Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet svi 07, 2026 01:47

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: Nu2
PostPostano: Pon tra 14, 2014 22:10 

adrijana je napisao/la:
Ako ste danas gledali Nu2, kako ste doživjeli one zadnje odgovore gostiju

Iako je to emisija za odrasle, meni je nekad isto zanimljiva zbog mnogo različitih gosti i pitanja.
Volio bih pogledati tu zadnju emisiju, molio bih nekoga da mi pošalje link ako ima pa da vidim, hvala :-)

Vrh

PostPostano: Pon tra 14, 2014 22:45 

Evo, ovaj tjedan možeš cijelu emisiju pogledati na
http://www.hrt.hr/enz/nedjeljom-u-dva/

Inače, puno ne propuštaš što ne gledaš tu "emisiju za odrasle", :wink: često ima provokacija, smicalica i sličnih stvari... Eto, u toj zadnjoj emisiji krivo su prikazali broj na koji gledatelji mogu glasati, pa se voditelj na kraju čudio što se ljudi nisu baš pretrgnuli glasat, a onda se na facebooku ispričao zbog "nenamjerne pogreške u objavi krivog broja"...

Vrh

PostPostano: Uto tra 15, 2014 09:24 

adrijana je napisao/la:
Evo, ovaj tjedan možeš cijelu emisiju pogledati na
http://www.hrt.hr/enz/nedjeljom-u-dva/

hvala na dobroj namjeri, ali za to mi treba kompjuter, ne mogu na mobitelu :-( našao sam neš na youtube-u i počeo gledgti pa će valjda radit...
Citat:
Inače, puno ne propuštaš što ne gledaš tu "emisiju za odrasle", :wink: često ima provokacija, smicalica i sličnih stvari...

a znam, ali i to je zanimljivo vidjet jer je svijet pun toga, a voditelj je stvarno provokator :-D
Citat:
Eto, u toj zadnjoj emisiji krivo su prikazali broj na koji gledatelji mogu glasati, pa se voditelj na kraju čudio što se ljudi nisu baš pretrgnuli glasat, a onda se na facebooku ispričao zbog "nenamjerne pogreške

da, baš "nenamjerne" , sigurno je netko bio protiv pa je dobio naredbu za to...

Vrh

PostPostano: Uto tra 15, 2014 17:22 

Ako imaš samo mobitel pokušaj ovaj link: https://www.youtube.com/watch?v=zFne9kVCepA

Tu je ta tema odmah ispočetka, pa javi kako te se dojmilo !!

Vrh

PostPostano: Sri tra 16, 2014 08:23 

Citat:
Meni je žao što Šimić nije iskoristio tako dobru priliku za svjedočenje vjere

Da, to je šteta ali bilo mu je očito neugodno i nije htio o tome govoriti ali kao da i nije očekivao da će morati pričati o svojim prijašnjim izjavama.
Citat:
Ali netreba žrtvovati svjetonazor radi ljudi

Da, danas je često jedini način napretka biti nečiji slijedbenik i slušati ga, od društva u razredu pa dalje... :-(
adrijana je napisao/la:
Ako imaš samo mobitel pokušaj ovaj link: https://www.youtube.com/watch?v=zFne9kVCepA

Tu je ta tema odmah ispočetka, pa javi kako te se dojmilo !!

Hvala na trudu, ali taj vido pak nije dostupan za mobilne usluge haha...
No ipak sam našao jedan i odslušao sve, iako priznajem da sam na trenutak htio zaspati jer mi je tako nešto teško pratiti u ovim godinama.
Međutim, bilo je zanimljivo i shvatio sam o čemu se radi.
Ima smisla to pogledati jer su gosti bivši igrači Dinama pa znaju o čemu govore i imaju iskustva.
Bolje nego da su pozvali kakvog komentatora ili stručnjaka koji samo prave teoretska predviđanja.
Dobro je kad je Bišćan počeo time da je loše samo gledati situaciju pasivno i ništa ne učiniti.
To se može tako lako prenjeti na sve, i na Crkvu.
Drago mi je ali me i čudi da je cijela emisija prošla bez sukoba i polemika kojima je Stanković ponekada sklon.
Uopće ne pratim nogomet jer mi nije zanimljiv, a odbojno je i koliko je komercijaliziran , nekad se igralo za čast a ne novac, pa su me neki podatci i iznenadili. Kao to da je Dinamo najgori u Europi iako je u Hrvatskoj najbolji i tako uspješan.
Onda se govori i o navijačima i o njihovom ponašanju kao izrazu nezadovoljstva i kao jedini način da preuzmu stvar u svoje ruke. To je tužno ali ipak ih ne opravdava. Gosti su isto za sportski stadion koji je mjesto nulte tolerancije na nasilje. Koliko god je to kod nas ideal, Fifa i Uefa to reguliraju kaznama.
Duhovito ali istina je i kada Šokota kaže da to i ne čudi jer Mamić svojim ponašanjem ne daje dobar primjer.
Onaj dio o glasanju, Mamić naziva 1glas 1 član legitimnim, ali kaže da taj prijedlog ima pravo i odbaciti. Onda se Dinamo uspoređuje sa Europskim standardima poput onih u Barceloni i Bayernu. Daleko je od njih.
Samo što u Hrvatskoj Dinamo ima svojevrsan nogometni monopol.
Onaj prilog na početku je zanimljiv jer temu komentiraju i muškarci i žene iz javnoga života.
Pričalo se i o tome kako će se organizirati regionalna liga i to možda s Austrijom i Mađarskom. Utakmice sa zemljama bivše Jugoslavije su dosadne, otrcane, a navijačima ostavljaju priliku za nacionalističke ispade.
Pohvalno je kako su pristojno i suzdržano oni odgovarali na pitanja o Mamiću i da nisu rekli izravno da treba dati ostavku. Uvijek me kod takvih emisija smeta da se izbjegava izravan govor iz straha i pritiska.
Isto je sjajno kada pokazuju svoje poštene namjere i kažu da ne ciljaju na funkcije u klubu i da ne rade iz koristi i politički navođenih razloga.
Iako, kažu, da je praksa da narod očekuje da netko tko radi tako ima zapravo svoju korist. To je tužno ali je normalno ne samo u nogometu već je teško općenito zaslužiti povjerenje ljudi. To je rezultat financijskog stanja o kojem se isto govorilo. Iznenadilo me da je Bišćan bio u tučnjavi jer na prvi pogled ne odaje znakove agresivnosti. Lijepo je i da Šimić ima dvoje djece i da ih vodi na utakmice. Cijenim da tako sposoban čovjek ima obitelj.
Ne znam zašto ali Marić me se najslabije dojmio.
Onaj dio o homoseksualcima o nogometu je suvišan na kraju jer je očito da je važno koliko je netko sposoban u nogometu a ne njegova seksualna orijentacija. I tu u odgovorima oni pokazuju toleranciju i razumnost a ne stav osuda i predrasuda. Međutim ne znam zašto, osim što su bili nemirni, svi su djelovali nervozno osim Šimića.
Općenito me se emisija dobro dojmila i drago mi je da sam pogledao :-)

Vrh

PostPostano: Sri tra 16, 2014 12:34 

Izvrsno, Matija, baš imaš dara za pisanje...
Nije u toj emisiji bilo sukoba ni polemika jer su prvenstveno gosti bili mirni i staloženi, vidi se da su po karakteru čista suprotnost trenutnoj upravi dinama, a to im je samo plus.

Ne čudi me što si gotovo zaspao gledajući, to je tema u kojoj čovjek može u 5 minuta reći što traži, a gosti nisu tražili vlastitu medijsku eksponiranost kao neki političari koji u mnoštvu riječi malo toga iskreno kažu.

Slažem se s tvojim zapažanjima, al mene ne čudi što je dinamo tako slab u Europi kad svakog malo boljeg igrača brzo prodaju van. Uprava nema više sportske ciljeve, nego uglavnom financijske (Milan Ivkošić i slični još uvijek hvale taj "poslovni uspjeh"), ali tu kao i drugdje pomama za novcem utječe na biznis, i ne bih rekla da je to bez grijeha. U odnosu na to kakve je veličine grad Zagreb, smiješno je što je recimo prošle godine Hajduk imao više navijača na tribinama nego Dinamo i Rijeka zajedno.

Regionalna liga zemalja bivše Jugoslavije bila bi teški promašaj i svaka utakmica imala bi svojevrsni rat na tribinama. Sjećam se kad su Bišćan i Šokota igrali u mladoj reprezentaciji pa je utakmica sa Srbijom završila pobjedom 6:2, a dan poslije kad su igrali stariji Milošević je ugasio svjetla na Marakani, pa je čitav stadion ostao nekoliko minuta u mraku. Koji je to bio "spektakl"...

Vrh

PostPostano: Sri tra 16, 2014 21:17 

adrijana je napisao/la:
Izvrsno, Matija, baš imaš dara za pisanje...

haha, hvala! :-)
Citat:
vidi se da su po karakteru čista suprotnost trenutnoj upravi dinama

slažem se, upravo zato bi bilo dobro da imaju neke ambicije za dolazak na funkcije u klubu, ima još prilike

Citat:
Ne čudi me što si gotovo zaspao gledajući, to je tema u kojoj čovjek može u 5 minuta reći što traži

drago mi je da to čujem, da točno , samo se mora nečime ispuniti sat vremena...

Citat:
ali tu kao i drugdje pomama za novcem utječe na biznis, i ne bih rekla da je to bez grijeha

Da, šteta da se biznisi tako razvijaju.
Citat:
stariji Milošević je ugasio svjetla na Marakani, pa je čitav stadion ostao nekoliko minuta u mraku. Koji je to bio "spektakl"..

haha, nije znao priznati poraz, to je smiješno stvarno

Vrh

PostPostano: Čet tra 17, 2014 19:58 

Matija je napisao/la:

Da, Stanković obično zna ispitivati goste o svemu i svačemu, o osobnom životu i općenito stavovima, zbog toga sam i rekla da mi je nekako falilo svjedočanstvo o vjeri (znam da su barem dvojica vjernici), a Šimić je čak više puta bio pozivan na katoličke tribine jer se pokazao dobar u tome.

Iako Nu2 nikako nije emisija o vjeri, mi katolici često zaboravljamo u kakvim sve situacijama možemo provokacije određenih ljudi preokrenuti u afirmativni govor o vjeri.

Zato, kad je već Stanković (koji nije vjernik) započeo o Adamu i Evi (koje li lijepe teme) netko se mogao nadovezati na to.
Svjedočenje je najbolja metoda evangelizacije.

Vrh

PostPostano: Pet tra 18, 2014 14:08 

adrijana je napisao/la:
Matija je napisao/la:

Da, Stanković obično zna ispitivati goste o svemu i svačemu, o osobnom životu i općenito stavovima, zbog toga sam i rekla da mi je nekako falilo svjedočanstvo o vjeri (znam da su barem dvojica vjernici), a Šimić je čak više puta bio pozivan na katoličke tribine jer se pokazao dobar u tome.

Iako Nu2 nikako nije emisija o vjeri, mi katolici često zaboravljamo u kakvim sve situacijama možemo provokacije određenih ljudi preokrenuti u afirmativni govor o vjeri.

Zato, kad je već Stanković (koji nije vjernik) započeo o Adamu i Evi (koje li lijepe teme) netko se mogao nadovezati na to.
Svjedočenje je najbolja metoda evangelizacije.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata