Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 22:34

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet ruj 30, 2011 11:24 

Jedni šumom drugi drumom :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 11:29 

Katolik-SDPovac je napisao/la:
Sara, naravno da je ljiga. Kada sam jučer u vijestima vidio Jandrokovića kako govori da Kukuriku koalicija ima vozača Radimira Čačića, nisam mogao vjerovati što čujem. Smatram da se takve stvari ipak ne bi smjele koristiti u kampanji.

O, a zašto ne, zar nisu u kolaliciji? Zar to nije istina?

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 14:16 

sara je napisao/la:
Sara, naravno da je ljiga. Kada sam jučer u vijestima vidio Jandrokovića kako govori da Kukuriku koalicija ima vozača Radimira Čačića, nisam mogao vjerovati što čujem. Smatram da se takve stvari ipak ne bi smjele koristiti u kampanji.

Hm, SDP i HNS nisu u koaliciji sa HDZ-om... :D :D Sara, ako si se zabunila i slučajno nešto napisala protiv retorike Jadranke Kosor i Jandrokovića neću ti zamjeriti! :wink:

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 16:27 

sara je napisao/la:

Hm, SDP i HNS nisu u koaliciji sa HDZ-om... :D :D Sara, ako si se zabunila i slučajno nešto napisala protiv retorike Jadranke Kosor i Jandrokovića neću ti zamjeriti! :wink:

Ma daj, Sdp I Hns su u koaliciji, dakle SDP-u ni malo ne smeta što koalira sa strankom načijem čelu je neodgovorna, nesavjesna osoba koja je skrivila smrt 2 osobe, a ima obraza drugima govorit o moralu (na stranu to što i bez toga baš dotični nije osoba za tu temu). Očito SDP nema ništa protiv toga.
Nisam luda za HDZ-om, ali od dva zla biraj manje: ako je izbor HDZ ili SDP, uvijek je izbor HDZ.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 16:54 

Ali ja ovdje niti ne namjeravam bilo koga vrbovati da glasa za SDP! No, isto tako, smatram da je vrlo nekršćanski od članova HDZ-a da nesreću u kojoj je dvoje nedužnih ljudi izgubilo živote koristiti za napad i diskreditaciju bilo koga. Smatraš da je Jandrokovićeva opaska u redu i ispravna? Smatraš li da netko tko se smatra Katolikom može javno izgovarati takve riječi? Napisao sam već četiri puta ovdje, i stojim kod toga, da je politički angažman Radimira Čačića za mene nekorektan. Ja imam snage izreći i napisati i negativne strane stranke kojoj ću dati svoj glas. A ti, Saro?

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 17:14 

Odgovoriti ću Barnabi na ovoj temi po pitanju "propagande" na internetu, kao i njegovih insinuacija o mojem širenju političkih ideja na ovom forumu. Pred nekoliko godina posjetio sam grob jednog čovjeka u Skradinu koji se za samostalnu i neovisnu Hrvatsku borio još za vrijeme kralja Aleksandra. Na njegovom spomeniku piše "Ja sam drvo koje se ne prisađuje". Barnaba, smatram da nemaš preveliko mišljenje o posjetiteljima ovog foruma ako se plašiš da bi benigni postovi benignog forumaša poput mene predstavljali opasnost za savjest ljudi koji ove postove čitaju, te da bi bilo tko od njih, ponukan mojim postovima, odlučio na izborima glasati za ljevicu.

