Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 03:53

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pet tra 30, 2010 05:38 

Veliki Pozdrav svim katolicima i Vjernicima i svima ljudima sirom Svijeta,

Imam veliki problem,nadam se da ce mi netko moci odgovoriti na njega,

imam 33 god,sretno ozenjen,jednog sina i sretan sam,no kako mi se cini,netko
to zeli sve razbiti,sve je pocelo ovako.

23 godine sam zivio u Hrvatskoj,sve dok nisam upoznao nekoga tko mi je zivot promijenio,
osobu sa kojom sam odlucio ostatak zivota provesti,otisao u tudji svijet jer sam isao tamo
gdje sam mislio da je bolje za nas zivot,i uistinu je pocelo najbolje,no pocele su price kako
sam otisao u tudji svijet samo zbog novca,sto naravno nije istina,no to mi nitko nije vjerovao,
bilo je pojedinaca koji su znali da je to prava ljubav,puno sam pomagao ljudima jer sam bio u
mogucnosti,no za to nisam dobio,kako se kaze ni hvala,pomirio sam se sa time,nakon nekog vremena
smo dobili prinovu u familiji,sad nas je troje i jako smo sretni i ponosimo se sa sinom,sve je
bilo ljepo i sretno,sve dok nije netko umijesao prste u nesto,nesto sto je nadnaravno,nikada nisam ni mislio
da bi netko mogao takvo sto da radi,kamoli meni,jer svima sam pomagao,nedavno su nam se pocele cudne
stvari dogadjati,nemiri u familiji,smrt,bolesti,gubitak radnog mjesta,novcana situacija,vise nismo znali sto da radimo
sve i na sva vrata smo probali,ali nazalost svuda samo negativne odgovore,kad smo sve stavili
na stol kako se kaze,jasno nam je bilo da netko zeli da nas unisti,samo nam nije jasno zbog cega,
poceli smo sumnjati da nam netko iz zavisti i ljubomore baca neke cini ili kako se kaze da vracaju protiv nas.
Vise neznamo sto da radimo,ima puno koji navodno se bave sa makivanjem tih zlih stvari,ali mi najvise
vjerujemo u Boga,i ovim putem vas molim,ako znadete vi kako bi mogao da nesto poduzmem da se ta bacanja
zlih cini maknu,pomozite.
Nekima ce ovo mozda biti smijesno,no nezelim nikome da ovako prolazi,zelim svima mir i blagoslov,svima na svijetu.
Neka vas Bog cuva a sva zla ovog Svijeta neka nestanu.

Vrh

PostPostano: Pet tra 30, 2010 05:57 

vjernik je napisao/la:
Veliki Pozdrav svim katolicima i Vjernicima i svima ljudima sirom Svijeta,

Imam veliki problem,nadam se da ce mi netko moci odgovoriti na njega,

imam 33 god,sretno ozenjen,jednog sina i sretan sam,no kako mi se cini,netko
to zeli sve razbiti,sve je pocelo ovako.

23 godine sam zivio u Hrvatskoj,sve dok nisam upoznao nekoga tko mi je zivot promijenio,
osobu sa kojom sam odlucio ostatak zivota provesti,otisao u tudji svijet jer sam isao tamo
gdje sam mislio da je bolje za nas zivot,i uistinu je pocelo najbolje,no pocele su price kako
sam otisao u tudji svijet samo zbog novca,sto naravno nije istina,no to mi nitko nije vjerovao,
bilo je pojedinaca koji su znali da je to prava ljubav,puno sam pomagao ljudima jer sam bio u
mogucnosti,no za to nisam dobio,kako se kaze ni hvala,pomirio sam se sa time,nakon nekog vremena
smo dobili prinovu u familiji,sad nas je troje i jako smo sretni i ponosimo se sa sinom,sve je
bilo ljepo i sretno,sve dok nije netko umijesao prste u nesto,nesto sto je nadnaravno,nikada nisam ni mislio
da bi netko mogao takvo sto da radi,kamoli meni,jer svima sam pomagao,nedavno su nam se pocele cudne
stvari dogadjati,nemiri u familiji,smrt,bolesti,gubitak radnog mjesta,novcana situacija,vise nismo znali sto da radimo
sve i na sva vrata smo probali,ali nazalost svuda samo negativne odgovore,kad smo sve stavili
na stol kako se kaze,jasno nam je bilo da netko zeli da nas unisti,samo nam nije jasno zbog cega,
poceli smo sumnjati da nam netko iz zavisti i ljubomore baca neke cini ili kako se kaze da vracaju protiv nas.
Vise neznamo sto da radimo,ima puno koji navodno se bave sa makivanjem tih zlih stvari,ali mi najvise
vjerujemo u Boga,i ovim putem vas molim,ako znadete vi kako bi mogao da nesto poduzmem da se ta bacanja
zlih cini maknu,pomozite.
Nekima ce ovo mozda biti smijesno,no nezelim nikome da ovako prolazi,zelim svima mir i blagoslov,svima na svijetu.
Neka vas Bog cuva a sva zla ovog Svijeta neka nestanu.

Nikakve čini, nikakave čarolije. Jednostavno su nevolje dio života i obično dođu u skupinama. Dakle, pamet u glavu, raditi i normalno Boga moliti. Nije logično da čovjek koji vjeruje u Boga, prihvaća neke čarolije i slične gluposti.

Vrh

PostPostano: Pet tra 30, 2010 07:17 

Ovako. Duhovni svijet je itekako stvaran. Anđeli nas brane, a demoni napadaju. Nije nemoguće da netko tko se bavi nekom ezoterijom nije vama zaželio kakvo zlo(gdje je zlo odmah znamo da je tu i đavao).
Pa i Jobu su se događala zla koja je inicirao sotona, a dopustio Bog da iskuša njegovu vjeru te dokaže đavlu da je Job jači od zala ovog svijeta te da vjera u Boga ostaje unatoč svim olujama života. Ovo shvatite kao kušnju vjere i ako ustrajete Bog će se proslaviti kroz život vaše obitelji.

Ono što ja toplo i veoma snažno preporučam jeste blagoslov doma, te česta ispovijed(jednom u 2 tjedna ili češće) i pričest(svakodnevna). Isto tako bilo bi dobro da iz stana izbacite bilo kakve knjige o nekršćanskim praksama kao što su - sanjarice, horoskopi, reiki, yoga, bioenergija...naravno ako imate takvih knjiga te ako želite. Ono prvo pod mus. :D

Bog sve upravlja na dobro pa tako i ovo. Sv. Monika, majka sv. Augustina molila je za obraćenje svoga sina oko 20 godina(ne znam točnu informaciju, ali tako negdje) te se on na kraju i obratio. Eto, neka vam primjer ustrajnosti i postojanosti u molitvi ove žene bude primjer da i vi tako ustrajete u molitvi i bogatom sakramentalnom životu.

Vrh

PostPostano: Pet tra 30, 2010 08:37 

hvala vam na odgovorima
znadete,kad vas nesto stalno koci pa koci,a vi zelite napred,a nesto kao da neda,a vi se i dalje trudite,a ono neide nikako,
pa se onda pitamo,pa zar je to moguce.
Da su vremena takva,da ja nisam jedini kome se takvo sto dogadja,to mi je jasno,ali znademo i sami da su to velike kusnje koje treba izdrzati a nije ih lako izdrzati,ali ja sam sretan iako mi neide od ruke sto god krenem,ipak sam sretan sto imam moju familiju koja je skupa samnom sretna,i ovo me samo cini sretnim,kad bar netko razumije,ima ih dosta koji bi se nasmijali na to sto sam ja napisao,ali jednostavno je nekako lakse kad te drugi razumiju.

Vrh

PostPostano: Pet tra 30, 2010 09:21 

vjernik je napisao/la:
kad smo sve stavili na stol kako se kaze, jasno nam je bilo da netko zeli da nas unisti

...ako je taj netko određena osoba, sumnjičite li nekoga konkretno, iz razloga koji Vam se možda čini nevažan...?

...ako je taj netko biće samo duhovne prirode, onda bi najprije pomogli molitva i post, i jaka vjera u Boga, možda obnova nekog zavjeta i pouzdanje u Božju Providnost?

Vrh

PostPostano: Pet tra 30, 2010 13:25 

Uz sve ono sto su ostali napisali od blagoslova kuce, ispovjedi, pricesti i sl., preporucam kao dodatnu pomoc hagioterapiju.
I ja sam imala problema i nestabilnosti u zivotu i ta terapija "lijecenja svetim" jaca vjeru i pouzdanje u Boga gdje se kroz razgovor, pojasnjenje tko je covjek i njegov odnos s Bogom, i meditativnu molitvu prepustamo Isusu i podsjecamo Njegove velike Ljubavi prema nama.

Ne znam gdje zivite, ali ako ste u prilici probajte i s tim pristupom Isusu gdje molite za izljecenje zivotnih rana koje vas mozda koce u napretku. Meni je pomoglo, posvijestilo Njegovu prisutnost u zivotu.

Evo pronasla sam kratki serijal od 11 dijelova o hagioterapiji u kojem govori sam osnivac metode cijenjeni prof. dr. Ivancic:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 2978849277

ostali dijelovi su tu negdje u nizu desno. malo je izmijesano.

Bog vas blagoslovio! Cvrsta vjera u Isusa sve lijeci i vraca nas na ono sto je bitno u ovom zivotu. Dobro je svako malo se podsjetiti tko smo i kamo idemo. I tko nas vodi! Tko je nas Pastir, a mi njegove ovcice!

Naucila sam da se na zlo i poteskoce u zivotu ne treba zaustavljati i zvakati ih godinama i nikako ih se ne treba bojati vec proci kroz to mirne i sigurne duse s pouzdanjem u Bozju Ljubav, svijescu da nas On poucava i vodi kroz zivot. Mozda kroz ovo trebate nesto nauciti, ne znam. Mozda se trebate nekog grijeha rijesiti. To samo vi znate. Znate onu, sto nas ne slomi, ojaca nas. Dokle god smo zivi na ovom svijetu, kroz teskoce jacamo za vjecni zivot.

Kako je netko rekao: treba nositi svoj kriz, a ne vuci ga kroz zivot. A snagu za nositi moze samo Bog dati.
Kroz tu terapiju naucila sam da se ne trebamo bojati, vec shvatiti da nam je Bog blizi od ikoga i da nas voli vise od ikog covjeka, stvarni Roditelj koji voli svoju djecu. I onda nema mjesta strahu.

Vrh

PostPostano: Pet tra 30, 2010 16:12 

Svi mi zaboravljamo jednu stvar da Bog dozvoli i kušnje ali samo zato da shvatimo da smo samo obični ljudi,i da on određuje sve.Pa samo pročitaj u starom zavijetu Joba pa ćeš neke stvari shvatiti.No ja bih ti predložio još nešto nije bitno ići svako malo na ispovjed nego pokajati se za svoje grijehe svaki dan .Evo moje iskustvo Bibliju znam čitati bez razlike Stari ili Novi zavjet.I onda sam u Danijelu Glava 6 redak 11.pročitao citiram (Saznavši Daniel da je spis potpisan,otiđe u svoju kuću.Prozori gornje sobe bijahu otvoreni prema Jeruzalemu.Tu je on tri puta na dan padao na koljena Blagosivljajući,Moleći i Hvaleći Boga),kako je uvijek činio.Mislim da je sve tu rečeno kako bih se trebalo ponašati kroz svakodnevnu molitvu.Tako činite i sigurno će biti dobro,bilo bih dobro da to radi cijela obitelj.Sve tako jednostavno i ljepo piše u Bibliji a mi tražimo pomoć od onih koji su možda grješniji od nas.Uzmi i čitaj i živi živu riječ Božiju i ojunači se neka bude jako srce tvoje.Tko će protiv nas ako je Bog s nama ta nismo li jedno s njim po Isusu Kristu.Znači najprije Blagosivljaš Boga,pa moliš i zahvaljuješ.Pročitaj cijelog Danijela.
Bog vas Blagoslovio!

Vrh

PostPostano: Pet tra 30, 2010 20:00 

cunjozu je napisao/la:

Ono što ja toplo i veoma snažno preporučam jeste blagoslov doma, te česta ispovijed(jednom u 2 tjedna ili češće) i pričest(svakodnevna). Isto tako bilo bi dobro da iz stana izbacite bilo kakve knjige o nekršćanskim praksama kao što su - sanjarice, horoskopi, reiki, yoga, bioenergija...naravno ako imate takvih knjiga te ako želite. Ono prvo pod mus. :D

Što mi može vračara kad je dragi Bog sa mnom :)
Bitnije od blagoslovljene vode je promjeniti poglede na stvari, a kad se uzdaš u Boga ne bojiš se ni uroka, ni nabačaji ni kojekakvih gluposti, ako vjeruješ u te gluposti, problem neće riješiti ni blagoslovljena voda :)
A što s tiče ispovjedi svaki tjedan, što maltretirati svećenika, ako čovjek nema teški grijeh??????? :shock: :shock: :shock:

Vrh

PostPostano: Pet tra 30, 2010 22:49 

A što se tiče ispovijedi svaki tjedan. Blagopokojni papa Ivan Pavao ll se ispovjedao svaki tjedan - baš me zanima šta je on imao na duši da se stalno ispovijeda. Crkva preporuča čestu ispovijed. U ispovijedi se ne govore samo teški nego i maleni grijesi. Kroz ispovijed dobivamo velike milosti. Česta nas ispovijed i pričest čuva od grijeha. Naš svećenik ispovijeda svaki dan pa on nečiju svakotjednu ispovijed ne smatra maltretiranjem. Ne znam kakva je situacija kod drugih. Možda to što sam predložio nije moguće ostvariti negdje drugdje. U svakom slučaju .... malo češće nego obično...Jedino je Bezgrešna bezgrešna..čovjek bi mogao svaki dan ići na ispovijed...

Vrh

PostPostano: Sub svi 01, 2010 07:58 

barbaraa je napisao/la:
A što s tiče ispovjedi svaki tjedan, što maltretirati svećenika, ako čovjek nema teški grijeh??????? :shock: :shock: :shock:

:lol: :lol:

Što ćeš ići svaki tjedan na ispovijed maltretirati svećenika ?! :roll:

:roll:

Neki je šaljivi župnik nedjeljom tako čitajući župne oglase rekao: "Sutra i prekosutra neće biti svete mise. Pa znate, ponekad se i crkva mora malo odmoriti od ljudi..."

Ako shvaćate vic...

Vrh

PostPostano: Pon svi 03, 2010 19:07 

cunjozu je napisao/la:
A što se tiče ispovijedi svaki tjedan. Blagopokojni papa Ivan Pavao ll se ispovjedao svaki tjedan - baš me zanima šta je on imao na duši da se stalno ispovijeda. Crkva preporuča čestu ispovijed. U ispovijedi se ne govore samo teški nego i maleni grijesi. Kroz ispovijed dobivamo velike milosti. Česta nas ispovijed i pričest čuva od grijeha. Naš svećenik ispovijeda svaki dan pa on nečiju svakotjednu ispovijed ne smatra maltretiranjem. Ne znam kakva je situacija kod drugih. Možda to što sam predložio nije moguće ostvariti negdje drugdje. U svakom slučaju .... malo češće nego obično...Jedino je Bezgrešna bezgrešna..čovjek bi mogao svaki dan ići na ispovijed...

A čuj ja i dalje ostajem kod mišljenja da je bitnije se riješiti praznovjerja, imati pouzdanja u Boga, naučiti se nositi križ i prihvaćati ga, ma koliko nam se činio težak, a loše stvari se događaju u životu, to je neizbježno i nećemo ih izbjeći ni blagoslovljenom vodom ni svakodnevnom ispovjedi.
dakako da nisam protiv redovne ispovjedi, pričesti, ali isto tako svoju vjeru poznavati, prakticirati i živjeti :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata