Dragi Zdrave, znam oca Gobija. Čudi me njegova poruka o "majčinskom pečatu".
U najmanju ruku čudno..
Kakav bi to pečat bio?
Ima on i drugih, čudnijih tumačenja - a zbog takvih poruka i nije (još uvijek) priznat.
Draga moja, moram biti malo duži...
Žig, pečat, ako hoćeš i bar kod - oznaka je pripadanja, pripadnosti. Nije to pečat na poštanskoj marki!
Marija - tako sam ja protumačio - time želi reći da nas je OZNAČILA kao SVOJE, Njoj odane. Sama je rekla IZABRANE.
.............
Meni je sporedno je li od Vrkve priznat. Nastojim IZVUČI za moju vjeru bitno. Da, O. Gobbi je 1988. g. objavio Gospine riječi : „Kroz razdoblje od 10 godina dovršit će se punina vremena koju vam pretkazujem počevši od La Sallette-a pa sve do današnjih ukazanja.“ Sva obećanja su se dakle trebala ispuniti do 1998. g., uključujući i Kristov drugi dolazak.
1990. g. Gospa mu je rekla: „Tijekom ovog posljednjeg desetljeća dovršit će se svi događaji koje sam ti pretkazala.“ (itd. ,itd)
Znamo da molitva, post, pokora, prikazanja svetih Misa mogu mijenjati i prirodne zakone. Ne sažali li se Bog nad Ninivom i ne kazni ju, a da je u Sodomi bilo barem 10 (ili 5?) pravednika ostala bi pošteđena?
"Ne mogu više držati očevu ruku da se ne spusti...Molite dječice, obratite se, činite pokoru...Vrijeme je blizu..." - upozoravala je Bl.Dj.Marija. - Smijemo li osuđivati Božje Milosrđe ako ODGAĐA stvari? U svemu porečenome je temelj/polazište Očeve odluke bilo STANJE duša u svijetu i to u vrijeme izrečenih poruka. Pa kad molim, MOLIM Isusa fa uz moje tegobe života On uključi i SVE NEPRIKAZANE patnje svijeta, suze, gladi, boli... sve neprikazane molitve, svete Mise i da ih sjedini sa Svojim bolima u Njegovoj Muci i to prinese Ocu za ono za što molim. Zar ne čine tako mnogi? Molitve, devetnice za SPAS NAŠE Domovine, za mir u svijetu - zar na sve to Otac odmahuje rukom kao "Žalim, prekasno ste se sjetili"? U TAKVOG Boga ne vjerujem. On je gospodar povijesti, On donosi ali i mijenja svoje odluke/nakane.
Dakle, sve prorečeno je promatrano iz vremena kad je sve bilo drugačije.
.
U međuvremenu, njegovim porukama oca Gobija, trebao se dogoditi i veliki otpad od vjere u Crkvi, ...trebalo je već biti i nekoliko lažnih papa, jer su neprijatelji trebali osnovati lažnu crkvu… Moje uvjerenje je da je Duh Sveti doveo papu Benedikta XVI s određenim ciljem( sjetimo se afere zatajenja pedofilije, a ipak on postao papom). Bilo je to s nama nedokučivim razlogom. I sada prvi papa čak s drugog kontinenta...Duh Sveti ZNA zašto, on pozna srca. Iskreno, ovaj Papa je sušta suprotnost gotovo svim papama do sada.
Zar otpad od vjere i Crkve ne vidimo? Koliko je lažnih crkava na svijetu? I unutar naše u RH ima lažnih/krivovjernih skupina svećenika (o redovnicama ne želim) koje uopće ne smijemo zvati katoličkim! Pa nakon Ivana Pavla II je i počelo RAZARANJE RKT crkve iznutra, unutar zidova Vatikana (rezultat djelovanja oni 1300 zaređenih da ju razore iznutra. To imaš u Paklenskom planu za uništenje katoličke Crkve). Ali je i činjenica da će zaista ostati mali broj vjernih oni koji su, u ovim godinama, prihvatili Mariju i Njeno Bezgrješno SRce kao utočište.
.
Da...bilo je milenarizma u mnogim porukama, no ja sam to shvatio kao POTREBU: u mojoj sredini su 1999. g.pogotovo u siječnju 2000. ljudi navalili u crkve, na ispovijedi...Postali "pobožni". Zamislimo da nas sada papa Franjo "prevari" najavom da će 2023. biti STRAAAAŠNIH događanja i da se ne zna tko će preživjeti

. Dakako, karikiram, trabunjam, ali nama mlakonjama POTREBAN je nekakav šok!
Da skratim: iz svake poruke (barem ja) nastojim izvući što je pozitivno i korisno za moju vjeru i njezin rast. Sva naklapanja, nagađanja koja ne mogu UKLOPITI, spojiti s Evanđeljem i KKC-om zanemarujem. Ako me neka poruka i zastraši - BOGU HVALA! Smatrajte me primitivcem, konzervativcem, ali moje je geslo da ako sam barem do pola pogledao jedan grozan film - izvukao sam poruku:ubuduće se raspitaj KAKAv je to film..barem kod nekoliko ljudi koji su ga gledali. Mislim da sam jasan? Tko zna... Mislim da nam ne trebaju poruke o dolasku kraja ove Ere grijeha, zar ne?
Prešaltajmo se na svjetovno: povremeno čujemo kako brodovi s namirnicama, repromaterijalom, naftom stoje jer NE MOGU u luke. Jesu li naše vlade SVJESNO uništavala poljoprivredu, zar ćemo jesti eure od turista? Obasipaju nas lažima preko TV, "pametnih" telefona, svih medija a mi za to sve JOŠ I PLAĆAMO od TV i pretplate za mobajle, bonova da bismo slušali LAŽI, pratili kako nas lažu, kako uništavaju sav naš planet.
Pa što će nam privatne poruke kad sve vidimo oko sebe? Ali..."Što ja, kao pojedinac mogu promijeniti" - zar ne?
Pa mogu barem moliti! Ne marširati u Hodu za život nego dok oni španciraju, budimo u crkvi, molimo! A na koju nakanu - znamo!
U Eru mira...koliko će...10? 20% sadašnje populacije? Ma...Tko je za sebe "izvukao" pozitivne zaključke iz raznih PP vidioca - ne treba ih dalje čitati jer do sada sve već zna unaprijed: OBRATIMO se, vjerujmo evanđelju (kao kod popeljenja na Pepelnicu); živimo po njemu i oslonimo se na dva jedina sigurna Utočišta - Presveto SRce Isusovo i Bezgriješno Srce Marijino. Pa neka se trese sva Zemlja - što nam tada može itko?