Polako, smiri se. Znao sam ljude koji sasvim ravnodusno pricaju o svom uznapredovalom karcinom, a na pitanja o Bogu i duhovnosti se uzbude, spremni da brane svoje ideje do posljednjeg daha. To nije nista novo. U takvim zustrim raspravam i sv Jeronim je koristio svakojakve nazive za svetog Augustina, i to ne mora bit odraz necije duhovnosti, pogotovo na forumu.
Procjenjivanje necije vjere je opasna profesija
Izmedunebaizemlje stvarno ima poteskoca u logickim zaključcima. Ova Ti napises
Evo već 40 godina čekamo znak koji je navodna Gospa rekla da ce ostaviti još 1981. pa je počela muljat... Znaš, prava Gospa ne može lagat.A ona napise;
A već 2020 godina čekamo drugi dolazak Isusov...što je onda 40 godina? Zar u Boga ima vrijeme? 
Ne procjenjujem njegovu duhovnost nego kažem da je to plod Međugorja. Ljudi se nikad nisu klali oko Fatime i Lurda. Jesu masoni i anti-katolici ali ovdje je druga stvar. Naravno kolju se i tradicionalisti i drugi oko tajni i vide u Crkvi sve zavjere i ostvarenja Antikrista. :! :
Evo, baš nikad do sad nisam upoznala nekoga tko priznaje Međugorje a da ne napada ili da nema neki agresivan pristup. I onda kad čujem taj MIR, MIR, MIR iz Međugorja koji je valjda najdugovječnija i najbezuspješnija mantra se zapitam što je s tim pristalicama neMIRnim.
Ona je sama napisala da joj je vjera fluidna zbog svađanja klerika i raznih mišljenja na drugom topicu,to nije moja procjena već njena izjava...
Nekako mi se čini da se ljudi boje da će im se nešto oduzeti ako se kažu neke činjenice ili se boje čuti te negativne strane Međugorja i kad ih izgovoriš ili napišeš odmah salve uvreda. Nisam se uvrijedila ali puno takvih ljudi susrećem. A na kraju krajeva zašto se ne bi rekle? Pa nisu samo naivni ljudi upali u zamku tih "ukazanja", ima ih toliko duhovnih (barem oni to za sebe kažu), obrazovanih i teološki i svakako a opet odbacuju činjenice, odbacuju službene odluke, negiraju biskupe. A zato kad biskup učini nešto što se slaže s njima odmah se pjevaju hvalospjevi.
To ne ide tako.
Ako vjerujemo da biskupa vodi Duh Sveti onda zašto ga odabcujemo?
Umjesto Hrkijevih uvreda ili koječega više bih voljela čuti argumente zašto vjeruje u to sve, ako već idemo u smjeru neke rasprave, i to me zanima. Nisam nikad uspjela od nekog pristalice čuti razloge, samo vrijeđanja i odgovor da je to tako.
Nadbiskup Hoser je došao u Međugorje zbog pastoralne skrbi hodočasnika ne kao član komisije za ukazanja tako da njegove riječi nisu službeni stav nego osobno mišljenje za koje je bio zamoljen da ga zadrži za sebe.