|
Milosrđe mi je milo, a ne žrtva. Ta ne dođoh zvati pravednike, nego grješnike! Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima!
sv. Franjo Saleski. Ljubis li ga doista i to iz ljubavi prema Bogu? Malo cu...slikovito prikazati... Isus je dosao na nase medijske stranice,na nase forume..ide s upaljenom svijecom. Trazi...nas... I gle,jako malo onih koji ga prepoznase..."a ja,dali sam ga ja prpoznala?" I gle,pitamo ga: Isuse, koga trazis ovdje? Isus odgovori grjesnika,onog koji trazi mene.. odgovori On. A mi odgovaramo, ne Isuse ovdje nema grjesnika… Isus slusa,suti i ide dalje sa svijecom. I gle,pitamo ga opet: Isuse, koga Ti trazis? Bolesnika…i bjednika, odgovori On. Pitamo se, gledamo se ... svi zdravi…nema,takvih medju nama..Isuse. I gle, Isus promatra...suti i ide dalje… Zar nitko ne treba lijecnika, Bozji zagrljaj, poljubac oprostenja i vjecnosti. I gle ,Isus ide dalje, tuzno nas promtra,daje znakove...a mi se oglusismo.. O gle,Isus sada vec kuca na nasa vrata...pita..?Imali tko kod kuce..?? Glasno vice: Ljudi, ovdje je Bog. Ima li ovdje itko bolestan i netko tko me treba,tko me trazi? A mi ,u glas odgovaraamo ,Isuse , ovdje su djeca Bozja koja su dobro.Koja slusaju Tvoju rijec... Sve je super, ljubimo se,podrzavamo se...nema nikakvih problema. Ovdje su tvoji sluge koji te vole, koji drze sav tvoj zakon… koji su potpuno zdravi…i sljede Tebe...Hm.? I gle,Isus suti i ide dalje. Ne odgovara na takve odgovore… Nastavlja traziti, sve dok ne zacuje glas: Ovdje je siromah,bjednik...zalutali .. Ne mogu dalje.Isuse , Vapijem k Tebi. Pomozi mi,pokazi mi Put,Istinu i Zivot! I gle,Isus tada odgovara odmah! Prilazi brzo…s puno ljubavi .. Jer Bog ne moze ne odgovoriti - bijedniku i onome koji ga trazi,onome koji ga treba! - I tako ljubav moze, nad jednim paklom, otvoriti Kraljevstvo! - Kad bi Bog za svoj stol zvao pravedne, tamo gosta ne bi bilo… Sv. Toma Akvinski govori: Samo ljubav daje razliku izmedju sinova djavolskih i sinova Bozjih. Imas li, dakle, nekoga tko ti zagorcava zivot? Ako nemas, brzo si ga nadji!
_________________ "Čovječe stvoren si na sliku Boga koji je ljubav. S dlanovima da daješ, sa srcem da ljubiš i s dvjema rukama - upravo toliko dugačkima da zagrle drugoga".Vergelt’s Gott
|