zdrave je napisao/la:
Živac, kojem ti plemenu pripadaš(mislim...gdje ti živiš)?
Plemenu Hrvata.

Citat:
Ako NEMAŠ svoj formirani stav po nekom pitanju(to si napisao)…za miloga Boga što ti onda ovdje radiš i na osnovu čega uopće raspravljaš?
Već dulje vrijeme švrljam po raznoraznim forumima i još nisam sreo čovjeka koji je na nekom forumu promijenio stav. Prema tome, svakako je bolje u raspravi na ovom mediju imati što manje stavova, jer će teže doći do sukoba, a možda se i formiraju neki novi stavovi.

Oprečni stavovi se nikada neće izgladiti.
Citat:
Ako sam tvrdiš da svaka ljudska stanica sadrži sav ljudski genetski(genski) materijal, ne uviđaš li skakanje u svoj stomak tvrdnjom da "genetski materijal ništa ne znači"?
Di sam to rekao da genetski materijal ništa ne znači?
Citat:
Tko ga je takvog po prirodnim zakonima formirao/stvorio? Bog, što i sam znaš, pa ako imaš nacrt, ciglu, građu, sve potrebno za kuću, a ja dođem i odvezem ti 300 komada blokova, ti moraš šutjeti, jer to JOŠ NIJE tvoja kuća? Tek kad bude sagrađena onda ćeš reagirati?
Nacrt za sve nas je postojao puno prije u Božjem umu. Pogubno je kada se teološki pojmovi, kao što je Božja ideja o čovjeku, traže u materijalnom svijetu, kao što je genetski materijal. Tom logikom se teološka središnjost čovjeka kao stvorenja projicirala na fizičku središnjost čovjeka u svemiru, pa je Galileo imao probleme kad je rekao da se Zemlja vrti oko Sunca. Probajmo nešto naučiti iz pogrešaka iz prošlosti.
Citat:
Pozivanje na znanost je stari trik, koliko i uspon te famozne znanosti. Nije li Demokrit(navodno i Leukip) prvi došao do spoznaje atoma?
Nije došao do spoznaje nego je puknuo neku ideju koja se pokazala polutočnom.
Citat:
Znaš i sam kad je naziv za atom ponovo upotrijebljen u famoznoj i "modernoj" znanosti.
Kad je znanost došla do
spoznaje o atomu. Moglo se i dalje pričati o Demokritovim atomima kao ideji, i pričalo se.
Citat:
Znači li to da su stari narodi bili možda i mudriji od nas današnjih ljudi(ako smo to spremni priznati)?
Ne. Ako su i bili mudriji, onda su to bili iz drugih razloga, a ne radi ovakvih ideja.
Citat:
Tvoja famozna znanost bi rekla da je život sve što vrši izmjenu tvari.
Koja je to moja znanost? Znanost to ne veli.
Citat:
Zabrana, ako ćemo pravo, nije ništa drugo do AGRESIVNIJA uputa
Znači zabrana je agresivna uputa?
Citat:
I postoji samo zbog NEOGOVORNIH, koji veoma rado vole djelovati mimo svoje savjesti.
Hitlerova zabrana da se spašava Židove je isto tako postojala zbog neodgovorinih koji su rado voljeli djelovati mimo svoje savjesti?
Citat:
Inače baš svih deset zapovijedi Božjih imamo "zapisane" u svojoj naravi(osim možda, kako neki tvrde prve tri, koje se odnose na relaciju čovjek-Bog).
Dragi Živac, zar ih ti nemaš u sebi?
Imam.
Citat:
Onda si, valjda, već sam sebi izabrao način svoje smrti?
Ja ne biram način svoje smrti, ne dao Bog.
Citat:
Nadam se ne kakvu proživaljava fetus/dijete pri abortusu...
To više nikako ne mogu jer sam već davno rođen i ne mogu više biti fetus niti dijete pri abortusu (ako taj fetus išta može proživljavati, na to pitanje isto još nije odgovoreno).