Mihael je napisao/la:
. Prvo što mi je upalo u oko je naziv teksta Tko je peder?, ali vidim da je to namjerno napisano kao pogrdni naziv za homoseksualnu osobu. .
Čitao sam broj i ima ga doma o kojem pričate i meni su odmah počeli u oči upadati i pomalo me šokirati takvi natpisi kao što ste rekli, „Tko je peder“, mislio sam što je sad ovo, no kad krenete čitati vidite da pisac ustvari upozorava na problem današnjice: „
Htio bih da se ipak svi malo zaustavimo i razmislimo. Htio bih da izbjegnemo bilo kakvu osudu i izrugivanje jer znamo da su i osuda i izrugivanje suprotne karakteru Isusa Krista. Nemojmo suditi kako sami ne bi bili osuđeni i ne rugajmo se kako se to isto ne bi dogodilo našoj djeci i unucima". No, mislim da je to namjerno tako iz određenog razloga.
Vjerojatno nije svagdje baš pogođeno sve u skladu teme (slike i slično), no moje mišljenje je kao što sam i ranije pisao, da nije problem ljudima koji su barem malo u kontaktu sa Gospodinom, koji su u Crkvi, pročitati Glas koncila ili bilo što drugo, neki župni list ili neki od listova koje su forumaši ranije spominjali, meni osobno je najbolji časopis naš župni Sveti Križ (koji nije ni približno zadnji krik design mode

), jer se dotiče i naše župe i ima super tema, jer imamo super župnika

, no nažalost, ljudima koji su „izvan“ crkve, sve to izgleda previše „crkveno“ i to ih naprosto odbija, znam po mladima, ali itekako znam po mojim zahtjevnim prijateljima informatičarima, ali i drugim ljudima sa kojima sam imao prilike razgovarati, da su ostali iznenađeni kad sam donio Book. E sad, to vam je kao i u ostalim stvarima, nešto vam se sviđa, nešto ne, no nisam nikad našao nešto što bi bilo neprimjereno, iako kažem, bio sam malo šokiran i sam.
A s druge strane, mnogi crkveni časopisi imaju itekako dobre teme i za pomoć i ostalo, ali današnji svijet, kako ste rekli, posebno mlade, sam dizajn većine crkvenih časopisa odbija, a s druge strane vjerojatno je cilj Book časopisa sa ovakvim pristupom bio približiti se, ne samo ljudima koji su Boga upoznali, već i čovjeku koji još nije upoznao Boga na pravi način i vjerujem da to baš žele napraviti i raznim naslovima na početnim stranicama, koji onako zabadaju u oči i vjerojatno iznenađuje ljude kad vide da je to katolički časopis, a s druge strane kao da pokušavaju tamo prikazati „realno“ neke stvari, onako kako stvarno jesu u svijetu, a baš su mi to i moji prijatelji istaknuli kao nešto dobro kod raznih tema, pa sad stvarno ne znam. Znam stvarno mnoge ljude koji su počeli čitati taj časopis baš zbog takvog pristupa i na kraju ostali iznenađeni, no super mi je što me sad bar neki od kolega ne gledaju uvijek sa čudom, da ne kažem prijezirom kad počnem pričati o Bogu ponekad, jer vide da katolička crkva nije Auschwitz i da Bog nije netko tko samo kažnjava, već naprotiv.
No, kao i sve drugo, nema šanse da se nešto po izgledu svidi svima, pa vjerojatno ni tematski, jer nekome se sviđa jedan auto, drugome pak ne, pa tako ni taj časopis, no vjerujem da bi svatko mogao naći nešto za sebe.
Božji blagoslov!