Nije tu kler presudan. Za proglašenje svetosti najbitnije je čudo koje se desi po zagovoru budućeg svetca. Jesu li kritičari molili na tu nakanu?
Kler je presudan
Da si i dogodi čudo tko ga otkriva, tko ga konstatira, tko ga verificira, tko ga gura dalje prema vatikanskim komisijama, tko se bori za tu stvar negoli INSTITUCINALNA KC U HRVATA! ( Zagrebačka nadbiskupija u slučaju kard. Kuharića!)
Nije nadležan za to puki narod
Čudo je preduvjet za blaženstvo i svetost, ali o čudu odlučuje i čudo vatikanu servira institucija a ne puki goli narod!
Vjerojatno je netko iz naroda prijavio čudo po zagovoru blagopokojnog Franje Kuhaića, ali netko iz službene institucionalne crkve dalje nije odradio svoj dio poslaImamo jako inertne ljude nažalost u domaćim katol. institucijama...neće nas vatican moliti sam od sebe dokaze za neku osobu , nego ih mi moramo sami podastirati, boriti se za stvar, gurati nečije blaženstvo/ svetost-to "mi" znači naši crkveni "političari"
Ako netko misli da se podrazumjeva da nas netko u vatikanu posebno voli i cijeni, taj se grdno vara
Isto tak nas nitko posebno ne cijeni i ne voli u EVROPSKOJ ILI RELEVANTNOJ SVJETSKOJ POLICTICI, u EU...za sve se moraš krvavo izboriti ...uvijek su u igri čisti interesi, najčešće financiojski!...nitko ti ništa ne daje samo zato jer ti to zsalušuješ!
Tako , da iako kard. Kuharić sigurno zaslužujue da bude svetac , on to neće postati jer to netko iz vatikana zbilja želi, misli i trudi se da se oni za nas, za to izbore, nego će postati svet tek kada kurije i (nad)biskupi Zagrebačke nadbiskupije se za to svojim radom i krvavim trudom za to izbore!