Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 17:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Čet svi 29, 2008 21:03 

Test nase ljubavi prema Bogu i bliznjemu svomu,najcesce usjecamo u nesporazimima..
O ljubavi se uvjek lakse prica, nego sto se to stvarno cini...
Pogotovo kada imamo nekoga tko nam zagorcava zivot, tko je manje simpatican ,cije nam ponasanje smeta, muci i dovodi do ludila?
Ako imas, blago tebi! Ako nemas, brzo ga pronadji! Jer on je za tebe 'suho zlato'… Uh,kako sam cesto puta samo pitala,pa zasto...,?
Bog dozvoljava i koristi osobe, koje nam nanose zlo, da vjezba nasu poniznost, nasu strpljivost,ustrajnost .
Cesto skrhani ipak " Uvidjet cemo jednoga dana, koliko su nam oni koji nas razapinju, korisni." Cesto zelimo da nas to mimoidje...ali sigurno da su takvi testovi na dobrobit svakog vjernika..
To je i normalno: kako bi inace znli da ima u nama ljubavi Bozje prema bliznjemu , prema bratu i sestri?
pita sv. Franjo Saleski. Ljubis li ga doista i to iz ljubavi prema Bogu? Zelis li to tocno znati, stavi si pred sebe neugodnog, antipaticnog covjeka. Na jednome takvom vjezba se tvoja ljubav prema Bogu Kako se odnosi tvoje srce prema bliznjemu?, u bliznjemu: jos vise na onom covjeku koji ti je rijecju i djelom zlo ucinio. Ispitaj se, je li tvoje srce prema njemu u redu, da li ti tesko pada da ga ljubis…
Sv. Toma Akvinski govori: Samo ljubav daje razliku izmedju sinova djavolskih i sinova Bozjih.
Imas li, dakle, nekoga tko ti zagorcava zivot? Ako nemas, brzo si ga nadji!

Vrh

PostPostano: Uto lip 03, 2008 19:18 

Da bi ljubila bliznjega ,potrebna je molitva,je jedan putokaz ,gdje se vidi i ostvaruje kad Gospodin Isus Krist prebiva u nasem srcu, te ga poziva na dosljedno djelovanje u ljubavi prema bliznjemu,svakom bliznjemu..
"Pomozi izmorenima, pohodi bolesne,budi brizan prema siromasima: to je molitva.
Molitva je dobra i njezina su djela lijepa.Molitva je Bogu mila, kad pomaze bliznjemu.
Molitva je uslisana, kad se u njoj nadje i oprostenje uvreda.
Molitva je snazna, kad je puna snage Bozje" (Izlaganje 4,14-16)

Cesto dolaze do nas bolne vijesti o teskoim udarcima ,koliko se danas trpi u svijetu ,uz sve vecu socijalnu nesigurnost i siromastvo.
Cesto smo sami sa sobom .Ta nasa samoce, koja je mozda puno vecea,nego to mi mislimo...poneki puta nas sprijecava,da na vrijeme sve prepoznamo...
Cesto se cuje,i u crkvi nije me nitko primjetio,nije me nitko saslusao,i nisam osjecala tu ljubav,i iz tih razloga sam XY ??? Zato pozivam sve koji imaju "moc" da se ne oglusimo,na svim razinama...i da pomognemo ,bratu i sestri u nevolji,da pomognemo danasnjim mladima,ako oni zele da im pomognemo ,u svim trenutcima kada nas trebaju da budemo uz njih...Ne onda kada imamo vremena,nego onda kada nas trebaju.Ne onda kada mi hocemo, nego onda kada nas oni trebaju...Molitva i Vjera, koja covjeka cini hramom u kojemu prebiva sam Gospodin Isus Krist, neka nas vodi da ga nasljedujemo u poniznosti i jednostavnosti.
Da se to ocituje na svim mjestima,i u svakom trenutku,na svakom bratu i sestri i na svakom forumu..
Citajuci forume, i ovdje isto tako pitam se;Kako se odnosi tvoje srce prema bliznjemu?,

Vrh

PostPostano: Uto kol 12, 2008 18:19 

Milosrđe mi je milo, a ne žrtva.
Ta ne dođoh zvati pravednike, nego grješnike!
Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima!

sv. Franjo Saleski. Ljubis li ga doista i to iz ljubavi prema Bogu?
Malo cu...slikovito prikazati...
Isus je dosao na nase medijske stranice,na nase forume..ide s upaljenom svijecom.
Trazi...nas...
I gle,jako malo onih koji ga prepoznase..."a ja,dali sam ga ja prpoznala?"
I gle,pitamo ga: Isuse, koga trazis ovdje?
Isus odgovori grjesnika,onog koji trazi mene.. odgovori On.
A mi odgovaramo, ne Isuse ovdje nema grjesnika…
Isus slusa,suti i ide dalje sa svijecom.
I gle,pitamo ga opet: Isuse, koga Ti trazis?
Bolesnika…i bjednika, odgovori On.
Pitamo se, gledamo se ... svi zdravi…nema,takvih medju nama..Isuse.
I gle, Isus promatra...suti i ide dalje…
Zar nitko ne treba lijecnika, Bozji zagrljaj, poljubac oprostenja i vjecnosti.
I gle ,Isus ide dalje, tuzno nas promtra,daje znakove...a mi se oglusismo..
O gle,Isus sada vec kuca na nasa vrata...pita..?Imali tko kod kuce..??
Glasno vice: Ljudi, ovdje je Bog. Ima li ovdje itko bolestan i netko tko me treba,tko me trazi?
A mi ,u glas odgovaraamo ,Isuse , ovdje su djeca Bozja koja su dobro.Koja slusaju Tvoju rijec... Sve je super, ljubimo se,podrzavamo se...nema nikakvih problema. Ovdje su tvoji sluge koji te vole, koji drze sav tvoj zakon… koji su potpuno zdravi…i sljede Tebe...Hm.?
I gle,Isus suti i ide dalje. Ne odgovara na takve odgovore…
Nastavlja traziti, sve dok ne zacuje glas: Ovdje je siromah,bjednik...zalutali .. Ne mogu dalje.Isuse , Vapijem k Tebi. Pomozi mi,pokazi mi Put,Istinu i Zivot!
I gle,Isus tada odgovara odmah! Prilazi brzo…s puno ljubavi ..
Jer Bog ne moze ne odgovoriti - bijedniku i onome koji ga trazi,onome koji ga treba!
- I tako ljubav moze, nad jednim paklom, otvoriti Kraljevstvo!
- Kad bi Bog za svoj stol zvao pravedne, tamo gosta ne bi bilo…
Sv. Toma Akvinski govori: Samo ljubav daje razliku izmedju sinova djavolskih i sinova Bozjih.
Imas li, dakle, nekoga tko ti zagorcava zivot? Ako nemas, brzo si ga nadji!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata