Znači ti Hrki kažeš da papa Franjo tvrdi da je kriv NATO što je Rusija napala Ukrajinu? Srpski portali su te stvarno dobro preparirali.
Zar se Papa zalaže za mir bez povlačenja agresorske Rusije iz Ukrajine, predaju Krima, ne plaćanje ratne odštete tj. nešto u stilu bolje biti poražen nego mrtav…? Ja sigurno nisam od onih koji govore kako papa Franjo ne može pogriješiti po pitanjima izvan vjere i morala te da se nije nikada pogrešno i nejasno izražavao, ali ovdje bi se usudila reći kako papa ne govori to što ti tvrdiš i posve ga krivo tumačiš. To bi bilo tzv. kolaboracionistički pristup ratu. Pojam „kolaboracionizam“ označava, političkim jezikom, ideološku potporu stranoj državi koja napada drugu (ili vlastitu) državu.
Kao prvo ne čitam srpske portale ,pa me nisu ni mogli preparirati
Ja čitam prvenstveno teologiju KC, duhovne-vjerske knjige isl...jednom sam spomenuo da sam zadnjih 30 godina pročitao barem 500 vjerskih, katoličkih knjiga, barem 100 knjiga svetačke teologije, te mistične teologije, te barem 100 knjiga sa polja filozofije, sociologije, pitanja oko tajnih društava-masonerije, iluminata, američko/britanske geopolitike isl. ( to je okultna, anglosaksonska politika koju spominje D.D.Lošo)...na te teme sam pogledao i na desetine,možda i stotine videouradaka od svih eminentnih teologa, svećenika, hrvatskih domoljuba, hrv. konzervativaca, suverenista ( kontraglobalista) itd...meni predbacivati da sam srbin ili pod utjecajem velikosrba je bezobrazluk koji nije viđen!??
Dao sam šta papa kaže sa svih hrvatskih portala, sa vjerskih portala, katoličkih, ne pravoslavnih ! ( IKA, vaticannews, radio Marija itd), tako da su gluposti ovo što pišeš da sam pod utjecajem srba????
Šta papa kaže pročitaj sama, nemam ti ja šta prevoditi...sve je prevedeno na hrvatski!

i nemoj onda meni inputirati nešto što nisam rekao
Meni je naprosti neshvatljivo da ti kao osoba koja pozna šta rade amerika, CIA, engleska isl. u vezi genderizma,lgbt+, u vezi razbijanja obitelji, kršćanstva, antisuverenizma isl. u cijeloj ovoj raspravi gdje sam tebi isvima detaljno pojasnio šta te anglosaks. snege rade desetljćima na ovim prostorima i u EU, da ti nisi ništa rekla protiv njih ili barem potvrdila ono što pišem kontra njih???...možda si ti prikriveni globalist, a lažni suverenost i borac za kršćansju obitelja?
pROČITAJ ODLIČNU Jako debelu knjigu koju sam već spominjao tzv. Plavu knjigu, SVEĆENICIMA MARIJINIM PREDRAGIM SINOVIMA od don S. Gobbija-osnivača Svećeničkog Marijanskog pokreta pa će ti se možda otvoriti oči u vezi zaplotnjačke politike koju vode anglos.snage i genderističke politike koje oni promoviraju u europi! Tu je Gospa/ Bog već davno prorekla šta će se događati na polju kršćanstva, katoličanstva, obitelji u europi itd...to je katolička knjiga objava koje je katol. svećenik primio od Gospe...nije nikakva ćula rekla kazala, ili nečije privatno umovanje!
Možda ćeš onda napokon skužiti da je za kršćansku europu veća opasnost taj tzv Zapad, negoli kršćanska Rusija koja se obratila od komunizma i sovjetske antikršćanske stahovlade koja je vladala u Rusiji od 1917. do 1990.
Ja znam da je ljudima teško shvatiti neke zakulisne, zaplotnjačke stvari kojese odigravaju nad europom , Ukrajinom i na čitavom svijetu, ako nemaju dovoljno predznanja..ako netko nije načitan na svim poljima jako teško je stvoriti ispravan mozaik šta se događa u svjetskoj politici na strateškom planu, ili ako gledamo vojno na geostrteškom planu
Nemam ja nikakvih dodira sa tajnim gnozama kako si dvaput spomenula, nego imam veliko predzanje na mnogim poljima ( naveo sam ti koliko puno i šta čitam!)
Mislim da sam spoznao šta tebe najviše muči oko Rusije...stalno spominješ šizmu.U vezi Fatime i obraćenja Rusije si skroz u krivu...već sam ti rekao da otvoriš temu o Fatimi pa ćemo o tome...i dokazati ću ti da griješiš i da se Rusija obratila!
Znači, ti imaš ogromnu predrasudu, pogrešan predstav prema ruskom pravoslavlju ( ne srpskom!) koji očito proizlazi iz tvoje pogrešne pretpostavke da se Rusija nije obratila ( vezano za poruke iz Fatime). Iz tog pogrešnog zaključka ti apriori izvodiš sve stavove vezane za rusko pravoslavlje,politiku i Putina
Ja sam se stvarno trudio, davao linkove, kjnjige, videouratke gdje se otkriva šta radi amerika, britanija i druge snage pod njima-NATO npr...ti si preko svega toga prešla bez ijednog komentara...uglavno prešutno se ne slažeš sa mojim tezema u vezi njih...tako bi se dalo zaključiti.
Ja ne mogu shvatiti da osoba koja zna šta te okultne snage rade na polju razbijanja obitelji, razbijanja kršćanstva u europi, stvaranje novog sv.poretka, širenja globalizma kontra suverenizma, širenja genderizma i svih drugih devijacija, da takva osoba ne može povući analogiju da te snage isto to sve rade u politici, tajnoj diplomaciji, zakulisnim igrama, rušenju suverenističkih vlada, stvaranju mailitarizaciji EU preko NATO-a i guranja EU u rat sa kršćanskom Rusijom.
Već davno je veliki svetac , karizmatik pa i možemo reći prorok europe dveti Ivan Pavao II. rekao više manje sekulariziranoj europii: europo otvori vrata Kristu!...
Rusija je nakon 73 godina sovjetske antikršćanske komunističke politika otvorila vrata Kristu...pravoslavlju je vraćeno pravo na puno djelovanje...u Rusiji kršćansko pravoslavlje cvijeta i razvija se za razliku od sekularne ili polusekularne europe gdje se uvodi genderizam, pederluk, sve devijacije, nenormalne parade itd...to se sve događa i događalo već u RH,a možeš onda misliti kako je u npr. Njemačkoj, belgiji, nizozemskoj itd.
Evo jučer sam iznimno gledao Euroviziju samo radi našeg katolika Marka...jesi vidjela irsku prestavnicu...vještica sa dugim noktima, vražjim rogovima na glavi, čisti sotonizam...to je današnja EU!!...A sjećam se za vrijeme rata u Hrvtaskoj 1990-tih kada sam pričao sa prijateljima katolicima o jakim katoličkim zemljama u europi, pa smo tada spominjali poljsku , slovačku, portugal, hrvatsku i irsku!...da , Irska nam je tada bila pojam, a vidi u šta se sada pertvorila ta katolička irska!!
Uglavnom, vidim da ne kužiš šta se događa u Ukrajini...tko kolo vodi i u kom smjeru
Da sam ti jučer onaj članak iz SD, jesi li pročitala?...ako nisi pročitaj sve, a ja ću ti samo ponoviti poantu: tri mjeseca nakon početka rata u Ukrajini pregovori su bili blizu da se dogovori mir i prestane rat... Ukrajina je trebala potpisati da neće težiti ulasku u nATO! Tako je Zapad i NATO savez već obećao Rusiji 2007. na samitu u Minsku...i to sam vam već prije spominjjao!Ukrajini bi ostao Krim kojeg su već imali od 2014,a valjda znaš da je i prije 1954. Krim bio ruski...tada ga je administartivno ukrajini dao predsjednik Hruščov koji je valjda bio ukrajinac!
Znači , tada je bila velika šansa da se okonča rat, ali dolazi po nalogu maera britanski premijer Boris Johnson i okreće ukrajinu da ne potpiše primirje...GB-UK je valjda znaš desna ruka USA politike u europi...nadam se da to znaš?
Znači, ovim silama koje sam već 10 puta imenovao ne odgovara da se rat brzo završi, nego da dugo traje, da se ukrajina skroz uništi , skroz iskrvari i oni dođu na kraju kao tobože spasioci i poberu vrhnje i sve što vrijedi u ukrajini!
Ja sam više puta rekao da mi je žao ukrajine i ukrajinskog naroda jer će on najviše stradati...iz njih je već indirektno stradala njemačka industrija, a time posredno i cijela eu jer je njemačka lokomotiva eu gospodarstva!...zato je miniran naftovod sjeverni tok 2...i da se prekinu odlični ekonomski odnosi EU, prvenstveno njemačke i rusije!
Amerika je ovim posredničkim ratom postigla više ciljeva...više puta sam spominjao koje, pa dio sam rekao i maloprije...pročitaj pomno, ne površno sve moje ranije upise pa će ti biti jasno...naravno neće ti biti jasno ako imaš predstav prema rusiji i mome pisanju ili ako su ti relevantni ovi naši i europski cenzurirani mediji! mislim da vrlo dobro znaš kako se vrši cenzura medija i na drugim poljima
Ako bi samo ublažila svoj pogrešan stav prema pojmu obraćenje rusije koje se spominje u Fatimi, onda bi ti se garantiram otvorile oči i sve bi lako shvatila kakva se igra igra preko leđa ukrajine i ukraajinskog napaćenog naroda a od strane ovih snage o kojima stalno pišem ( i admiral Lošo ih eksplicite spominje i detaljno pojašnajava!). Znači, nemojte mi indirektno bacati lažnu tezu da sam za ruse a protiv ukrajinaca jer nisam protiv ukrajinaca
Stvar je da se ovdje ne vodi rat samo između ukrajine i rusije nego puno veći rat i geostrateška stvar...USA želi oslabiti Rusiju i Njemačku koje su se napokon bile dobro približile u svim odnosima...dao sam vam već tri knnjige da pročitate u vezi američke globalne politike i geostrategije...od Hantingtona, dvije od Z,Brzezinskoga...tamo je sve napisamo več 1993. šta će se događati u svijetu, europi, euroaziji!!
I kada ti se otvore oči onda ćeš shvatiti da svako daljne dugotrajno vođenje rata ne odgovara ukrajincima, stradati će ih na stotine tisuča, razrušiti će im se sva energetska i industrijska infrastruktura itd, a pomaka na fronti neće biti vjerojatno u njihovu korist nego će ostati status quo ili će čak rusi još malo napredovati!...moguće na jugu do odese i moldavije-da zatvore ukrajini izlazak na crno i azovsko more!, maks. do rijeke dnjepar što se tiče istoka zemlje!
Vatican-Sveta stolica hvala Bogu ima jednu od najboljih diplomacija i obavj.službi i dobro zna šta je na terenu i kakvu igru igra amerika-GB!
Zato papa govori to što govori da treba zaustaviti rat i potpisati na vrijeme primirje...Znači, tada je Ukrajina mogla završiti rat,a to je spriječila cia preko GB, svoje desne ruke u Europi!.treba li još išta pojašnjavati ili ti je napokon jasno?