Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 13:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet tra 29, 2022 12:58 

Da se ne iznenadimo u "onaj dan" - razmislimo kakvi ćemo ga dočekati(ako nam je "suđeno" živjeti do tada):
...
Slobodna volja najveći je dar od Boga dan čovjeku koji Sotona ne može oduzeti. Slobodni smo ljubiti Boga i Božje ili đavla i đavolje. Potpuno slobodni. I u toj slobodi ovo čovječanstvo već izabire kome služi i mnogi su ljudi već žigosani njegovim žigom, a da o tome ne znaju ništa, jer materijalna oznaka, ona će doći u već spremno i otvoreno srce. Baš kao što što znak križa dolazi u otvoreno i spremano srce!
Upravo to, Gospa je i preko svećenika don Stefana Gobbija, začetnika Svećeničkog marijanskog pokreta poručila čovječanstvu potpuno razotkrivajući Žig Zvijeri u ovoj poruci, u kojoj naglašava da je žigosanje već započelo. U poruci danoj u rujnu 1989. na blagdan njezina rođenja, Ona je svojoj djeci poručila sljedeće:
“Dopustite da vas znamenujem svojim majčinskim pečatom. Ovo su vremena kada sljedbenici onoga koji se suprostavlja Kristu bivaju obilježeni njegovim žigom na čelu i ruci.
Pečat na čelu i ruci je izraz potpune ovisnosti o onome koga taj pečat predstavlja. Žig označava Kristovog neprijatelja, odnosno Antikrista, a njegovo utiskivanje na ruku i na čelo osobe označava potpunu pripadnost te osobe četi onih koji se suprostavljaju Kristu i bore protiv njegove božanske i kraljevske vlasti.
Žig je već utisnut na čelo i na ruku.
Čelo označava inteligenciju jer je um sjedište ljudskog razuma.
Ruka označava ljudsku aktivnost, jer svojim rukama čovjek djeluje i radi.
Stoga je ona osoba koja prima Antikristov žig njegova i razumom i voljom.
-Onaj tko dopusti da mu se utisne žig na čelo, prihvaća nauke nijekanja Boga, poricanja njegovog Zakona i prihvaća ateizam, koji se danas sve više širi i propagira. Takav je prisiljen da slijedi ideologije koje su danas u modi i da sam bude širitelj svih zabluda.
-Tko si dopusti utisnuti pečat u ruku, prisiljen je raditi samostalno i neovisno o Bogu, usmjerujući vlastitu aktivnost traženju samo materijalnih i zemaljskih dobara. Tako, zapravo, otima svoj rad od Očevog plana, koji ga samo želi prosvijetliti i podržati svojom božanskom providnošću; otima ga od ljubavi Sina koji ljudski trud pretvara u dragocjeno sredstvo čovjekovog vlastitog otkupljivanja i posvećivanja; otima ga moći Duha Svetoga koji posvuda djeluje kako bi potpuno obnovio svako stvorenje.
-Tko ima pečat na ruci radi/djeluje samo za sebe samog, prikuplja materijalna sredstva, novac pretvara u svoga Boga, te tako postaje žrtva materijalizma.
-Tko ima pečat na ruci radi samo da bi zadovoljio vlastita osjetila, pronašao blagostanje i užitak, i potpuno zadovoljio sve svoje strasti, naročito nečiste, te tako postaje žrtvom hedonizma.
-Tko ima pečat na ruci svoj vlastiti Ja pretvara u središte svakog svog djelovanja, gleda u drugima objekte kojima se mora poslužiti kako bi postigao vlastitu korist, te postaje žrtvom razuzdanog egoizma i nedostatka ljubavi.

Ako moj Protivnik svojim žigom znamenuje sve svoje sljedbenike, došlo je vrijeme da i Ja, vaša nebeska Voditeljica, stavim svoj majčinski pečat svima onima koji su se posvetili mojem Bezgrješnom Srcu i dio su moje čete.
(Vjera, 16. kolovoza 2021.)

Vrh

PostPostano: Ned svi 15, 2022 19:58 

Da se ne iznenadimo u "onaj dan" - razmislimo kakvi ćemo ga dočekati(ako nam je "suđeno" živjeti do tada):
...
Slobodna volja najveći je dar od Boga dan čovjeku koji Sotona ne može oduzeti. Slobodni smo ljubiti Boga i Božje ili đavla i đavolje. Potpuno slobodni. I u toj slobodi ovo čovječanstvo već izabire kome služi i mnogi su ljudi već žigosani njegovim žigom, a da o tome ne znaju ništa, jer materijalna oznaka, ona će doći u već spremno i otvoreno srce. Baš kao što što znak križa dolazi u otvoreno i spremano srce!
Upravo to, Gospa je i preko svećenika don Stefana Gobbija, začetnika Svećeničkog marijanskog pokreta poručila čovječanstvu potpuno razotkrivajući Žig Zvijeri u ovoj poruci, u kojoj naglašava da je žigosanje već započelo. U poruci danoj u rujnu 1989. na blagdan njezina rođenja, Ona je svojoj djeci poručila sljedeće:
“Dopustite da vas znamenujem svojim majčinskim pečatom. Ovo su vremena kada sljedbenici onoga koji se suprostavlja Kristu bivaju obilježeni njegovim žigom na čelu i ruci.
Pečat na čelu i ruci je izraz potpune ovisnosti o onome koga taj pečat predstavlja. Žig označava Kristovog neprijatelja, odnosno Antikrista, a njegovo utiskivanje na ruku i na čelo osobe označava potpunu pripadnost te osobe četi onih koji se suprostavljaju Kristu i bore protiv njegove božanske i kraljevske vlasti.
Žig je već utisnut na čelo i na ruku.
Čelo označava inteligenciju jer je um sjedište ljudskog razuma.
Ruka označava ljudsku aktivnost, jer svojim rukama čovjek djeluje i radi.
Stoga je ona osoba koja prima Antikristov žig njegova i razumom i voljom.
-Onaj tko dopusti da mu se utisne žig na čelo, prihvaća nauke nijekanja Boga, poricanja njegovog Zakona i prihvaća ateizam, koji se danas sve više širi i propagira. Takav je prisiljen da slijedi ideologije koje su danas u modi i da sam bude širitelj svih zabluda.
-Tko si dopusti utisnuti pečat u ruku, prisiljen je raditi samostalno i neovisno o Bogu, usmjerujući vlastitu aktivnost traženju samo materijalnih i zemaljskih dobara. Tako, zapravo, otima svoj rad od Očevog plana, koji ga samo želi prosvijetliti i podržati svojom božanskom providnošću; otima ga od ljubavi Sina koji ljudski trud pretvara u dragocjeno sredstvo čovjekovog vlastitog otkupljivanja i posvećivanja; otima ga moći Duha Svetoga koji posvuda djeluje kako bi potpuno obnovio svako stvorenje.
-Tko ima pečat na ruci radi/djeluje samo za sebe samog, prikuplja materijalna sredstva, novac pretvara u svoga Boga, te tako postaje žrtva materijalizma.
-Tko ima pečat na ruci radi samo da bi zadovoljio vlastita osjetila, pronašao blagostanje i užitak, i potpuno zadovoljio sve svoje strasti, naročito nečiste, te tako postaje žrtvom hedonizma.
-Tko ima pečat na ruci svoj vlastiti Ja pretvara u središte svakog svog djelovanja, gleda u drugima objekte kojima se mora poslužiti kako bi postigao vlastitu korist, te postaje žrtvom razuzdanog egoizma i nedostatka ljubavi.

Ako moj Protivnik svojim žigom znamenuje sve svoje sljedbenike, došlo je vrijeme da i Ja, vaša nebeska Voditeljica, stavim svoj majčinski pečat svima onima koji su se posvetili mojem Bezgrješnom Srcu i dio su moje čete.
(Vjera, 16. kolovoza 2021.)

Pozdrav, moj Zdrave, moram priznati da mi nije poznata ova poruka don Stefana Gobbija o "majčinskom pečatu"...
Smisao mi je jasan, ali mi već jesmo svi opečaćeni "pečatom Duha Svetoga" na svetoj potvrdi.
Kao što sveti Pavao reče: mi zaista jesmo opečaćeni.

Isto tako znam da taj pečat vrijedi samo onima koji po njemu i žive, tj. vjeruju, mole se i traže milosti i darove Duha Svetoga.
Točno je i to da je dar Duha Svetoga suprotnost žigu zvijeri, jer Bog će - istina - očuvati one koji su njegovi.
Oni neće podleći zasjedama i đavlovim prevarama.

Marija, naša duhovna majka i zaručnica Duha Svetoga, sigurno to zna...

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2022 09:49 

Čudi me, Adrijana, da ne znaš o. Gobija.
Otac Stefano Gobbi, svećenik, mistik i osnivač Marijanskog pokreta svećenika
https://www.countdowntothekingdom.com/b ... ano-gobbi/
.
ŠTO JE GOSPA REKLA DON STEFANU GOBBIJU ZA HRVATE? ‘Čeka vas ono najteže ali ne bojte se!’
https://www.dnevno.hr/vjera/sto-je-gosp ... se-852910/

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2022 20:34 

Dragi Zdrave, znam oca Gobija. Čudi me njegova poruka o "majčinskom pečatu".
U najmanju ruku čudno..
Kakav bi to pečat bio?

Ima on i drugih, čudnijih tumačenja - a zbog takvih poruka i nije (još uvijek) priznat.

Na ovom forumu našla sam:
O. Gobbi je 1988. g. zapisao ovu poruku: „Kroz razdoblje od 10 godina dovršit će se punina vremena koju vam pretkazujem počevši od La Sallette-a pa sve do današnjih ukazanja.“ Sva obećanja su se dakle trebala ispuniti do 1998. g., uključujući i Kristov drugi dolazak.
1990. g. Gospa mu je rekla: „Tijekom ovog posljednjeg desetljeća dovršit će se svi događaji koje sam ti pretkazala.“
1994. g. stigla je nova poruka: „Potvrđujem ti da će se tijekom velikog jubileja godine dvije tisućite obistiniti trijumf mog Bezgrešnog srca, koji sam obećala u Fatimi.“
U međuvremenu, prema njegovim porukama, trebao se dogoditi i veliki otpad od vjere u Crkvi, trebalo je već biti i nekoliko lažnih papa, jer su neprijatelji trebali osnovati lažnu crkvu…

Pogledaj ovu poruku iz 1991. (o papi Ivanu Pavlu II.):
Kada će ovaj Papa dovršiti zadatak koji mu je Isus povjerio, a Ja sići s Neba da prihvatim njegovu žrtvu, sve će vas zahvatiti crni mrak općeg otpada.
Ostat će vjeran samo mali dio, a to su oni koji su, u ovim godinama, prihvatili moj majčinski poziv i našli sigurno utočište u mom Bezgrešnom Srcu.
Ovaj mali dio vjernika, koje sam Ja pripremila i oblikovala, imat će zadaću da primi Krista koji će vam se vratiti u slavi i započeti novu eru koja vas očekuje." (449, 13.5.1991.)

Ima nešto i milenarizma, pa zaključujem da u njegovim porukama, iako je vjerojatno dobronamjeran i pobožan, prevladava bujna mašta:
Jednom zgodom je Don Stefano Gobbi objasnio značenje nekih poruka koje govore o Drugom Kristovom dolasku i Eri mira.
U odgovoru na pitanje u jednom razgovoru Don Gobbi je izjavio: "Pobjeda Bezgrešnog Srca Marijina bit će istovremena sa dolazećom vladavinom Isusa Krista. To neće biti posljednji dolazak. Posljednji Sud kada se Isus Krist pojavi kao Sudac i kada svijet kakav je stvoren nestane,
a mi budemo suočeni s vječnošću - to je Posljednji Sud. Ovo sada je privremeni do Vladavine Krista na ovom svijetu jasno je opisan u knjizi Otkrivenja,
dvanaesto poglavlje. Krist će doći da vlada i tako će započeti svitanje Nove ere, Novog vremena i pobjeda Bezgrešnog Srca će se u potpunosti ostvariti
u ovom vremenu. Vladavina Krista u svijetu koji će biti promijenjen - to je svitanje Novog doba, Nove ere."

Takvih samoprozvanih proroka bilo je više u prošlom stoljeću, kako se približavao Veliki Jubilej rasle su apokaliptičke vizije (nismo mi katolici imuni na to!), ali zato sve treba provjeravat i razlučiti.

Vrh

PostPostano: Uto svi 17, 2022 09:17 

Dragi Zdrave, znam oca Gobija. Čudi me njegova poruka o "majčinskom pečatu".
U najmanju ruku čudno..
Kakav bi to pečat bio?
Ima on i drugih, čudnijih tumačenja - a zbog takvih poruka i nije (još uvijek) priznat.

Draga moja, moram biti malo duži...
Žig, pečat, ako hoćeš i bar kod - oznaka je pripadanja, pripadnosti. Nije to pečat na poštanskoj marki! :)
Marija - tako sam ja protumačio - time želi reći da nas je OZNAČILA kao SVOJE, Njoj odane. Sama je rekla IZABRANE.
.............
Meni je sporedno je li od Vrkve priznat. Nastojim IZVUČI za moju vjeru bitno. Da, O. Gobbi je 1988. g. objavio Gospine riječi : „Kroz razdoblje od 10 godina dovršit će se punina vremena koju vam pretkazujem počevši od La Sallette-a pa sve do današnjih ukazanja.“ Sva obećanja su se dakle trebala ispuniti do 1998. g., uključujući i Kristov drugi dolazak.
1990. g. Gospa mu je rekla: „Tijekom ovog posljednjeg desetljeća dovršit će se svi događaji koje sam ti pretkazala.“ (itd. ,itd)
Znamo da molitva, post, pokora, prikazanja svetih Misa mogu mijenjati i prirodne zakone. Ne sažali li se Bog nad Ninivom i ne kazni ju, a da je u Sodomi bilo barem 10 (ili 5?) pravednika ostala bi pošteđena?
"Ne mogu više držati očevu ruku da se ne spusti...Molite dječice, obratite se, činite pokoru...Vrijeme je blizu..." - upozoravala je Bl.Dj.Marija. - Smijemo li osuđivati Božje Milosrđe ako ODGAĐA stvari? U svemu porečenome je temelj/polazište Očeve odluke bilo STANJE duša u svijetu i to u vrijeme izrečenih poruka. Pa kad molim, MOLIM Isusa fa uz moje tegobe života On uključi i SVE NEPRIKAZANE patnje svijeta, suze, gladi, boli... sve neprikazane molitve, svete Mise i da ih sjedini sa Svojim bolima u Njegovoj Muci i to prinese Ocu za ono za što molim. Zar ne čine tako mnogi? Molitve, devetnice za SPAS NAŠE Domovine, za mir u svijetu - zar na sve to Otac odmahuje rukom kao "Žalim, prekasno ste se sjetili"? U TAKVOG Boga ne vjerujem. On je gospodar povijesti, On donosi ali i mijenja svoje odluke/nakane.
Dakle, sve prorečeno je promatrano iz vremena kad je sve bilo drugačije.
.
U međuvremenu, njegovim porukama oca Gobija, trebao se dogoditi i veliki otpad od vjere u Crkvi, ...trebalo je već biti i nekoliko lažnih papa, jer su neprijatelji trebali osnovati lažnu crkvu… Moje uvjerenje je da je Duh Sveti doveo papu Benedikta XVI s određenim ciljem( sjetimo se afere zatajenja pedofilije, a ipak on postao papom). Bilo je to s nama nedokučivim razlogom. I sada prvi papa čak s drugog kontinenta...Duh Sveti ZNA zašto, on pozna srca. Iskreno, ovaj Papa je sušta suprotnost gotovo svim papama do sada.
Zar otpad od vjere i Crkve ne vidimo? Koliko je lažnih crkava na svijetu? I unutar naše u RH ima lažnih/krivovjernih skupina svećenika (o redovnicama ne želim) koje uopće ne smijemo zvati katoličkim! Pa nakon Ivana Pavla II je i počelo RAZARANJE RKT crkve iznutra, unutar zidova Vatikana (rezultat djelovanja oni 1300 zaređenih da ju razore iznutra. To imaš u Paklenskom planu za uništenje katoličke Crkve). Ali je i činjenica da će zaista ostati mali broj vjernih oni koji su, u ovim godinama, prihvatili Mariju i Njeno Bezgrješno SRce kao utočište.
.
Da...bilo je milenarizma u mnogim porukama, no ja sam to shvatio kao POTREBU: u mojoj sredini su 1999. g.pogotovo u siječnju 2000. ljudi navalili u crkve, na ispovijedi...Postali "pobožni". Zamislimo da nas sada papa Franjo "prevari" najavom da će 2023. biti STRAAAAŠNIH događanja i da se ne zna tko će preživjeti :) . Dakako, karikiram, trabunjam, ali nama mlakonjama POTREBAN je nekakav šok!

Da skratim: iz svake poruke (barem ja) nastojim izvući što je pozitivno i korisno za moju vjeru i njezin rast. Sva naklapanja, nagađanja koja ne mogu UKLOPITI, spojiti s Evanđeljem i KKC-om zanemarujem. Ako me neka poruka i zastraši - BOGU HVALA! Smatrajte me primitivcem, konzervativcem, ali moje je geslo da ako sam barem do pola pogledao jedan grozan film - izvukao sam poruku:ubuduće se raspitaj KAKAv je to film..barem kod nekoliko ljudi koji su ga gledali. Mislim da sam jasan? Tko zna... Mislim da nam ne trebaju poruke o dolasku kraja ove Ere grijeha, zar ne?
Prešaltajmo se na svjetovno: povremeno čujemo kako brodovi s namirnicama, repromaterijalom, naftom stoje jer NE MOGU u luke. Jesu li naše vlade SVJESNO uništavala poljoprivredu, zar ćemo jesti eure od turista? Obasipaju nas lažima preko TV, "pametnih" telefona, svih medija a mi za to sve JOŠ I PLAĆAMO od TV i pretplate za mobajle, bonova da bismo slušali LAŽI, pratili kako nas lažu, kako uništavaju sav naš planet.
Pa što će nam privatne poruke kad sve vidimo oko sebe? Ali..."Što ja, kao pojedinac mogu promijeniti" - zar ne?
Pa mogu barem moliti! Ne marširati u Hodu za život nego dok oni španciraju, budimo u crkvi, molimo! A na koju nakanu - znamo!
U Eru mira...koliko će...10? 20% sadašnje populacije? Ma...Tko je za sebe "izvukao" pozitivne zaključke iz raznih PP vidioca - ne treba ih dalje čitati jer do sada sve već zna unaprijed: OBRATIMO se, vjerujmo evanđelju (kao kod popeljenja na Pepelnicu); živimo po njemu i oslonimo se na dva jedina sigurna Utočišta - Presveto SRce Isusovo i Bezgriješno Srce Marijino. Pa neka se trese sva Zemlja - što nam tada može itko?

Vrh

PostPostano: Uto svi 17, 2022 20:50 

Zdrave, uopće te nitko ovdje ne smatra konzervativcem, još manje primitivcem, i jako si lijepo ono napisao:
"...iz svake poruke (barem ja) nastojim izvući što je pozitivno i korisno za moju vjeru i njezin rast."

Zanimljiva je i ova:
"...ali nama mlakonjama POTREBAN je nekakav šok!"
Istina...

Ali zašto, Zdrave, ovo?
"Meni je sporedno je li od Crkve priznat."

Ako nije priznat, možda postoji razlog zbog kojeg nije priznat i možda je netko prepoznao da se u takvim "šokantnim zanimljivim" porukama krije i poneka opasnost za vjeru... To što od Crkve nije priznat, ne znači da je Crkva lijena u razlučivanju ili da ju je baš briga za neke objave.

Zaista puno objava ima koje nisu priznate, a sve one kao da odvlače pozornost onih revnih vjernika koji se zanimaju za spasenje - od pravih i istinskih objava. Zar nije Fatima godinama zaklonjena i ignorirana od samih vjernika - za fatimske poruke zna možda tek manjina katolika - dok mnogi odlaze u ekstreme i u isti koš stavljaju ono što se izjednačiti ne može.

Manjina kažem - jer je većina sigurno čula za mjesto Fatimu - ali je manji broj ljudi upoznat s porukama iz Fatime. A tko ih prouči samo površno, reći će rezignirano: ah, ništa novo... Doista: nije tu ništa iskazano ni objavljeno što već i prije nije bilo u tradiciji ili u duhovnosti Crkve (važnost krunice, pobožnost Srcu Marijinu, vizija pakla koji postoji, povezanost prave pokore i obraćenja...). Ali Gospa je to sve naglasila jer je znala da će doći vrijeme kad će i sami katolici te stvari ignorirati, zaboravljati i započinjati neku drugu "teologiju".

U Fatimi nije Gospa uvodila nove termine (kao "majčinski pečat") niti nove datume za blagdane kao u Međugorju (rođendan!), sve što je rekla i prikazala već je bilo na neki način poznato u Crkvi, a ona je tome dodala još svoj poseban uvjerljivi naglasak.

Vrh

PostPostano: Sri svi 18, 2022 08:08 

Adrijana, poslat ću ti link na PP

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2022 09:15 

Da, cijela Ivanova Knjiga otkrivenja daje nadu da će Bog na kraju pobijediti i da će - uz sve peripetije, kušnje i otpade koji moraju doći - dobro na kraju prevladati. To je i Isusova poruka u evanđeljima (npr. prispodoba o posljednjem sudu).

Nešto o tome što će se događati u (skoroj) budućnosti piše i sv. Pavao u Drugoj poslanici Solunjanima:

Znakovi Dana Gospodnjega
A što se tiče dolaska Gospodina našega Isusa Krista i našeg okupljanja oko njega, molimo vas, braćo: ne dajte se brzo pokolebati u svom shvaćanju niti uznemiriti ni nekim duhom, ni nekom riječju, ni nekim tobože našim pismom, kao da će sad-na Dan Gospodnji. Neka vas nitko ne zavede ni na koji način.
Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti, Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, dotle da i u Božji hram zasjedne gradeći se Bogom... Ne sjećate li se, to sam vam govorio dok sam još bio među vama? I sada znate što ga zadržava da bi se pojavio tek u svoje vrijeme. Doista, otajstvo bezakonja već je na djelu, samo ima tko da ga sada zadržava dok ne bude uklonjen. Tada će se otkriti Bezakonik. Njega će Gospodin Isus pogubiti dahom ustâ i uništiti pojavkom dolaska svoga – njega koji djelovanjem Sotoninim dolazi sa svom silom, lažnim znamenjima i čudesima i sa svim nepravednim zavaravanjem onih koji propadaju poradi toga što ne prihvatiše ljubavi prema istini da bi se spasili. I zato im Bog šalje djelovanje zavodničko da povjeruju laži te budu osuđeni svi koji nisu povjerovali istini, nego su se odlučili za nepravednost.

Ovaj ulomak nam govori da su Solunjani ipak više znali od nas danas (jer im je sam Pavao to govorio), osobito ovo boldano (što zadržava Sina propasti). Mi to danas ne znamo, samo možemo nagađati. Ali vidimo da Pavao spominje "veliki otpad od vjere", spominje Antikrista, znakove i čudesa koja će ovaj činiti da privuče ljude i da će djelovati zavodnički, ali neće moći napakostiti vjernicima jer ta kazna stiže zbog grijeha jer će s njime biti osuđeni svi koji nisu povjerovali istini, nego su se odlučili za nepravednost. Znači, slobodna volja ostaje.

Bog nam danas u porukama još uvijek govori kako ukloniti (i ublažiti te nevolje)... Ali, naravno, neće još dugo!
Tako je papi Lavu XIII. rekao da se utječe sv. Mihaelu arkanđelu, u Fatimi je rekao da je potrebna pokora i molitva svete krunice, Myrni u Siriji je rekao da je potrebno raditi na jedinstvu kršćana (i moliti se za to), a Faustini Kowalskoj je predao pobožnost Božjem milosrđu za spas čovječanstva (a ta molitva nije ništa drugo nego prikaz misne žrtve!) ... Zanimljivo je da svi ti oblici pomoći nisu ništa novo, oni su već bili prisutni u tradiciji Crkve, samo dosta i previše zaboravljeni i zapostavljeni.

Pitanje je koliko će dugo Bog na nas čekati i koliko možemo (uz Marijinu pomoć) zadržavati pravedan Božji gnjev...

Adrijana izjavila

Pitanje je koliko će dugo Bog na nas čekati i koliko možemo (uz Marijinu pomoć) zadržavati pravedan Božji gnjev...

................................................

Što ti znači ovo, pravedan Božji gnjev?

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2022 16:57 

Djelić poruke Bl. Dj. Marije od Akite sestri Agnes:
“Da bi svijet mogao upoznati Njegovu srdžbu, Nebeski Otac pripravlja veliku kaznu za čovječanstvo.
Zajedno sa svojim Sinom već sam toliko puta intervenirala kako bih ublažila Očevu srdžbu. Spriječila sam stradanja prikazujući Mu trpljenja Sina na Križu, njegovu Predragocijenu Krv, i drage duše koje Ga tješe i koje tvore vojsku duša-žrtava. Molitva, pokora i odvažne žrtve mogu ublažiti Očevu srdžbu".

Može li Bog biti nepravedan? A što smo sve zaslužili znamo svi!!!! Što god nas stigne sami smo krivi, jer nije nam dovoljno što Boga stalno vrijeđamo, što se postavljamo čak na Njegovo mjesto "stvarajući", nego uništavamo i NJEGOV Planet, darovan nam kao "mjesto stanovanja" - putovanja ovim, zbog 1. grijeha s pravom nazvanim Suznom dolinom.
..
https://magnifikat.hr/7188-2/

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2022 20:38 

Ne samo iz poruka, to je i biblijski rječnik...

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2022 21:24 

Djelić poruke Bl. Dj. Marije od Akite sestri Agnes:
“Da bi svijet mogao upoznati Njegovu srdžbu, Nebeski Otac pripravlja veliku kaznu za čovječanstvo.
Zajedno sa svojim Sinom već sam toliko puta intervenirala kako bih ublažila Očevu srdžbu. Spriječila sam stradanja prikazujući Mu trpljenja Sina na Križu, njegovu Predragocijenu Krv, i drage duše koje Ga tješe i koje tvore vojsku duša-žrtava. Molitva, pokora i odvažne žrtve mogu ublažiti Očevu srdžbu".

Može li Bog biti nepravedan? A što smo sve zaslužili znamo svi!!!! Što god nas stigne sami smo krivi, jer nije nam dovoljno što Boga stalno vrijeđamo, što se postavljamo čak na Njegovo mjesto "stvarajući", nego uništavamo i NJEGOV Planet, darovan nam kao "mjesto stanovanja" - putovanja ovim, zbog 1. grijeha s pravom nazvanim Suznom dolinom.
..
https://magnifikat.hr/7188-2/

Ovo nema veze sa kršćanstvom.

Vrh

PostPostano: Čet lip 09, 2022 12:38 

Zastrašujući fanatizam. Nisam ni slutio dokle to može ići, novi sam ovdje na forumu.

Vrh

PostPostano: Čet lip 09, 2022 16:36 

Zastrašujući fanatizam. Nisam ni slutio dokle to može ići, novi sam ovdje na forumu.

U ovome slučaju si u pravu jer se promiče nekakav gnjevni Bog što po meni nema veze sa kršćanstvom.

Vrh

PostPostano: Čet lip 09, 2022 17:31 

A sto je fanatizam?

Vrh

PostPostano: Sri lis 19, 2022 14:42 

Ovo nema veze sa kršćanstvom.

je li sveto pismo sadržano od jednakopravnih i svetih obaju knjiga-Starog zavjeta i Novog zavjeta?
Pročitaj malo SZ ili Psalme pa ćeš vidjeti da je Bog Ljubav i Milosrđe, ali i Pravda i Sudac!
Zato to nije ništa u suprotnosti sa Biblijom,i naukom KC!!

tO ŠTP BI MI SAMO DA NAS MODERNI PREZBITERI SAMO GOLICAJU PRIČAMA O LJUBAVI I DA MOŽEMO ČINITI SVE I SVAŠTA A DA KAZNE NEĆE BITI TO JE JEDNA VELIKA ĐAVOLSKA PODVALA...moderna teologija izbacuje malo po malo odgovornost ( kuhanje žabe u vodi malo po malo, to znate jel tako)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata