Daba:Slažem se u nekim stvarima sa vama, no moram vam reći da sam daleko prije nego sam uopće čuo o Crown programu od Kristofora dopustio Gospodinu da djeluje u mom srcu i životu na jedan djelotvoran, živ način i trudim se ići u svaki dan sa Duhom svetim, Crown sa time nema nikakve veze kako ste naveli, (i znam da same tečajeve vode katolici) tako da me nije ni Crown ni ništa moglo fascinirati, već sam Gospodin, a dodatno približavanje Gospodinu mogu zahvaliti Kristoforima koji su mi posvjedočili što je živa vjera, a mislim da sam u više navrata spomenuo što je cilj samog Crown tečaja i da se itekako dobro to može shvatiti i da ću ga svakako proći, te mislim da vi kao da na neki način izvlačite stvari i želite ih poistovjetiti sa protestantizmom, što ovdje nikako nije slučaj.
Bernard:To sam i sam prvo pitao, Katolička crkva je itekako svjesna tečaja i podupiru ga kao takvog, mnoge župe diljem HR, napose u Zagrebu znaju za njega, prezentiran je u više katoličkih crkvi, a bilo je govora o njemu u emisiji Mir i dobro.
Za one koje možda zanima prijave se vrše na mail
crown@kristofori.hr, ima i neki tel. broj ali to nisam upamtio kad sam bi u Jelenovcu. Kroz tečaj se želi dovesti čovjeka da upozna Boga kao Stvoritelja i postati svjestan svoje uloge upravitelja koja nam je dodijeljena, te prije svega postati Bogu zahvalan za sve što imamo, od novaca, zdravlja, obitelji, pa do samog života koji nam je podaren.
Nitko ne zagovara protestante niti kaže da treba živjeti u katoličkoj crkvi, a ravnati se po protestantizmu ili nečem drugom, nikako, no ako je nešto dobro i ne protivi se apsolutno sa ničime Katoličkoj crkvi, kao što je Ivana-Franciska napomenula, a možda je to nešto što katolička crkva nije ponudila, a ja osobno nisam vidio ništa takvog, ne vidim zašto to ne bi uzeli da produbimo svoju vjeru, jer to je prvi cilj tog tečaja, još jednom napominjem. I koliko sam zadnje saznao pisat će se drugo izdanje te skripte koja se koristi, gdje će biti nova lekcija o sakramentima, Sv. Misi i sličnim stvarima specifičnim za katoličku crkvu, jer je to cilj Kristofora, da približe Boga na sve naćine kako je to moguće.
Po onome kako govorite o protestantima dalo bi se zaključiti da vi smatrate da će se samo katolici spasiti i da su jedini pravedni i sa puninom vjere na ovome Svijetu, tj. da protestanti, muslimani i ostale vjere ili denominacije kršćanstva neće?
Smatram da smo mi katolici privilegirani i možemo Bogu na tome zahvaliti i pokušati živjeti živu vjeru, a ne se dičiti time što smo katolici, jer imamo još veću odgovornost samim time i to nam neće pomoći kad stanemo pred Gospodina, jer kome je više dano od njega će se i više tražiti.
Mi katolici, mi hrvati smo posebno privilegirani kod Gospodina, sam papa Ivan Pavao II je to spomenuo kad je bio u posjetama u HR, no iako smo oko 90% katolička zemlja, vodeća smo zemlja po psovci, abortusima i sličnome što se protivi svakako Božjoj riječi, a toliko toga nam je dano od Gospodina. Hrvatska treba jako puno naše molitve i za to smo poslani, to nam je obaveza.
Trebamo se trgnuti jer piše: „A mnogi prvi bit će posljednji i posljednji prvi.“ te „"Zaista, kažem vam, carinici i bludnice pretekoše vas u kraljevstvo Božje!“, tako da nemojmo misliti da smo kao katolici nešto posebno, u smislu posebnosti čovječanstva, Bog je stvorio svakog čovjeka i dao mu šansu da se spasi.
Ako smatrate da Kristofori govore krivo ili zastupaju nešto krivo, probajte jednom doći u Jelenovac u dvoranu zadnju subotu u mjesecu, do sada je svaki puta bilo tamo i počinjalo je u 18h, to je par sati sve skupa, bez ikakve obaveze i poslušajte o čemu se tamo priča i govori, pa probajte naći nešto što je proturječno Bibliji, nauku Sv. Katoličke Crkve ili Katekizmu Katoličke Crkve. Tamo su svjedočili mnogi ljudi koji su došli također kao promatrači da ili vide što se tu događa ili sa namjerom da vide kakve „gluposti“ se tu pričaju i Gospodin ih je dodirnuo, pa čak i cijele obitelji i svjedočili su kako su im se životi promijenili ili su fizički ozdravili od najtežih bolesti.
Adrijana:Jako lijepo ste to sve napisali i prekrasno razmišljate, i opet se osobno u većini slažem sa vama, no

Desetina je «cherem»- (slava Bogu). Istina je da se u Novom zavjetu desetina ne preporuča izričito, ali se također niti ne odbija, no tu se radi o duhovnom, a ne materijalnom pitanju, to je ono što je najpotrebnije shvatiti. Ono što je u desetini praktično jest da ju je vrlo jednostavno izračunati i sustavno rukovati njome. Za katolika bi desetina trebala biti polazna točka, a ne granica njegove spremnosti na žrtvu. Desetina je u nekoj mjeri izraz zahvale, a preko toga dajemo onako kako nam nalaže naše srce. S obzirom da sve pripada Kristu (i u Korinčanima 2 lijepo to piše), ovo je najmanje što možemo dati, a jednostavno je izračunati i nitko vas ne tjera kome dati, možete crkvi, možete pomoći nekome koga Vam Gospodin stavi na put. A za kraj bih htio samo spomenuti iz Evenđelja po Mateju:
„Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima." A ona će: "Da, Gospodine! Ali psići jedu od mrvica što padaju sa stola njihovih gospodara!" Tada joj Isus reče: "O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš."
Božji blagoslov svima!