muhamad je napisao/la:
Što ti to mene prozivaš da se uzdižem iznad legalnih organa crkve ? I zašto bi trebalo vjerovati meni ? Tako sam shvatio pitanje, jer ne znam kome bi inaće bilo upućeno. Kako da ti na ta pitanja odgovorim, kada si me u njima već okarakterizirao i etiketirao ?
Pitanje je načelne prirode jer prije tvrdiš
muhamad je napisao/la:
...Brate Barnaba, puno toga je odobreno od strane Katoličke crkve u vezi sa vjernicima. Moraš priznati da nije baš uvijek bilo dobro.
time stvarno svoje iskustvo guraš ispred legalnih organa Crkve te nisam te ničim etiketirao. Ne pitanje možeš mirno i konstruktivno odgovoriti, na načelnoj razini bez da se osjećaš prozvanim, naravno ukoliko to možeš logički objesniti.
muhamad je napisao/la:
To je jeftina psihologija, da se držimo teme o NP, svojstvena recimo naprednijim Katehistima. To bi po svemu sudeći mogao biti Ti.
Moram te razočarati ali ne samo da nisam katehist u Neokatekumenskom putu nego ni običan član neokatekumena. Prema tome nema razloga za neko prozivanje jer se držim logike i vjerujem Papi i vodstvu Crkve koja ima poslanje da Njom upravlja.
muhamad je napisao/la:
Djela govore o čovjeku, i ovako preko ovoga medija, a da nitko ne zna o nama ništa, uvjeravanja sa bilo koje strane nemaju vrijednosti.
Ok slažem se da djela govore o čovjeku ali zašto sebe izuzimaš iz tog mehanizma? I tvoja djela govore o tebi zar ne?
muhamad je napisao/la:
Čovjek ima i trebao bi koristiti SRCE za otkrivanje istine. Srce nikada ne griješi kome vjerovati a kome ne.
Na temelju kojih Crkvenih dokumenata ovo tvrdiš? Srce pojedinca nikada u Katoličkoj Crkvi nije bilo mjerilo objektivne istine već su službenici Crkve prema svom poslanju donosili pastoralne smjernice.
muhamad je napisao/la:
Što se tiće crkve, stavovi se vrlo razlikuju, to je poznato. Ne bih volio širiti temu na cijelu crkvu. Što se mene osobno tiće, volim među ljudima tražiti sličnosti i na tome graditi odnose, za razliku od Neokatekumena, kojima je sve osim njih vrag. Nakon ovog crnog vremena u kojemu živimo dolazi vrijeme ljubavi, među svim religijama, ne samo unutar pojedinih i svako izdvajanje je osuđeno na propast.
Nismo mi pozvani na trule kompromise prema svima i svakome. Punina Božje objave nije u svim religijama te je potrebno itekako držati do nauka Katoličke Crkve i njega propovijedati. To je ujedno i najviše što čovjek iz ljubavi prema drugima može napraviti da bi se oni obratili i dušu svoju spasili.
muhamad je napisao/la:
Bez obzira Barnaba koliko je tebe strah, koliko voliš svoj položaj i koliko si spreman grčevito ga braniti, ako se ne promjeniš, nestat ćeš. Reci to i ostalim "neosima", sad u Poreću je prilika, ja sam govorio, mene neće slušati, tebe kao iskusnog možda poslušaju. P.S. Ovo zadnje je bilo šala, znamo oboje da tamo nitko nikoga ne sluša, nema dijaloga . Kika ? Da, slušaju Kika. Neka se Bog smiluje svima nama
Mir s vama
I dalje držim da je ovakvo osobno konotiranje posve nepotrebno jer smo po naravi stvari dužni postupati u ljubavi prema "braći u vjeri" (to nužno ne uključuje one prazne fraze "brate" koje si prije koristio) a ne pisati sarkastične neistine.
Ja osobno na osnovu svog poznavanja katoličkih vjernika koji su u Neokatekumenskom putu mogu reći da im je ta duhovnost koristila i koristi no ničim ne namećem svoje mišljenje kao mjerodavno. Tu je ipak Crkva i u nju gledam s povjerenjem a ne u „svoje srce“ kao mjerilo stvari.