kokobill je napisao/la:
U Crvi zenska osoba mora imati pokrivalo na glavi, koje, od sesera do najprostije marame. Ruke moraju biti pokrivene do saka, a suknja do gljeznjeva.
Ovo nije točno, ne postoje takva pravila (pokrivanje glave je bilo propisano u starom ZKK), bitno je da se odijeva dostojanstveno.
angelus je napisao/la:
Dapače, smatralo se da onaj koji nema što ubuči za misu nije dužan ići u crkvu.
To je primjer koliko je važno dostojanstveno se obući, ali je takav običaj pogrešan,
jer ako ta osoba ne ode na nedjeljnu misu čini grijeh. Meni osobno je svejedno što
imam na sebi kad idem na misu (ako mogu obučem se svečanije, ali znao sam biti u situaciji kada to nisam stigao), jedino
pazim da ne sablaznim druge, pa ako npr. imam kratke hlače stanem se u zadnji red ili postrani.
emanuela je napisao/la:
Ako je nošenje mini suknju grijeh zašto je dopušteno biti na plaži u kupaćem kostimu?
Nošenje mini suknje nije grijeh, npr. na plaži, u sportu i drugim praktičnim prilikama.
No, ako je cilj buđenje grešnih požuda, onda time drugoga uvodimo u napast.
Tu ne igra ulogu samo dužina suknje, već općeniti način i cilj odijevanja!
Isto tako što se tiče kupaćeg kostima, nije stvar u tome koliko tkanine imamo na sebi, nego što svojim oblačenjem želimo pobuditi.
Tako je minica često izazovnija od kupaćeg kostima, jer lakše potiče maštu.
Lijepo je izgledati atraktivno, no problem nastaje kada se ta želja za ljepotom zloupotrebljava.