvar...USA želi oslabiti Rusiju i Njemačku koje su se napokon bile dobro približile u svim odnosima...dao sam vam već tri knnjige da pročitate u vezi američke globalne politike i geostrategije...od Hantingtona, dvije od Z,Brzezinskoga...tamo je sve napisamo več 1993. šta će se događati u svijetu, europi, euroaziji!!

I kada ti se otvore oči onda ćeš shvatiti da svako daljne dugotrajno vođenje rata ne odgovara ukrajincima, stradati će ih na stotine tisuča, razrušiti će im se sva energetska i industrijska infrastruktura itd, a pomaka na fronti neće biti vjerojatno u njihovu korist nego će ostati status quo ili će čak rusi još malo napredovati!...moguće na jugu do odese i moldavije-da zatvore ukrajini izlazak na crno i azovsko more!, maks. do rijeke dnjepar što se tiče istoka zemlje!

Vatican-Sveta stolica hvala Bogu ima jednu od najboljih diplomacija i obavj.službi i dobro zna šta je na terenu i kakvu igru igra amerika-GB!
Zato papa govori to što govori da treba zaustaviti rat i potpisati na vrijeme primirje...Znači, tada je Ukrajina mogla završiti rat,a to je spriječila cia preko GB, svoje desne ruke u Europi!.treba li još išta pojašnjavati ili ti je napokon jasno?

Jankomir. :lol:

Vrh

PostPostano: Ned svi 12, 2024 17:48 

Ne može pametan čovjek reći za zemlju koja je pokrenula rati i vrši brutalnu agresiju na susjednu zemlju, da je obraćena kršćanska zemlja. Ti to nastavljaš pričati pa time i dokazuješ koliko si malo pametan. Ne razlikuju se tvoji stavovi i stavovi velikosrba sa linkova koje si stavio gdje Lošo nastupa. Ako ti to nije dovoljno za intelektualni alarm onda ti nema pomoći od zabluda.
Što se tiče kukavičkih prijedloga da se agresoru da teritorij koji je zauzeo i tako prekine rat u tome nema dostojanstva niti budućnosti. To je životna filozofija pacifista koji su se 80-ih, kada su Sovjeti postavljali svoje rakete SS-20 protiv Europe, suprotstavili projektilima NATO-a sa sloganom „bolje crven nego mrtav”. To je životna filozofija onih koji su se 1939. godine pitali je li ispravno „umrijeti za Gdanjsk“, prema sloganu koji je lansirao francuski socijalistički političar Marcel Déat (1894. – 1955.) kako bi ustvrdio da ne vrijedi riskirati rata za obranu grada Gdanjska, čijim bi osvajanjem po svoj prilici bile zadovoljene Hitlerove ambicije. Socijalist Déat će kasnije osnovati stranku nacionalsocijalističke inspiracije i predstavljati tipičan primjer kolaboracionizma.
Zato je dobro što Ukrajinci nisu pristali dati zemlju Rusima jer bi pokvareni sotonistički Putin nastavio s ucjenama i agresijom, ali s većim apetitima. Pretpostavio je da može Ukrajinu pobijediti pa se prevario no nije odustao od svog sotonističkog plana već i dalje napada i ubija. Putinov režim se održava na vlasti ratom i uvjeravanjem ruskog naroda kako ih Zapad napreda, a narod pa i šizmatički vjernici mu vjeruju iako je Rusija napala Ukrajinu, a ne obrnuto. Putin najviše od njih pravi budale.
Ukrajinski muškarci koji ne napuštaju svoju zemlju ili se vraćaju u borbu nakon što su osigurali sigurnost svojim obitelji na Zapadu, svojim izborom izražavaju hrabrost i patriotizam koji su protivni europskom relativizmu. Samo kukavice nude kukavičluk, a nasuprot njima su oni koji su spremni žrtvovati svoje živote za ljubav prema slobodi i neovisnost svoje domovine, za ljubav prema vlastitoj časti i osobnom dostojanstvu. Istinski napredak naroda usko je povezan s tim duhom žrtve. Iz toga se zapravo rađaju svetost i junaštvo. Ti to Hrki ne možeš shvatiti jer nisi hrabar već zagovaraš kukavičji kolaboracionizam i maskiraš to gnozama o masonko-anglikanskim urotama.

Vrh

PostPostano: Ned svi 12, 2024 18:35 

Ne može pametan čovjek reći za zemlju koja je pokrenula rati i vrši brutalnu agresiju na susjednu zemlju, da je obraćena kršćanska zemlja. Ti to nastavljaš pričati pa time i dokazuješ koliko si malo pametan. Ne razlikuju se tvoji stavovi i stavovi velikosrba sa linkova koje si stavio gdje Lošo nastupa. Ako ti to nije dovoljno za intelektualni alarm onda ti nema pomoći od zabluda.
Što se tiče kukavičkih prijedloga da se agresoru da teritorij koji je zauzeo i tako prekine rat u tome nema dostojanstva niti budućnosti. To je životna filozofija pacifista koji su se 80-ih, kada su Sovjeti postavljali svoje rakete SS-20 protiv Europe, suprotstavili projektilima NATO-a sa sloganom „bolje crven nego mrtav”. To je životna filozofija onih koji su se 1939. godine pitali je li ispravno „umrijeti za Gdanjsk“, prema sloganu koji je lansirao francuski socijalistički političar Marcel Déat (1894. – 1955.) kako bi ustvrdio da ne vrijedi riskirati rata za obranu grada Gdanjska, čijim bi osvajanjem po svoj prilici bile zadovoljene Hitlerove ambicije. Socijalist Déat će kasnije osnovati stranku nacionalsocijalističke inspiracije i predstavljati tipičan primjer kolaboracionizma.
Zato je dobro što Ukrajinci nisu pristali dati zemlju Rusima jer bi pokvareni sotonistički Putin nastavio s ucjenama i agresijom, ali s većim apetitima. Pretpostavio je da može Ukrajinu pobijediti pa se prevario no nije odustao od svog sotonističkog plana već i dalje napada i ubija. Putinov režim se održava na vlasti ratom i uvjeravanjem ruskog naroda kako ih Zapad napreda, a narod pa i šizmatički vjernici mu vjeruju iako je Rusija napala Ukrajinu, a ne obrnuto. Putin najviše od njih pravi budale.
Ukrajinski muškarci koji ne napuštaju svoju zemlju ili se vraćaju u borbu nakon što su osigurali sigurnost svojim obitelji na Zapadu, svojim izborom izražavaju hrabrost i patriotizam koji su protivni europskom relativizmu. Samo kukavice nude kukavičluk, a nasuprot njima su oni koji su spremni žrtvovati svoje živote za ljubav prema slobodi i neovisnost svoje domovine, za ljubav prema vlastitoj časti i osobnom dostojanstvu. Istinski napredak naroda usko je povezan s tim duhom žrtve. Iz toga se zapravo rađaju svetost i junaštvo. Ti to Hrki ne možeš shvatiti jer nisi hrabar već zagovaraš kukavičji kolaboracionizam i maskiraš to gnozama o masonko-anglikanskim urotama.

Bravo Majkićka! Šta kažeš na ovo Hrkane?! Nešto si mi šutljiv. :lol:

Vrh

PostPostano: Uto svi 14, 2024 11:41 

Tako je. :!:
Domazet Lošo, rekoh, nešto s njim nije baš kako treba, ne čitam ga odavno.
A ovdje se rasprava odvukla u nekom čudnom smijeru. CIA, Amerika, što to traži, Amerika je ok a mi smo u NATU.
Ovdje čovjek puno čita podcast velebit pa mu se sve prima.
A Gobbi je fulao i previše da bi ga se moglo ozbiljno razmatrati. Već sam davno bila stavila njegova kriva proročanstva, ne da mi se tražiti.
Što će sve to pravom vjerniku, zamarati se geopolitikom i to pročitanom sa you tube, podcasta?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 289 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata