Nisam bio aktivan na forumu prošle godine tako da mi je to promaklo iako sam pročitao temu od početka...
Pa neznam zapravo bih li ja kao neokatekumen trebao biti upućen u to, iskreno ne interesira me previše, jer ako biskup kaže da se ne čine neke stvari više, onda se i ne čine. Mi smo apsolutno u poslušnosti biskupu. Na kraju krajeva Put nemože započeti ako to dijecezanski Biskup ne odobri.
E sad u Statutu...
"Svako Slavlje Riječi, naizmjenično, brižljivo priprema jedna grupa iz zajednice, i kada je to moguće, uz pomoć prezbitera. Grupa izabire čitanja i
pjesme, priprema uvode, uređuje dvoranu i liturgijske znakove za slavlje, revno skrbeći za dostojanstvo i ljepotu tih
znakova."
-za pjesme u fusnotama..."Na Neokatekumenskom Putu se upotrebljava zbirka pjesama uzetih iz Riječi Božje i kršćanske i hebrejske liturgijske tradicije kojima se podcrtavaju sadržaji različitih etapa i prijelaza."
-za znakove..."Usp. Institutio generalis Missalis Romani, 288."
Caput V
De Ecclesiarum Dispositione Et Ornatu
Ad Eucharistiam Celebrandam
I. Principia Generalia
288. Ad Eucharistiam celebrandam, populus Dei plerumque in ecclesiam congregatur vel, ea deficiente aut insufficiente, in alium locum honestum qui tamen sit tanto mysterio dignus. Ecclesiae igitur, aliave loca, ad sacram actionem exsequendam et ad fidelium actuosam participationem obtinendam apta sint. Aedes sacrae insuper et res ad cultum divinum pertinentes vere sint dignae, pulchrae, atque rerum supernarum signa et symbola.
Neka netko prevede