Citat:
Zaboravljaš da se čovjeku prvo mora dokazati krivnja, da bi bio osuđen; i zaboravljaš kako je polovica svećenika optuženih za pedofiliju u vrijeme podizanja optužnica bilo već pokojno - znači Crkvi je nanesena šteta na osnovu glasina, koje se nisu mogle ni dokazati ni opovrgnuti.
Mnogim pedofilima u svećeničnik haljinama, itekako je dokazana krivnja a ima ih i u Hrvatskoj (makar je u RH zasad riječ o svega par slučajeva) npr. Čuček.
Ja se slažem da je teško optužiti nekoga tko je već mrtav, ali je žalosno da je se moralo čekati da toliki broj ''sumnjivih'' svećanika umre kako bi se objavilo da su mnoga djeca, mnoge župe, mnogi roditelji upirali prstom u baš te pojdince.
Neznam zbog kojih bi razloga baš svi vjernici upirali prstom u određene pojedince, ako su ovi posve čisti, gdje ima dima ima i vatre, no meni se čini (stav autora ovog posta) kako nekome nije bilo u interesu da se svi takvi slučajevi istraže, pa se sada apologetska ekipa s dobrim razlogom hvata za slamku ''njima nikad nije dokazana krivna'', takvo nešto tvrditi za pojedince koje su za pedofiliju prokazali mnogi ljudi u zajednici, može u najblažem slučaju biti shvaćeno kao podrška pedofilima.
Citat:
No, uistinu je jasno kako ti uživaš u prljavom vešu Crkve
Najviše bih volio da crkva kojoj i sam pripadam nema iza sebe takve skandale pa zato stvarno i uživam kada se rješavaju takvi problemi jer znam da poslije takvih postupaka čišćenja, koje čine pojedini hrabri i izuzetni pripadnici klera (Kao onaj Irski Nadbiskup), više ništa neće biti isto, tamošnja će crkva konačno moći zacijeliti rane a i ušutkat će svaku anticrkvenu propagandu, koja je zaista imala dobrog materijala u činjenici da se takvo zlo kao što je pedofilija očigledno prikrivalo (mišljenje autora ovog posta te mnogih pojedinaca-vjernika koji nisu na ovom forumu)
Citat:
Sara te s pravom upozorila, tako da ovo tvoje lažno suosjećanje ne vrijedi baš ništa.
Drago mi je da ti i Sara niste Bog, jer samo on zna što ja stvarno osjećam, prema tome apsolutno me nije briga što mislite ti i cijenjena kolegica Sara.
Citat:
Navela sam ti već dokaze da se u Americi takvi slučajevi o KC medijski napuhuju i preuveličavaju u odnosu na iste i/li mnogo gore zločine u ostalim vjerskim i društvenim zajednicama, a ti si se pravio gluh i opravdavao te nepravedne napade, a sad još i sam potpaljuješ vatru..
Noga nije srce, uho nije oko, Amerika nije Irska, Hrvatska nije Meksiko.
Smiješno je govoriti o medijskom napuhavanju, pa Irski je nadbiskup sam sazvao konferenciju za tisak, očigledno iz želje da novim i otvorenim pristupom naznači novo doba, doba u kojemu će stvari krenuti na bolje, u kojemu će se rašćistiti sa grijesima iz prošlosti i u kojemu će crkva težiti stjecanju novog ugleda (novih vjernika) i nove moralne snage i autoriteta, što je po meni posve pozitivno i izuzetno hrabro.