Nije uopće tajna kako SDPartija pažljivo gradi svoj image na internetu(kao što je i vidljivo po ovoj vijesti http://www.24sata.hr/news/internet-izbo ... oku-234687 ) pa vjerojatno otuda i tvoj angažman na ovom forumu. Dovoljno je pogledati tvoje postove pa je odmah sve jasno. Uz to izabrao si krajnje neprimjeren nick kojim reklamiraš svoju partiju i kad ne lobiraš za nju. Kako je postalo sasvim jasno da je jedini cilj takvog nicka davati političku poruku na forumu koji se dominantno ne bavi politikom već vjerskim pitanjima ti si zamoljen da ga promijeniš ali si radije odustao od toga te izjavio kako nećeš više pisati. Međutim ponovo si maliciozno aktivirao nick kako su se približili izbori i nastavio sa svojom propagandom. Dobro, ovdje se ne može zaobići ni odgovornost admina koji više ne insistira na promjeni nicka.
Što se tiče insinuacije o strahu i ona je na tragu malicioznog pristupa jer što se tiče posjetitelja tu je stvarno teško objektivno znati njihov profil ali se dobro može vidjeti profil onih koji (u zadnje vrijeme) aktivno pišu te zaključiti kako većina nisu katolici ili su neki koji kažu kako jesu ali vjeru prilagođavaju svom doživljaju do neprepoznatljivosti. Dakle ne radi se o nikakvom strahu već samo o ukazivanju na činjenice koje su lako provjerljive.

Da mi je to bila namjera, onda bih takvu propagandu širio na forumu.hr ili nekakvom drugom forumu gdje bih našao dovoljno praznoglavih koje bih "zaludio" SDP-om.

To nema smisla jer zašto bi se nekoga zaluđivalo kad je već zaluđen tom propagandom. Tvoja misija je učiniti SDPartiju „prihvatljivim“ za katoličke vjernike. Znači čisto suptilno lobiranje.

Slažem se da je svrha ovog foruma rasprava o vjerskim sadržajima, no također vidim da se i rasprava oko politike razvija isto tako vrlo interesantno pa stoga taj dio i "tjeram" jer me zanimaju pogledi na politička događanja svih ljudi u Hrvatskoj, od ekstremne ljevice do ekstremne desnice, od vjernika Katolika, vjernika drugih religija, kao i ateista. Ponavljam još jednom, nisam malo dijete i ne smatram, niti mi je cilj, da bilo koga pokušam nagovoriti na bilo šta, zanima me dijalog i razmjena mišljenja.

To je čista demagogija jer lako se mogu vidjeti svi tvoji postovi od 16 rujna ove godine i vidi se da samo pišeš s predizbornih pozicija a s temom. Prvo napao pokušaj vjerskog usmjerenja glasača kao što je slučaj s napadom na priručnik o glasovanju viewtopic.php?p=19497#p19497 pa nastavljaš s temom viewtopic.php?f=17&t=1289&p=19655#p19 koja je krivim prijevodom papinog govora trebala poduprijeti prihvatljivosti agnosticizma u politici, i općenito ne propuštaš niti jedan trenutak da politički agituješ i kad ne pišeš o politici jer to radiš s takvim nickom.

Kad sam već tu da i ovo prokomentiram.
Postavio bih još jedno pitanje.

Naime, činjenoca je da je Radimir Čačić uzrokovao tragičnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje nedužnih ljudi. Isto tako, moj je osobni stav da je minimum minimuma bio da se Čačić povuče iz politike do kraja kampanje, a normalno bi bilo da se takva osoba iz politike makne trajno. No zanima me kako tumačite činjenicu da se sada ta teška nesreća koristi za dobivanje političkih bodova. Nije li to politikanstvo? Kako bilo tko smrt dvoje ljudi može koristiti za ostvarivanje prizemnih političkih ciljeva?

Nema niti jednog razloga da se ne ukaže na dvolično ponašanje SDPartije i „narodnjaka“ koji s jedne strane govore da su za pravednost a niti jednim gestom ne pokazuju kako iz svojih redova čiste one koji su sposobni ubiti dvoje ljudi i pri tome govoriti kako nisu krivi jer su po magli i kiši vozili 120 km/h. Dakle otvoreno lažu ljudima.

