Lina:
Citat:
Pa zapravo to sve ovisi o osobama kojima si okružen. U mojoj zajednici ima gospodja koja je jasno rekla da se ona neugodno osjeća kad je svi ljubi i svi poštujemo njenu želju i dajemo joj mir samo rukom. I ona se svaki put razveseli kad vidi da poštujemo njenu želju. Opet svi sretni

.
A tako? Lijepo. Još jedan plus za neose. A glazba? Se može to 'naručit'? Npr.
nemojmo danas andaluzijske, hajmo neš drugo! - Ako da, evo mene među neose.
Benjamin:
Citat:
Po meni je jedna od bitnih stvari koju svi karizmatski pokreti čine upravo to da budu neka vrste 'šake u oko' postojećim strukturama ali ne s ciljem rušenja nego s ciljem buđenja uspavanih, protresanja tih struktura.
Da, kao što se Barnaba već osvrnuo, ti si pod "karizmatski pokreti" vjerovatno mislio na sve crkvene, uglavnom laičke pokrete, a ne na karizmatsku obnovu. Inače, već je bilo razbistrivanja oko naziva karizmatski u paraleli s npr nekim redovnicima koji imaju svoju karizmu - tko je sad 'karizmatik' tko nije - poznato vam je sigurno, neću sad mjenjat temu. (btw nije ni naziv pokret skroz probavljiv)
Nego, glede šake u oko - baš si smješan. Mislim fora. Ipak je šaka malo prejaka slika. Možda bi šilo u g----u bilo bolje
Citat:
Biskupu Škvorčeviću treba jasno reći: prste k sebi kad je sama karizma u pitanju. Ili prihvati cijelu karizmu ili ne pripuštaj neokatekumene u svoju biskupiju.
A baš si 'brico'. To biskupu reći?! Grozno i kontraproduktivno. Zapravo mu ne bi rekao to što si mislio već bi rekao o sebi. Brr
Sneni:
Citat:
Nije li ovdje baš pokazana nakana rušenja struktura Crkve?
Ma nije Sneni. Pokreti su novo proljeće Crkve po papinim riječima. I točka! Osim toga nisu strukture crkve samo hijerarhijske. Dečko se samo nespretno izrazio ti odma' dramatiziraš u rušenje.