Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub svi 02, 2026 12:31

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon ožu 12, 2012 13:28 

A ja sam svojoj majci zahjvalio na dan moje Mlade mise za sve batine što mi ih je dala. Mnoge od njih se i danas sjećam i često se u društvu nasmijemo zbog tih batina. Znao sam i onda kad me tukla da me ljudi i da to čini iz ljubavi! To su bile ondašnje metode odgoja...
recimo jasno - današnji sistem odgoja izbacuje iz odgoja bilo kakvo kažnjavanje... E takav odgopj bez kazni ničemu ne vodi. Danas bi možda bilo oduzeti mobitel, igrice ili tv, video za mjesec dana, nego batine koje sam ja dobivao!
Vidim vinogradare kako režu vinograd. Tko ga ne obreže taj se nema na jesen čemu nadati. Slično je s voćkama... pa ako je u prirodi tako ....
Sjećam se kao dijete da smo kozliće nekoliko dana prije klanja stavljali pod košaru i dobro ih hranili.. da dobiju koje kilo na težini.. a danas staviti dijete "pod košaru" ajme Bože, zato imamo što imamo... Jutros sam čuo da su u jednom mjestu poskidali sav bakar sa jedne mrtvačnice u gradnji... (mislite li da nema veze sa temom?

Vrh

PostPostano: Pon ožu 12, 2012 23:30 

Nisam sigurna da baš ima smisla dalje pisati i odgovarait na ovoj temi, jer je očito moj svijet u kojem živim toliko drugačiji da mi je teško od prve i shvatiti neke postove, od šoka.

Podržavanje batina je za mene prestrašno i hvala Bogu na roditeljima koji su sa mnom uvijek razgovarali.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 13, 2012 09:23 

Vanja je napisao/la:
Nisam sigurna da baš ima smisla dalje pisati i odgovarait na ovoj temi, jer je očito moj svijet u kojem živim toliko drugačiji da mi je teško od prve i shvatiti neke postove, od šoka.

Podržavanje batina je za mene prestrašno i hvala Bogu na roditeljima koji su sa mnom uvijek razgovarali.

I ne samo na ovoj temi, izgleda. Kažeš "tvoj svijet". NHF, ali jesi li sigurna da je taj "tvoj svijet" zaista tvoj svijet i u kolikoj mjeri? Pitam zato jer sve što si napisala čini to da zvučiš kao da si ispala iz nekog priručnika za političku korektnost. Samo skupina mišljenja i pravila koji te tjeraju da razmišljaš i ponašaš se tako da ne smiješ reći "bobu bob, a popu pop". Znamo što to znači.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 13, 2012 11:55 

Ma djecu se ne odgaja svu isto, jer nema kalupa za to.
Najbolji odgoj je ljubav prema djetetu.
Ja osobno imam dijete koje nisam nikad lupio, a drugom dok objašnjavam o poruši pola sobe. :wink:
Pa mora dobit malo tek za smirenje!! :D

Vrh

PostPostano: Uto ožu 13, 2012 15:28 

Filip je napisao/la:
Vanja je napisao/la:

I ne samo na ovoj temi, izgleda. Kažeš "tvoj svijet". NHF, ali jesi li sigurna da je taj "tvoj svijet" zaista tvoj svijet i u kolikoj mjeri? Pitam zato jer sve što si napisala čini to da zvučiš kao da si ispala iz nekog priručnika za političku korektnost. Samo skupina mišljenja i pravila koji te tjeraju da razmišljaš i ponašaš se tako da ne smiješ reći "bobu bob, a popu pop". Znamo što to znači.

Ovakav post bi tebi mogao napisati neki ateist, samo umjesto priručnika za političku korektnost ubaci kršćanski priručnik.

Nadam se da si shvatio što s ovime želim reći.

Alan Ford je napisao/la:
Ma djecu se ne odgaja svu isto, jer nema kalupa za to.
Najbolji odgoj je ljubav prema djetetu.
Ja osobno imam dijete koje nisam nikad lupio, a drugom dok objašnjavam o poruši pola sobe. :wink:
Pa mora dobit malo tek za smirenje!! :D

Kao dijete sam bila jako tvrdoglava i komplicirana. Moji su sa mnom znali satima razgovarati, nekad bih dobila neku kaznu, ali me nikada nisu tukli.

I što mi fali? :)

Vrh

PostPostano: Uto ožu 13, 2012 15:31 

Vanja je napisao/la:
Filip je napisao/la:
Vanja je napisao/la:

Ovakav post bi tebi mogao napisati neki ateist, samo umjesto priručnika za političku korektnost ubaci kršćanski priručnik.

Nadam se da si shvatio što s ovime želim reći.

Naravno da sam shvatio. Ovime si zapravo najviše rekla - o sebi.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 13, 2012 15:42 

Citat:
Kao dijete sam bila jako tvrdoglava i komplicirana. Moji su sa mnom znali satima razgovarati, nekad bih dobila neku kaznu, ali me nikada nisu tukli.

Žene!!
A ja i moj brat smo kad smo bili manji znali reći mami "ajd nas više istuci,ali nemoj nas više zlostavljat riječima"!!
kod tebe vidim posljedice DUGIH RAZGOVORA :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Uto ožu 13, 2012 16:58 

Kad su me moji tukli ja sam im se u facu smijala, a kad su skužili da to ne pali pa me počeli ucjenjivati riječima "ti to radiš jer nas ne voliš" ja sam plakala i dobila napadaje astme, dan danas me te riječi bole

Vrh

PostPostano: Uto ožu 13, 2012 18:15 

Filip je napisao/la:

Naravno da sam shvatio. Ovime si zapravo najviše rekla - o sebi.

I ti si meni drag :D

Alan Ford je napisao/la:
Žene!!
A ja i moj brat smo kad smo bili manji znali reći mami "ajd nas više istuci,ali nemoj nas više zlostavljat riječima"!!
kod tebe vidim posljedice DUGIH RAZGOVORA :lol: :lol:

Ma da? :D Spremna sam na svaku kritiku.

Slušam :lol:

Vrh

PostPostano: Uto ožu 13, 2012 18:48 

Vanja je napisao/la:

Evo isti primjer gdje Vl.Sneni svjedoci da mu nista ne fali.
sneni je napisao/la:
A ja sam svojoj majci zahjvalio na dan moje Mlade mise za sve batine što mi ih je dala. Mnoge od njih se i danas sjećam i često se u društvu nasmijemo zbog tih batina. Znao sam i onda kad me tukla da me ljudi i da to čini iz ljubavi! To su bile ondašnje metode odgoja...

Vrh

PostPostano: Uto ožu 13, 2012 18:50 

Ja sam isto protiv sibe ,jer siba sama ne rijesava problem,tu je mnogo cega uz to.Ipak danas postoje mnoge i razlicite metode odgoja,isto kao nekada sto su postojala..Svako vrijeme nosi svoje ,i za svako vrijeme trazimo opravdanje i rijesnje,dobro ili manje dobro.Neki kazu da ni kazne nisu dobre,jer ostavljaju psihicke posljedice..

Ja sam misljenja da bez kazni nije moguce,nekima je potrebno vagon ljubavi i strpljenja,cijeli dan na raspolaganju da bi ugodio djetetu njegove prohtjeve danas,i opet ne cijeni.Jer gleda drugu djecu kao primjer,oni imaju oni smiju,i djeca zele biti kao drugi,a roditelj se protivi tome.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 14, 2012 12:49 

Prolistajte malo ovu knjigu "Odgoj u obitelji - Batina nije izašla iz raja":
http://www.ver.hr/knjizara/Odgoj%20u%20 ... telji.html

jer nije istina da se pod "katoličkim odgojem" podrazumijeva i fizičko kažnjavanje djece, tako da bismo se trebali ovdje etiketirati "liberalima" ili koječim drugim. Jedno je strog, autoritaran odgoj koji se zagovara u Starom zavjetu, a znamo da je niz katoličkih svetaca svjedočilo o sasvim drugačijem odnosu u svojim obiteljima, koji također nema veze sa današnjim trendom prevelike popustljivosti.

Vrh

PostPostano: Pet tra 25, 2014 13:24 

Ma,moji su sa mnom ucinili pogresku ali ja sa svojom djecom necu!
Cim su poceli raditi prve nestasluke ja sam to rijesila na svoj nacin tako da i sad stoje 3 sibe!
I neznam zašto to toliko djeci smeta? vecini!
Ja sibu drzim 2 godine! I djeca su prvu godinu bila jako losa samo da bi bacila sibu!
Ali sada kad idemo u goste kad se igraju bojim se da nesto razbiju pa ponesem prut i sve se samo rijesi!
To je odgoj!
To nije prestrogo!
Moji su me pustali i dakako sam na neki nacin otisla u propast,tako da su me isibali po tabanima sad ne bi zalila zbog proslosti!
Tako da siba je znak zahvalnosti!

Moju djecu šibam po tabanima!

Je,šiba je izašla iz raja! I treba barem jedna dobra bit u kuci!

Kad su me davno moji htjeli istuci ja sam se protivila a u stvari to bi trebala biti dobra ideja!

Svim roditeljima savjetujem i onima koji misle da se sve razgovorom moze rijesiti da uberu 3-4pruta i vidit cete sve te promjene!

Kad sam bila u vojsci,za neposluh je kazna bila šibanje!
Skine te i po stražnjici!

Tako da svi uberite jednu šibu i dobro naucite djecu pameti!

Mojima stoji i idu normalno!

Vrh

PostPostano: Pet tra 25, 2014 13:50 

:lol:

Vrh

PostPostano: Pet tra 25, 2014 18:30 

lala je napisao/la:
Kad sam bila u vojsci,za neposluh je kazna bila šibanje!

u kojoj vojsci? kraljevine SHS? :mrgreen:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata