Citat:
Kako volim primjere tako ću navesti još jedan iz života koji je istinit:
Muž se zafrkavao i prije i za vrijeme braka. Nije radio niti je htio imati djecu, a supruga je uzdržavala i njega i sebe i htjela je djecu. Kad je supruga vidjela o čemu s eradi i počela inzistirati na odgovornosti on se pokupi i napusti suprugu jer mu je jednostavno dosadilo, imao je neke druge planove.
Posljedica: ona ne može dobiti poništenje braka iako je on pristao na svjedočenje. Crkva ne smatra njegovo svjedočenje dovoljnim. Trebaju još dva svjedoka kojima je on prije braka rekao da će biti u braku...onako....dok bude u redu, a kasnije će vidjeti. P agdje će supruga naći dva svjedoka, pa nije muž pričao svima okolo da se ide malo zafrkavat.
Supruga ne može ponovo ući u brak, ne može uspostaviti obitelj, ne može podizati još jednu katoličku i zdravu obitelj. Mora do kraja svog života biti sama, odbačena i zgažena kao zadnja krpa od iste one Crkve uz koju je odrasla i u čiju je pravednost slijepo vjerovala.
Ima li tu pravde, ja ju ne vidim.
Tko je gospođu silio na brak sa zafrkantom???????
Da li je gospođa sama odlučila ući u brak sa zafrkantom???
I šta sad, kako se kome ćefne, one po razvod i ako ga ne dobije, onda udri po Crkvi!!
Daj mi samo reci, gdje je tu granica?? Kada se jednom popusti, gotovo je!!
Stalno netko glumi i izigrava žrtvu, iako ga nitko nije tjerao!!
Gospođa već ima obitelj, izgovarala je zavjete i u dobru i u zlu!! Mene samo zanima, koju vražiju mater ljudi kada izgovaraju " I U ZLU", što pod time misle. Možda misle da pod time spadaju poplave u Zimbabveu, erupcija vulkana u Japanu, požari u Australiji ili samoubilački napadi u Čečeniji, to mi nikako nije jasno!!
Dakle sami se svjesno i bez ikakve prisile odluče za brak s osobom s kojom je mogla imati vremena koliko hoće za upoznavanje, razmatranje, razmišljanje i odluku, i onda pozove brdo ljudi u Crkvu i izgovara zavjete i laže ljudima Pred Bogom koje je zvala i pravi budale od sviju, i sada ako joj se ne udovolje jer eto onaj je skužila da joj "dragi" i nije baš nešto i sada želi da Crkva blagoslovi tu njenu odluku iako je pred Bogom i ljudima lagala u istoj toj Crkvi.
E pa ja bi zalijepio i tebi i toj gospođi šamarčinu, i naredio da se isprićate svim uzvanicima i da im vratite pare i poklone, jer ste pravili budale od njih!!
Više mi je žao onog koji nastrada u saobračajki ni kriv ni dužan, i ostane cijeli život invalid, i nema nazad, i prihvati tako kako je, ali ovi koji stalno izmišljaju, sad bi ovako, sad bi onako, jer eto oni kao imaju pravo!!
Pa nek se slobodno "rastanu" i vjenčaju u matičnom uredu, jer Crkvene odluke ionako nisu bitne niti ju ko više uopće drži za ozbiljno, jer eto svi imaju ravo na sreću, ma koliko imali izbora, ma koliko svjesno lagali i griješili!!
UŽAS!!!!!!