Citat:
Meni je žao što Šimić nije iskoristio tako dobru priliku za svjedočenje vjere
Da, to je šteta ali bilo mu je očito neugodno i nije htio o tome govoriti ali kao da i nije očekivao da će morati pričati o svojim prijašnjim izjavama.
Citat:
Ali netreba žrtvovati svjetonazor radi ljudi
Da, danas je često jedini način napretka biti nečiji slijedbenik i slušati ga, od društva u razredu pa dalje...

adrijana je napisao/la:
Ako imaš samo mobitel pokušaj ovaj link:
https://www.youtube.com/watch?v=zFne9kVCepATu je ta tema odmah ispočetka, pa javi kako te se dojmilo !!
Hvala na trudu, ali taj vido pak nije dostupan za mobilne usluge haha...
No ipak sam našao jedan i odslušao sve, iako priznajem da sam na trenutak htio zaspati jer mi je tako nešto teško pratiti u ovim godinama.
Međutim, bilo je zanimljivo i shvatio sam o čemu se radi.
Ima smisla to pogledati jer su gosti bivši igrači Dinama pa znaju o čemu govore i imaju iskustva.
Bolje nego da su pozvali kakvog komentatora ili stručnjaka koji samo prave teoretska predviđanja.
Dobro je kad je Bišćan počeo time da je loše samo gledati situaciju pasivno i ništa ne učiniti.
To se može tako lako prenjeti na sve, i na Crkvu.
Drago mi je ali me i čudi da je cijela emisija prošla bez sukoba i polemika kojima je Stanković ponekada sklon.
Uopće ne pratim nogomet jer mi nije zanimljiv, a odbojno je i koliko je komercijaliziran , nekad se igralo za čast a ne novac, pa su me neki podatci i iznenadili. Kao to da je Dinamo najgori u Europi iako je u Hrvatskoj najbolji i tako uspješan.
Onda se govori i o navijačima i o njihovom ponašanju kao izrazu nezadovoljstva i kao jedini način da preuzmu stvar u svoje ruke. To je tužno ali ipak ih ne opravdava. Gosti su isto za sportski stadion koji je mjesto nulte tolerancije na nasilje. Koliko god je to kod nas ideal, Fifa i Uefa to reguliraju kaznama.
Duhovito ali istina je i kada Šokota kaže da to i ne čudi jer Mamić svojim ponašanjem ne daje dobar primjer.
Onaj dio o glasanju, Mamić naziva 1glas 1 član legitimnim, ali kaže da taj prijedlog ima pravo i odbaciti. Onda se Dinamo uspoređuje sa Europskim standardima poput onih u Barceloni i Bayernu. Daleko je od njih.
Samo što u Hrvatskoj Dinamo ima svojevrsan nogometni monopol.
Onaj prilog na početku je zanimljiv jer temu komentiraju i muškarci i žene iz javnoga života.
Pričalo se i o tome kako će se organizirati regionalna liga i to možda s Austrijom i Mađarskom. Utakmice sa zemljama bivše Jugoslavije su dosadne, otrcane, a navijačima ostavljaju priliku za nacionalističke ispade.
Pohvalno je kako su pristojno i suzdržano oni odgovarali na pitanja o Mamiću i da nisu rekli izravno da treba dati ostavku. Uvijek me kod takvih emisija smeta da se izbjegava izravan govor iz straha i pritiska.
Isto je sjajno kada pokazuju svoje poštene namjere i kažu da ne ciljaju na funkcije u klubu i da ne rade iz koristi i politički navođenih razloga.
Iako, kažu, da je praksa da narod očekuje da netko tko radi tako ima zapravo svoju korist. To je tužno ali je normalno ne samo u nogometu već je teško općenito zaslužiti povjerenje ljudi. To je rezultat financijskog stanja o kojem se isto govorilo. Iznenadilo me da je Bišćan bio u tučnjavi jer na prvi pogled ne odaje znakove agresivnosti. Lijepo je i da Šimić ima dvoje djece i da ih vodi na utakmice. Cijenim da tako sposoban čovjek ima obitelj.
Ne znam zašto ali Marić me se najslabije dojmio.
Onaj dio o homoseksualcima o nogometu je suvišan na kraju jer je očito da je važno koliko je netko sposoban u nogometu a ne njegova seksualna orijentacija. I tu u odgovorima oni pokazuju toleranciju i razumnost a ne stav osuda i predrasuda. Međutim ne znam zašto, osim što su bili nemirni, svi su djelovali nervozno osim Šimića.
Općenito me se emisija dobro dojmila i drago mi je da sam pogledao