Možeš bjesniti koliko hoćeš i kmečati administratoru da me makne s foruma, ali teret dokazivanja je na tebi, a ne na meni. Ja sam iznijela činjenice koje svatko može provjeriti, smrt blaženika i godinu izdanja "Dudina" prijevoda koji smo prije spominjali u raspravi.
To što si ti nešto vidjela i što si uopće vidjela? Možda se samo kustos zaigrao u muzejskim instalacijama ili je nešto drugo moderno po srijedi to ja ne znam niti trebam dokazivati.
Na stolu u muzeju-župnom dvoru u Krašiću zaštićeno pod staklom stoji knjiga otvorena na prvoj stranici, na njoj piše:
EVANĐELJE
Život i nauka Isusa Krista Spasitelja svijeta
- riječima četvorice evanđelista -
Sveti tekst s grčkog izvornika preveo
i hrvatsko izdanje priredio
O. Bonaventura Duda, franjevac
To uopće nije čudno jer je Stepinac znao za Dudin biblijski studij u Rimu i rad, bio je prijatelj i franjevački subrat kardinalovom prvom biografu o. Aleksi Benigaru koji je živio u Rimu. Između njih dvojice vladalo je zajedništvo, povjerenje i teološki kontinuitet.
Nije u redu "svađati ih" i međusobno suprotstavljati.
Admin treba voditi forum u kršćanskom duhu, reagirati na vrijeđanja, osuđivanja, etiketiranja i sijanje "duha zablude". Jer mala je razlika između krive religioznosti, fanatizma i duhovne bolesti.
(Ako je u pitanju ovo posljednje, imam sućuti...)