Krizostome, Barnaba...koje(moža i kakve?) su to osobe koje ne mare za zdrav život?
Npr. ja. kao i toliki, jer ruku na srce, malo tko DOISTA to i čini, a kako nam šapuću o recesiji i krizama - bit će takvih sve više. I što je zdrava hrana, što je zdrav život? Čak i oni, koji o tome govore i pišu, "mlate" tzv. brzu hranu.
Obzirom da mi je lane prošla 40-godišnjica pušačkog staža, i 60. je blizu, nisam li ja - po "logici" i znanstvenika i ostalih mudraca već trebao biti mrtav? A da ću pred Bogom odgovarati zbog pušenja, u to vjerujem, no to sada nije tema, zar ne...
.
Što se tiče dugoga života...hm, ima li smisla nabrajati "kratkovječne" svece u katoličkom kalendaru?
Dug život - kratak život, koja razlika, ako je u njemu svaki dan bio smislen, ako susret s Gospodinom bude dočekan "na nogama" i s "lampom" punom ulja(koje baš tada i dogorijeva)? A ako nije...opet je svejedno!
.
Barnaba, to što pojedine sljedbe, sekte ili heretičke crkve govore, trebali to smetati ikome? Ako "zdravu prehranu" uzdižu kao duhovnost...pa i nevjerniku mora biti jasno da duhovnost traži DUHOVNU hranu, a ono materijalno materijalnu...(bilo mrkvu, bilo odrezak).
.
Na forumima ima svašta i na to se treba nasmijati, zar ne? a ako netko vjeruje da će živjeti duže jer jede samo mrkvu, neće mu ni Zekoslav zamjeriti...

...U svakom slučaju ni jedan vegetarijanac NEĆE imati priliku dokazati da je duže živio zbog mrkve, nije li tako?
Ali KAKO je živio zbog te mrkve, salate i krumpira - po djelima će se znati…i pričati...kad ode s ovog svijeta.