Ali ja ovdje niti ne namjeravam bilo koga vrbovati da glasa za SDP! No, isto tako, smatram da je vrlo nekršćanski od članova HDZ-a da nesreću u kojoj je dvoje nedužnih ljudi izgubilo živote koristiti za napad i diskreditaciju bilo koga. Smatraš da je Jandrokovićeva opaska u redu i ispravna? Smatraš li da netko tko se smatra Katolikom može javno izgovarati takve riječi? Napisao sam već četiri puta ovdje, i stojim kod toga, da je politički angažman Radimira Čačića za mene nekorektan. Ja imam snage izreći i napisati i negativne strane stranke kojoj ću dati svoj glas. A ti, Saro?

Nema što, pravi si partijski drug.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 17:28 

Ja sam prije uvijek glasala za SDP, a sad kad sam se obratila tek sad jasno gledam. Nemogu zamisliti da glasam za stranku koja će jednog dana možda tražiti i ukidanje vjeronauka u školama. Nemogu zamisliti da mi dijete nema vjeroučitelja i da umjesto predmeta gdje se zagovara apstinencija imamo predmet za seksualni odgoj gdje se djecu uči kako se navlači kondom i piju pilule već od 12-te godine. Da ne govorm da su jasno pokazali da ubojstvo njima nije ništa strašno, abortus također, korupciju nisu ni pomislili počistit u svojim redovima već tvrde da u njih nema korupcije itd. Ne podnosim HDZ i gledam treću opciju, ali SDP je ljigava jegulja.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 17:54 

Poštovani Barnaba,

prije svega, ne agitujem, već agitiram. Ako si u Zagrebu, sjedneš u auto, kreneš na izlaz Zagreb Istok, voziš se nekih 300 km i onda tamo možeš i agitovati, a u Hrvatskoj agitiraš.

A što se tiče mog navoda oko jučerašnjeg Jandrokovićevog govora, kao i tvog komentara, ti dakle nedvosmisleno podržavaš javni istup trenutnog ministra vanjskih poslova u kojem on iskorištava smrt dvoje nedužnih ljudi koju je skrivio njegov politički protivnik za političku diskreditaciju. I nakon toga ti još imaš obraza meni spočitavati demagogiju... bravo!

Isto tako, ne vidim zbog čega ja ne bih na forumu koji se dominantno ne bavi politikom, već pitanjima vjere sudjelovao i raspravljao o politici. Pa i Glas Koncila je isto tjednik koji bi se morao baviti dominantno vjerskom tematikom, a najkomentiraniji je uvijek uvodnik Ivana Miklenića koji je u 90% slučajeva politički, a ne vjerski.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 18:48 

Poštovani Barnaba,

prije svega, ne agitujem, već agitiram. Ako si u Zagrebu, sjedneš u auto, kreneš na izlaz Zagreb Istok, voziš se nekih 300 km i onda tamo možeš i agitovati, a u Hrvatskoj agitiraš.

:lol: ta nemoj da si sad nacionalisata, važno je da se razume :lol:

A što se tiče mog navoda oko jučerašnjeg Jandrokovićevog govora, kao i tvog komentara, ti dakle nedvosmisleno podržavaš javni istup trenutnog ministra vanjskih poslova u kojem on iskorištava smrt dvoje nedužnih ljudi koju je skrivio njegov politički protivnik za političku diskreditaciju. I nakon toga ti još imaš obraza meni spočitavati demagogiju... bravo!

Slika

Isto tako, ne vidim zbog čega ja ne bih na forumu koji se dominantno ne bavi politikom, već pitanjima vjere sudjelovao i raspravljao o politici. Pa i Glas Koncila je isto tjednik koji bi se morao baviti dominantno vjerskom tematikom, a najkomentiraniji je uvijek uvodnik Ivana Miklenića koji je u 90% slučajeva politički, a ne vjerski.

Ja se nadam da će admin naći vremena da te u tome spriječi i makne ti neprimjereni nick.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 21:01 

Što? Imam li snage napisati negativne strane koga?
Jasno sam rekla da od dva zla biram manje - HDZ, ali ako mi bude moguće neću izabrat ono što smatram zlom.

Vrh

PostPostano: Sub lis 01, 2011 09:01 

Sara, moje isprike, previdio sam dio tvog posta. Iskreno, za sve one koji misle da su i Kukuriku i HDZ ne valjaju, postoje i treće opcije, no problem s takvim opcijama jest u tome da nemaju dovoljno glasačkog potencijala da uzmu značajniji dio zastupničkog kolača.

Barnaba, sa teme o agnosticizmu sam preselio politiku na ovu temu, upravo radi toga da mi se ne može spočitavati offtopic. Raspravljamo o tome što učiniti kada vjernici trebaju glasovati. Stoga ja ovdje postavljam pitanje na koje mi očito nitko ne može, ne želi, ili nema snage dati odgovor: Kako protumačiti javne istupe istaknutih članova Hrvatske demokratske zajednice, i to predsjednice stranke na "veličanstvenom" izvještajnom saboru, kao i podpredsjednika stranke na mini saboru u Karlovcu u kojima smrt dvoje nedužnih ljudi koriste za prizemne političke ciljeve? U izbornom programu HDZ-a posebno poglavlje zauzelo je "njegovanje demokršćanskih vrijednosti". Kakve su demokršćanske vrijednosti sadržane u izjavama kojima se nesreća sa smrtnim posljedicama koristi za vlastitu promociju?

Vrh

PostPostano: Sub lis 01, 2011 12:41 

Stoga ja ovdje postavljam pitanje na koje mi očito nitko ne može, ne želi, ili nema snage dati odgovor: Kako protumačiti javne istupe istaknutih članova Hrvatske demokratske zajednice, i to predsjednice stranke na "veličanstvenom" izvještajnom saboru, kao i podpredsjednika stranke na mini saboru u Karlovcu u kojima smrt dvoje nedužnih ljudi koriste za prizemne političke ciljeve? U izbornom programu HDZ-a posebno poglavlje zauzelo je "njegovanje demokršćanskih vrijednosti". Kakve su demokršćanske vrijednosti sadržane u izjavama kojima se nesreća sa smrtnim posljedicama koristi za vlastitu promociju?

Od trenutka same nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi u Mađarskoj, krivac se ponašao kao da se tek neka sitnica dogodila, i dalje je bio “nedodirljivi” u politici, mediji ga nisu ni pokušavali razapeti kao npr. Horvatinčića zbog stradanja dvoje nevinih Talijana ovog ljeta. Da smo mi normalno društvo u kojemu savjest radi, taj čovjek ne bi bio čitavo ovo vrijeme na utjecajnom političkom mjestu i glavni savjetnik svemu i svakome. Tada ne bi ni došlo do toga da taj „slučaj“ koriste njegovi politički protivnici u kampanji, ali vidimo zato da neriješeni moralni problemi ostaju zato tako dugo neriješeni da bi se mogli tobože rješavati pred izbore, tj. iskorištavati, a ne rješavati.

Vrh

PostPostano: Pon lis 03, 2011 10:23 

Nikada nisam mislio da ću ovo napisati.....

Mikleniću, svaka ti čast!

http://www.glas-koncila.hr/index.php?op ... 1317538260

Vrh

PostPostano: Pon lis 03, 2011 12:17 

sara je napisao/la:
Nisam luda za HDZ-om, ali od dva zla biraj manje: ako je izbor HDZ ili SDP, uvijek je izbor HDZ.

To je jedan od najvecih problema nase politicke scene, prevelika eksponiranost dviju najjacih politickih opcija dok druge vide opciju jedino u koalicijama s doticnim. Ali se takoder moram sloziti s tobom, svakom krscaninu je daleko prihvatljivija stranka konzervativne politike.

Vrh

PostPostano: Pon lis 03, 2011 15:18 

OPA!!!

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... ranci.html

Je li i ovo krivo interpretirano ili izvađeno iz konteksta ili Adalbert Rebić stvarno daje savjete Zoranu Milanoviću kako steći veću naklonost Crkve i vjernika?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata