Kada sam proslog ljeta bila u jednom ljecilistu u brdima,srela sam Zupnika s kojim sam mogla svaki puta pricati,jer narod jako malo dolazi u crkvu..i imao je dosta vremena.
I tako kroz razgvor smo dosli na Starikatolicku crkvu,jer ih ima u Austriji..i onda mi je ispricao ,kako mu je jednog dana dosao covjek da ga zamili i upita,da li bi on mogao dozvoliti i dati svoj crkvu na uslugu..? Imaju smrtni slucaj,i majka je zeljela da bude sahranjena tu...
S,obzirom da su velika obitelj i mnogo rodbine,a svi pripadaju Starokatolickoj crkvi bilo bi dobro da mogu sluziti Slaviti Sv.Misu za pokoj duse,ali po njihovom...?
On im je prvo odgovorio da on to ne zna...Ali oni su rekli,oni imaju sve samo trebaju crkvu,prostor..i bilo bi im drago da im ucini uslugu..
Zupnik im je rekao da mora prvo da pita u Biskupiji sto je i ucinio...Biskupija je dozvolila i oni su zista dosli...Poslje pogreba, dosli su svi skupa u crkvu..
I kaze sam, malo sam bio iznenadjen,a malo i radoznao,jer je u Sakristiju dosla zena...i rekla da ce ona sluziti misu...
Rekao je kako je bio zatecen,jer nije ni u snu mogao na tako nesto pomisliti...
No,ipak kada je misa pocela,on je pratio isto,ali iz sakristije,i kaze da je bio iznenadjen...
Da je sve prihvatljivo,osim sto je zena za Oltarom i Svecenica...