Zanimljiva tema!
Sto se tice Hitlera samo Bog zna sto je s njima,i di je sada,ali ja sam citala u jednoj knjizi da ljudi kada umru i ako se nisu pokajali i ako jesu prvo dobiju jos jedan poziv da prihvate Boga i priznaju svoje grijehe ili da ga odbiju.Nakon toga idu u cistiliste ili direktno u pakao,znaci opet se radi o osobnoj odluci.U toj knjizi takoder pise da mada bismo mi sada pomislili da u tom trenutku naravno svi se pokaju i uvide Boga,situacija bude drugacija.Mnogi,tocnije vecina ostaje zla,okorjela u svojim grijesima i zato zavrsavaju u paklu.Ako je tocno,to je tuzno!
Iz toga onda proizlazi da samoubojstvo nije razlog da osoba zavrsi u paklu jer postoje i drugi teski grijesi kao preljub npr pa zbog cega da takvi gresnici preljuba dobiju priliku za cistiliste,a oni sto su pocinili samoubojstvo ne?Ocito da je sve stvar slobode i vlastitog izbora,pa i onda kada umremo.
Ali za Judu koliko mogu shvatiti posebna je situacija,jer on je jedini na svijetu od svih ljudi koji je izdao Sina Bozjega,i stoga mozda je ruzno rec,ali mislim da je on u paklu.Tako mi je bar moj otac rekao dok sam bila mlađa i postavila mu to pitanje.Zato za njega i stoji da bolje da se i nije rodio.I cak kod njega nigdje nije naglaseno da se pokajao,a imao je vremena.
Takoder mislim da se Biblija na nekim mjestima moze shvatiti doslovno,a na nekima i ne bas.Sve ovisi,najbolje je traziti i drugo misljenje o nekim citatima iz nje.