Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub ožu 21, 2026 00:09

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 771 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 52  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet kol 27, 2020 13:13 

https://www.medjugorje-info.com/hr/kolumne-medjugorje/fra-zvjezdan-linic-najdublja-potvrda-medugorja-su-plodovi-vjere-i-obracenja
https://direktno.hr/zivot/vjera/nadbisk ... je-142846/
https://rastimougospodinu.com/fra-petar ... obracenje/
Plodovi Međugorja :P
Ne daje Sotona takve plodove. :twisted:

Ne daje Sotona nego sakramentalni život koji nema veze s ukazanjima nego Crkvom.
Da citiram nešto s teološke strane
Citat:

If apparitions are authentic, that is, if they possess a supernatural origin they come from God. Therefore authentic apparitions, such as Lourdes and Fatima, may be called a ‘causa instrumentalis’ (instrumental cause) of grace.

If apparitions are false, that is, if they do not possess a supernatural origin they do not come from God. False apparitions may appear to be associated with the flow of grace; but by rights this grace belongs to the Holy Catholic Church because this Church is the source of all grace going out through the whole world due to the presence of the Blessed Sacrament within her. All grace flows from the Catholic Church’s sacramental life. Grace never flows from frauds and deceptions, nor from anything that is false. In places of false apparitions grace completely bypasses the ‘apparitions’ as they can never be a ‘causa instrumentalis’ of grace. This means that God never uses false apparitions as instruments of grace.

Consequently the first thing that must be stated, and which must be rigorously maintained, is that the exterior manifestations of grace do not prove the authenticity of apparitions! Grace can flow if the apparitions are either true or false because the sacramental life of the Church can be present anywhere on earth completely independent of apparitions.

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 14:37 

Da, da ,,,Bitno je šta ti misliš, a ne šta će misliti vrh instituc. KC

Svakom Katoliku je ovo jako bitno;

The main thing I would like to point out is that the Holy See does not ordinarily take a position of its own regarding supposed supernatural phenomena as a court of first instance. As for the credibility of the "apparitions" in question, this Dicastery respects what was decided by the bishops of the former Yugoslavia in the Declaration of Zadar, April 10, 1991: "On the basis of the investigation so far, it can not be affirmed that one is dealing with supernatural apparitions and revelations." Since the division of Yugoslavia into different independent nations it would now pertain to the members of the Episcopal Conference of Bosnia-Herzegovina to perhaps reopen the examination of this case, and to make any new pronouncements that might be called for. CONGREGATION FOR THE DOCTRINE OF THE FAITH

Takoder je svakom Katoliku bitno da je Biskup rekao, i to vise puta, kako su ukazanja lazna. Katoliku je bitno ono sto je i papa Franjo rekao;

https://www.youtube.com/watch?v=8FTDWY8SIX0

Tako da kad se sve zbroji i oduzme pitanje je sto ovakve kao tebe tjera da vjerujes u Medugorje? Niti se tebi Gospa ukazala, niti Crkvene glave odobravaju Medugorje, dapace, uvijek stizu negativne kritike na racun ukazanja. A to da ce Crkva priznat Medugorje su babske price, potekle iz Medugorja. Hoce, priznat ce, samo cekajte, i posjetite nas opet. LOL

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 18:04 

osvrnuću se na tvoje pitanje,mada je bila priča oko drugih pitanja...ali budi fer pa odgovori i ti meni na pitanje na kraju
Meni Nije bitno M. radi moje vjere, nego radi drugih ljudi koji nalaze vjeru u m. i vjeru u Gospu M.

Kongegacija je zasada zauzea srednji stav oko pitanja ukazanja: nit je rekla da je autentično , a niti da je lažno!

Ja se samo čudim onima koji kazu da im je pitanje M. potpuno nebitno,ali se svim silama bore protiv njega
Zanimljivo je da se mnogi protivnici pozivaju na stav biskupa i on im je njaargumenat protiv M,sve u stilu moramo imati isti stav kao lokalni biskup
Ali kad ih pitaš ako vrh KC prizna Gospu u M. , e onda bez imalo srama kažu da će oni i dalje nevjerovati
To je licemjreje i dvostruki aršin...jel ti to shvaćaš?

evo pitanje za tebe:
ako Vatican ili lokalni biskup prizna ukazanja u M. oćeš li i ti tada vjrovati u ukazanja?

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 18:35 

hrki je napisao/la:
Meni Nije bitno M. radi moje vjere, nego radi drugih ljudi koji nalaze vjeru u m. i vjeru u Gospu M.

Kongegacija je zasada zauzea srednji stav oko pitanja ukazanja: nit je rekla da je autentično , a niti da je lažno!

Ja se samo čudim onima koji kazu da im je pitanje M. potpuno nebitno,ali se svim silama bore protiv njega
Zanimljivo je da se mnogi protivnici pozivaju na stav biskupa i on im je njaargumenat protiv M,sve u stilu moramo imati isti stav kao lokalni biskup
Ali kad ih pitaš ako vrh KC prizna Gospu u M. , e onda bez imalo srama kažu da će oni i dalje nevjerovati
To je licemjreje i dvostruki aršin..

Biskup mi je naj argument jer je biskup pastir biskupije (lokalna Crkva). U ovom slučaju kao i u svakom drugom se priklanjam biskupu iz poslušnosti. Međugorje je praktički izgrađeno na neposluhu. Još se ovdje oglasila i biskupska konferencija i to ne jedna. Zar trebam još dokaza ako se Sveta Stolica izjasnila da lokalni biskup ima osnovni i prvi autoritet u odluci?

Ti čini se ne razumiješ kad netko nešto napiše... Prihvatit ću odluku Crkve ako prizna Međugorje ali neću osobno povjerovati u Međugorska ukazanja jer u njima ne nalazim ništa vrijedno vjerovanja i imam svako pravo ne vjerovati u njih. I ne vjerujem da će Crkva ikada priznati Međugorska "ukazanja" pored dokaza koje su iznijeli biskupi. Gospa koja laže, koja poziva na neposluh i koja izgovara krivovjerja nije moja Gospa.
Gospa je postojala i prije Međugorja a oni koji vjeru grade na ukazanjima će je vrlo vjerojatno i izgubiti. Ili će izgubiti Crkvu.
Ne zaboravi da je Međugorje lokalni biskup odbacio kao lažno a dokazi vrište u prilog tome.
Ti kažeš da ti Međugorje nije bitno radi tvoje vjere nego radi drugih koji ondje idu i vjeruju u navodna ukazanja...
To i nije neki argument. Da ti je stalo do drugih bilo bi ti stalo i do istine. Istina je da se u Međugorju nije ukazala Gospa, možda netko drugi. Kongregacija za nauk vjere poštuje odluku lokalnog biskupa i ODLUKA BISKUPA JE VALJANA DO DALJNJEG. Imaš neke krive informacije koje čujem i od mnogih duhovnih osoba.

Vrh

PostPostano: Čet kol 27, 2020 18:55 

Hrkiju su drugi najbitnije. To njega @pere@ :lol: Rajko Bundalo, ukazanja, ukazanja, cuda, magije. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 07:36 

Biskup mi je naj argument jer je biskup pastir biskupije (lokalna Crkva). U ovom slučaju kao i u svakom drugom se priklanjam biskupu iz poslušnosti. Međugorje je praktički izgrađeno na neposluhu. Još se ovdje oglasila i biskupska konferencija i to ne jedna. Zar trebam još dokaza ako se Sveta Stolica izjasnila da lokalni biskup ima osnovni i prvi autoritet u odluci?

Ti čini se ne razumiješ kad netko nešto napiše... Prihvatit ću odluku Crkve ako prizna Međugorje ali neću osobno povjerovati u Međugorska ukazanja jer u njima ne nalazim ništa vrijedno vjerovanja i imam svako pravo ne vjerovati u njih. I ne vjerujem da će Crkva ikada priznati Međugorska "ukazanja" pored dokaza koje su iznijeli biskupi. Gospa koja laže, koja poziva na neposluh i koja izgovara krivovjerja nije moja Gospa.
Gospa je postojala i prije Međugorja a oni koji vjeru grade na ukazanjima će je vrlo vjerojatno i izgubiti. Ili će izgubiti Crkvu.
Ne zaboravi da je Međugorje lokalni biskup odbacio kao lažno a dokazi vrište u prilog tome.
Ti kažeš da ti Međugorje nije bitno radi tvoje vjere nego radi drugih koji ondje idu i vjeruju u navodna ukazanja...
To i nije neki argument. Da ti je stalo do drugih bilo bi ti stalo i do istine. Istina je da se u Međugorju nije ukazala Gospa, možda netko drugi. Kongregacija za nauk vjere poštuje odluku lokalnog biskupa i ODLUKA BISKUPA JE VALJANA DO DALJNJEG. Imaš neke krive informacije koje čujem i od mnogih duhovnih osoba.

Bl,a bla, bla...prihvatiti ću odluku Crkve , ali i dalje neću vjerovati u ukazanja u M???!! :shock: :shock:
Je li ti uviđaš kako kontradiktorno, licemjerno rezoniraš i pišeš??

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 07:44 

Hrkiju su drugi najbitnije. To njega @pere@ :lol: Rajko Bundalo, ukazanja, ukazanja, cuda, magije. :mrgreen:

Kakva magija ??
Meni je bitna istina...a istina je da se u Međugorju ukazuje Gospa. To će ubrzo svima biti jasno :DD
Po plodovima se sve vidi...pročitajte malo sve plodove međugorja, imate u svim novinama
Ako ne svjetovnim možete i u vjerskim...ja godinama čitam Glasnik mira...tamo ima masa slučajeva koji imaju natprirodni , racionalno neobjašnjiv uzrok ( nebesko djelovanje)
Vjerujem da ste na neke barem slučajno naletjeli
Očito je u vama neka a priori blokada da ne vjerujete...mislim, vaše pravo

evo ti si isto veliki pametnjaković
ja sam tebi odgovorio jučer i postavio ti pitanje na koje ti meni nis odgovrio??
da li da onda zaključim da ćeš kao i In bonum ako Crkva na kraju prizna ukazanja ti i dalje ne vjerovati u njih?

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 08:23 

Kakva magija ??
Meni je bitna istina...a istina je da se u Međugorju ukazuje Gospa. To će ubrzo svima biti jasno :DD
Po plodovima se sve vidi...pročitajte malo sve plodove međugorja, imate u svim novinama
Ako ne svjetovnim možete i u vjerskim...ja godinama čitam Glasnik mira...tamo ima masa slučajeva koji imaju natprirodni , racionalno neobjašnjiv uzrok ( nebesko djelovanje)

ja sam tebi odgovorio jučer i postavio ti pitanje na koje ti meni nis odgovrio??
da li da onda zaključim da ćeš kao i In bonum ako Crkva na kraju prizna ukazanja ti i dalje ne vjerovati u njih?

Evo već 40 godina čekamo znak koji je navodna Gospa rekla da ce ostaviti još 1981. pa je počela muljat... Znaš, prava Gospa ne može lagat.
Glasnik mira pišu oni koji žele da se vjeruje u nešto što je prosuđeno lažnim. To ti je kao Kula stražara kod Jehovinih Svjedoka.
Reci samo kad točno ćemo saznati da se ukazuje Gospa?
Točno onda kad je komisija izdala odredbu da vidioci trebaju živjeti povučenim životom i ne iskazivati se toliko u javnosti navodna Gospa se Mirjani prestala svakodnevno ukazivati.
Taman tad kad je pocela korona počele su i apokaliptične poruke i viđenja. Odjednom je i fra Petar "osjetio" da se bliži nešto veliko. Ako izgleda kao pas i glasa se kao pas onda je vjerojatno - pas!
Neki ljudi očito ne znaju da mi već 2000 godina živimo u posljednjim vremenima. I odjednom je i vlasnik talijanske Radio Marije počeo govoriti kako će se uskoro početi otkrivati međugorske tajne....to što ti ljudi čine nije proroštvo,to je naivnost i nepoznavanje Gospe i katoličke vjere. To je zavaravanje mase koja ne može živjeti bez senzacija.
Gospa međugorska nikada nije najavila budući događaj a da se ispunio. Dakle ta Gospa može pogriješiti. To nije onda autentična Gospa.
Ili još kad Gospa kaže da su sve vjere iste? Gospa heretik, veoma zanimljivo.
I Hrki koji su plodovi Gospe međugorske u tvojem životu?

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 09:15 

Kakva magija ??

Dao Bog da u meni bude/nastane/ostane blokada kao i kod pape Franje. Dao Bog. Blokada pape Franje neka bude moja blokada.
Sto se tvog pitanja tice, vec sam pisao prije, pa mi se ne ponavalja. No, hajde. Kad Crkva priznaje ukazanja, onda ona samo de facto govori da u porukama koje su nastale kao plod ukazanja nema nista suprotno nauku i vjeri, i to je to. Crkva ne moze i ne proglasava historijski dogadaja necijeg ukazanja jer takav proglas bi zahtjevao snagu vjere, a privatna ukazanja ne spadaju u polog vjere. Stoga dakle, Crkva nikad ne vjeruje u konkretni dogadaj privatna ukazanja, a s obzirom da sama ne vjeruje ne moze ni trazit neciju vjeru. Ja znam zasto je navedeno tebi tesko shvatit - jer vjeru i duhovnost temeljis na novinama, glasnicima mira itd...;

When the Church approves private revelations, she declares only that there is nothing in them contrary faith or good morals, and that they may be read without danger or even with profit; no obligation is thereby imposed on the faithful to believe them. Speaking of such revelations as (e.g.) those of St. Hildegard (approved in part by Eugenius III), St. Bridget (by Boniface IX), and St. Catherine of Siena (by Gregory XI) Benedict XIV says: "It is not obligatory nor even possible to give them the assent of Catholic faith, but only of human faith, in conformity with the dictates of prudence, which presents them to us as probable and worthy of pius belief)" (De canon., III, liii, xxii, II)....
Thus a vision of an historical scene (e.g., of the life or death of Christ) is often only approximately accurate, although the visionary may be unaware of this fact, and he may be misled, if he believes in its absolute historical fidelity. This error is quite natural, being based on the assumption that, if the vision comes from God, all its details (the landscape, dress, words, actions, etc.) should be a faithful reproduction of the historical past. This assumption is not justified, for accuracy in secondary details is not necessary; the main point is that the fact, event, or communication revealed be strictly true.

What are known as private and particular revelations are those contained neither in the Bible nor in the deposit of Apostolic tradition. The Church does not oblige us to believe in them, but it is prudent not to reject them lightly when they are affirmed by saints. Nevertheless it is certain that many saints were deceived and that their revelations contradict one another. What follows will explain the reason of this. Revelations and visions are subject to many illusions which shall be briefly set forth. Catholic Encyclopedia

Ako Crkva ikad kaze da se u Medugorju ukazuje Gospa - onda se u Medugorju ukazuje Gospa. No, svakome tko iti malo razumi sto su privatne objave - jasno je da Crkva to nikad nece rec. Uostalom Crkva se izjasnila, a tebi je to problem prihvatit. :?

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 10:57 

Evo već 40 godina čekamo znak koji je navodna Gospa rekla da ce ostaviti još 1981. pa je počela muljat... Znaš, prava Gospa ne može lagat.
Glasnik mira pišu oni koji žele da se vjeruje u nešto što je prosuđeno lažnim. To ti je kao Kula stražara kod Jehovinih Svjedoka.
Reci samo kad točno ćemo saznati da se ukazuje Gospa?
Točno onda kad je komisija izdala odredbu da vidioci trebaju živjeti povučenim životom i ne iskazivati se toliko u javnosti navodna Gospa se Mirjani prestala svakodnevno ukazivati.
Taman tad kad je pocela korona počele su i apokaliptične poruke i viđenja. Odjednom je i fra Petar "osjetio" da se bliži nešto veliko. Ako izgleda kao pas i glasa se kao pas onda je vjerojatno - pas!
Neki ljudi očito ne znaju da mi već 2000 godina živimo u posljednjim vremenima. I odjednom je i vlasnik talijanske Radio Marije počeo govoriti kako će se uskoro početi otkrivati međugorske tajne....to što ti ljudi čine nije proroštvo,to je naivnost i nepoznavanje Gospe i katoličke vjere. To je zavaravanje mase koja ne može živjeti bez senzacija.
Gospa međugorska nikada nije najavila budući događaj a da se ispunio. Dakle ta Gospa može pogriješiti. To nije onda autentična Gospa.
Ili još kad Gospa kaže da su sve vjere iste? Gospa heretik, veoma zanimljivo.
I Hrki koji su plodovi Gospe međugorske u tvojem životu?

A već 2020 godina čekamo drugi dolazak Isusov...što je onda 40 godina? Zar u Boga ima vrijeme?
A ovo pitanje, koji su plodovi Gospe Međugorske u nečijem životu? :oops: Koji su plodovi Gospe Fatimske u tvom životu? A Lurdske? Izgleda da moderature nema jer 2 su teme istovjetne gdje se na obje raspravlja o Gospi Međugorskoj.

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 11:47 

A već 2020 godina čekamo drugi dolazak Isusov...što je onda 40 godina? Zar u Boga ima vrijeme?
A ovo pitanje, koji su plodovi Gospe Međugorske u nečijem životu? :oops: Koji su plodovi Gospe Fatimske u tvom životu? A Lurdske? Izgleda da moderature nema jer 2 su teme istovjetne gdje se na obje raspravlja o Gospi Međugorskoj.

Zar je Gospa Krist?? Kakve veze ima Kristov drugi dolazak sa znakom međugorske Gospe koja laže?
Plodovi priznatih ukazanja proistječu iz same Crkve, već sam ti citirala to pa ti je tu i odgovor gdje su mi plodovi Gospe. Gospa ne daje plodove, Gospa približava Kristu i zagovara kod Njega da nam udijeli milosti. Od Gospe same ništa ne proistječe jer ona nije Bog. Bog daje milosti po svojoj Crkvi.
Pitam hrkija jer vidim da je "plod" njegovog Međugorja napadnost, svadljivost, potreba za vrijeđanjem. To su loši znakovi.
Na drugoj temi sam komentirala sasvim drugu stvar koja nije niti offtopic (razgovor je o privatnim objavama i razlučivanju) jer sam se nadala raspravi o tome kako od Međugorskih ukazanja proistječu tolike lažne vidjelice po svem svijetu ali je završilo tako da netko brani Međugorje pa nastavljamo tim putem. Ne smeta mi da moderator i zatvori temu, možda tebi smetaju sve ove činjenice jer kako i kažeš vjera ti je fluidna i ruši se zbog suprotnih mišljenja.

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 12:07 

[url=In_Bonum] je napisao/la:
Pitam hrkija jer vidim da je "plod" njegovog Međugorja napadnost, svadljivost, potreba za vrijeđanjem. To su loši znakovi.

Polako, smiri se. Znao sam ljude koji sasvim ravnodusno pricaju o svom uznapredovalom karcinom, a na pitanja o Bogu i duhovnosti se uzbude, spremni da brane svoje ideje do posljednjeg daha. To nije nista novo. U takvim zustrim raspravam i sv Jeronim je koristio svakojakve nazive za svetog Augustina, i to ne mora bit odraz necije duhovnosti, pogotovo na forumu.

[url=In_Bonum] je napisao/la:
Na drugoj temi sam komentirala sasvim drugu stvar koja nije niti offtopic (razgovor je o privatnim objavama i razlučivanju) jer sam se nadala raspravi o tome kako od Međugorskih ukazanja proistječu tolike lažne vidjelice po svem svijetu ali je završilo tako da netko brani Međugorje pa nastavljamo tim putem. Ne smeta mi da moderator i zatvori temu, možda tebi smetaju sve ove činjenice jer kako i kažeš vjera ti je fluidna i ruši se zbog suprotnih mišljenja.

Procjenjivanje necije vjere je opasna profesija :)
Izmedunebaizemlje stvarno ima poteskoca u logickim zaključcima. Ova Ti napises

A ona napise;

:lol:

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 12:35 

Dao Bog da u meni bude/nastane/ostane blokada kao i kod pape Franje. Dao Bog. Blokada pape Franje neka bude moja blokada.
Sto se tvog pitanja tice, vec sam pisao prije, pa mi se ne ponavalja. No, hajde. Kad Crkva priznaje ukazanja, onda ona samo de facto govori da u porukama koje su nastale kao plod ukazanja nema nista suprotno nauku i vjeri, i to je to. Crkva ne moze i ne proglasava historijski dogadaja necijeg ukazanja jer takav proglas bi zahtjevao snagu vjere, a privatna ukazanja ne spadaju u polog vjere. Stoga dakle, Crkva nikad ne vjeruje u konkretni dogadaj privatna ukazanja, a s obzirom da sama ne vjeruje ne moze ni trazit neciju vjeru. Ja znam zasto je navedeno tebi tesko shvatit - jer vjeru i duhovnost temeljis na novinama, glasnicima mira itd...;

When the Church approves private revelations, she declares only that there is nothing in them contrary faith or good morals, and that they may be read without danger or even with profit; no obligation is thereby imposed on the faithful to believe them. Speaking of such revelations as (e.g.) those of St. Hildegard (approved in part by Eugenius III), St. Bridget (by Boniface IX), and St. Catherine of Siena (by Gregory XI) Benedict XIV says: "It is not obligatory nor even possible to give them the assent of Catholic faith, but only of human faith, in conformity with the dictates of prudence, which presents them to us as probable and worthy of pius belief)" (De canon., III, liii, xxii, II)....
Thus a vision of an historical scene (e.g., of the life or death of Christ) is often only approximately accurate, although the visionary may be unaware of this fact, and he may be misled, if he believes in its absolute historical fidelity. This error is quite natural, being based on the assumption that, if the vision comes from God, all its details (the landscape, dress, words, actions, etc.) should be a faithful reproduction of the historical past. This assumption is not justified, for accuracy in secondary details is not necessary; the main point is that the fact, event, or communication revealed be strictly true.

What are known as private and particular revelations are those contained neither in the Bible nor in the deposit of Apostolic tradition. The Church does not oblige us to believe in them, but it is prudent not to reject them lightly when they are affirmed by saints. Nevertheless it is certain that many saints were deceived and that their revelations contradict one another. What follows will explain the reason of this. Revelations and visions are subject to many illusions which shall be briefly set forth. Catholic Encyclopedia

Ako Crkva ikad kaze da se u Medugorju ukazuje Gospa - onda se u Medugorju ukazuje Gospa. No, svakome tko iti malo razumi sto su privatne objave - jasno je da Crkva to nikad nece rec. Uostalom Crkva se izjasnila, a tebi je to problem prihvatit. :?

Odakle tebi da Crkva to neće reć,pa Crkva sve više ide u tom smjeru
Da je kao što vi tvrdite dolje sve laž i manipulacija, ONDA BI CRKVA I SVE PAPAE DO SADA TO UTVRDILE I VERIFICIRALE i dali konačan sud " da je utvrđeno da se Gospa u Međugorju ne ukazuje"
A eto vidiš pored svih po vama laži vidioca oni to još nisu učinili

Laž je da se Crkva izjasnila....kolko ti to puta Duje moram pojašnjavati???
Pa je li tebi jasno da postoji 3 vrste odluka u ovakvim slučajevima, i da nije donesena konačni negativna odluka,a ni pozitivna , nego ona treća koja ne mora biti konačna

Crkva definitivno dolaskom nadb. Hosera ide u smjeru da M. prizna i kao svetište i kao mjesto ukazanja
A mišljenje lokalnog biskupa sve više gubi na težini

Opet te pitam : ako Crkva utvrdi i proglasi da se Gospa ukazuje hoćeš li ti prihvatiti to priznanje ili ćeš kao In bonum ili pretpostavljam i pacijent Crni barun reći da i ti dalje ne vjeruješ ( iako je Crkva utvrdila suprotno)

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 12:40 

Polako, smiri se. Znao sam ljude koji sasvim ravnodusno pricaju o svom uznapredovalom karcinom, a na pitanja o Bogu i duhovnosti se uzbude, spremni da brane svoje ideje do posljednjeg daha. To nije nista novo. U takvim zustrim raspravam i sv Jeronim je koristio svakojakve nazive za svetog Augustina, i to ne mora bit odraz necije duhovnosti, pogotovo na forumu.

Procjenjivanje necije vjere je opasna profesija :)
Izmedunebaizemlje stvarno ima poteskoca u logickim zaključcima. Ova Ti napises

A ona napise;

:lol:

Ne procjenjujem njegovu duhovnost nego kažem da je to plod Međugorja. Ljudi se nikad nisu klali oko Fatime i Lurda. Jesu masoni i anti-katolici ali ovdje je druga stvar. Naravno kolju se i tradicionalisti i drugi oko tajni i vide u Crkvi sve zavjere i ostvarenja Antikrista. :! :
Evo, baš nikad do sad nisam upoznala nekoga tko priznaje Međugorje a da ne napada ili da nema neki agresivan pristup. I onda kad čujem taj MIR, MIR, MIR iz Međugorja koji je valjda najdugovječnija i najbezuspješnija mantra se zapitam što je s tim pristalicama neMIRnim.

Ona je sama napisala da joj je vjera fluidna zbog svađanja klerika i raznih mišljenja na drugom topicu,to nije moja procjena već njena izjava...
Nekako mi se čini da se ljudi boje da će im se nešto oduzeti ako se kažu neke činjenice ili se boje čuti te negativne strane Međugorja i kad ih izgovoriš ili napišeš odmah salve uvreda. Nisam se uvrijedila ali puno takvih ljudi susrećem. A na kraju krajeva zašto se ne bi rekle? Pa nisu samo naivni ljudi upali u zamku tih "ukazanja", ima ih toliko duhovnih (barem oni to za sebe kažu), obrazovanih i teološki i svakako a opet odbacuju činjenice, odbacuju službene odluke, negiraju biskupe. A zato kad biskup učini nešto što se slaže s njima odmah se pjevaju hvalospjevi.
To ne ide tako.
Ako vjerujemo da biskupa vodi Duh Sveti onda zašto ga odabcujemo?

Umjesto Hrkijevih uvreda ili koječega više bih voljela čuti argumente zašto vjeruje u to sve, ako već idemo u smjeru neke rasprave, i to me zanima. Nisam nikad uspjela od nekog pristalice čuti razloge, samo vrijeđanja i odgovor da je to tako.

Nadbiskup Hoser je došao u Međugorje zbog pastoralne skrbi hodočasnika ne kao član komisije za ukazanja tako da njegove riječi nisu službeni stav nego osobno mišljenje za koje je bio zamoljen da ga zadrži za sebe.

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 12:43 

Zar je Gospa Krist?? Kakve veze ima Kristov drugi dolazak sa znakom međugorske Gospe koja laže?
Plodovi priznatih ukazanja proistječu iz same Crkve, već sam ti citirala to pa ti je tu i odgovor gdje su mi plodovi Gospe. Gospa ne daje plodove, Gospa približava Kristu i zagovara kod Njega da nam udijeli milosti. Od Gospe same ništa ne proistječe jer ona nije Bog. Bog daje milosti po svojoj Crkvi.

In bonum iliti Sara,

između neba i zemlje ti lijepo kaže , a ti izvrćeš
Plodovi međugorja su općepoznati svima, očiti tebi nisu ili se praviš da ih ne vidiš...ja sam barem 10 puta dosada na ovom forumu ih ponavljao, vjerujem da je izmeđunebaizemlje o tome pisala barem 5 puta...moramo li opet sve to nabrajati??
Šta treba se dolje još dogoditi da bi ti povjerovala da plodova ima ?? Odakle ti hrabrost da negiraš sve plodove i nadnaravna čuda koja su se dolje dogodila??
Ili u našoj ranijoj hipotetskoj priči ...ili barem povjerovala i u ukazanja poslije trenutka kada ukazanja prizna Crkva?
Jer ti dva puta reče da nećeš vjerovati i ako ukazanja Crkva prizna...koja si ti licemjerka...pozivaš se na mišljenje b. Perića, a ako Crkva da suprotno mišljenje od b. Perića onda ti njihovo mišljenje neće biti bitno??

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 771 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 52  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata