Rio je napisao/la:
Mislim da si definitivno pretjerao s ovim navijačkim tonom.
Mislim da mi je Cunjozu ili netko još ranije rekao da je cilj na forumima pisanje svojih iskustava i svjedočanstva o nečemu, tema ovdje je časopis Book (iako nas je to odvelo i do Kristofora ranije) i želim napisati svoje iskustvo o tome, koje je moram priznati pozitivno, ne savršeno, nego pozitivno i ne znam zašto po tome ispada da je to hvalisanje. Onda bi mogli reći da vi u većini slučajeva samo grdite sve što je vezano za Kristofore ili bolje rečeno, gospodina Lončara. I nemojte me krivo shvatiti, no sve više ovo izgleda kao da stvarno postoji nešto osobno nerazriješeno između vas dvoje, jer samo od vas vidim da pišete baš ono direktno i sve negativno o gospodinu Lončaru, ne razumijem to. Sigurno je gospodin Lončar napravio i određenih grešaka, no ipak je napisao i nekoliko knjiga i osnovao zajednicu i surađuje sa mnogima iz katoličke crkve i dosta toga se događa, seminari i slično, da li možete vi reći nešto za sebe od toga, s obzirom da ga samo kritizirate?
Htio sam reći, ako to sve podupiru određeni svećenici koji ipak u hrvatskom narodu slove kao neki karizmatici, da onda nije to baš sve tako krivo, kako se želi prikazati ili bolje rečeno želite prikazati, ne vjerujem da bi oni baš to samo tako podupirali (primjerice imate testova od fra Zvjezdana u Book-u, vidjeli smo da piše i don Kačunko), tako da ne radim duhovnu legislativu i ono u što sam siguran, jer čini mi se da sam čak i u Book-u pročitao ili sam negdje to čuo na seminaru ili negdje, da
svaki biskup svakog mjeseca dobiva taj časopis Book(slobodno provjerite na Kaptolu) i traženo je da se očituju ili daju svoje prijedloge, ne znam točno što je tu bilo, tako da mislim da su itekako upućeni u ono što u njemu piše i vjerojatno bi već reagirali da je nešto tako krivo u njemu, pa tako i Varaždinski biskup između ostalog.
Tema ovdje je časopis Book i iskustva i mišljenja ljudi. I ja se slažem da ima itekako dobrih drugih časopisa, no ponavljam, tema je Book i sam administrator nas je na to upozorio. Ja nisam nigdje napisao da ja Book nešto savršeno, niti sam napisao da je ta zajednica Kristofori savršena ili pak gospodin Lončar, jer to bi bila laž, znamo tko je Savršen, samo iznosim svoje iskustvo o svemu tome. Neki su napisali da im Book u nekim dijelovima nije OK, neki da ima i dobrih stvari i to je OK.
A što se ICCRS-a i Vatikana tiče, znam što su oni i nigdje nisam ni napisao da je gospodin Lončar desna ruka ICCRS-u, no ako su oni dali baš Kristoforima da rade onaj film o karizmaticima za čitav svijet, a mogli su ga dati nekome u Italiji, Americi ili što ja znam i ako sam dobio odgovor (jedino ako lažu, što ne vjerujem) da je gospodin Lončar zadužen za pronalaženje financija za ICCRS, nije baš da je to samo nešto površno, a kao što sam pisao ranije, može se to provjeriti, a pošto sam se na Jelenovcu prijavio da dobivam SMS poruke o redovnim molitvenim susretima Kristofora u Koprivnici, iako baš nisam čest gost na njima zbog raznih obaveza, dobio sam SMS da je ovu subotu redovni susret, a s obzirom da radim, reći ću supruzi da otiđe na taj susret i traži ili od gospodina Lončara ili od nekoga da joj pokažu taj ugovor sa ICCRS-om, pa kad ga vidi, tražit će da joj dopuste da zapiše neku rečenicu iz ugovora koja govori koji točno odnos je između Kristofora i njih ili nešto što ih povezuje, pa ću staviti na forum, ako joj to dopuste. No svatko sam može to provjeriti.
Božji blagoslov!