Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 22:25

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: Ned svi 18, 2008 10:37 

Šta se đavla tiče nisi se zaletija ali ća se Boga tiče jesi.
Tko još zahvaljuje bogu šta je vrata od makine otvorija :shock: :shock:

Vrh

PostPostano: Sub lip 07, 2008 13:50 

Jednom sam slušao jednu vrlo zanimljivu propovijed na temu kako nas sotona navodi na grijeh. Ne bih je sada prepričavao jer se ne sječam baš svih pojedinosti, ali ono što sam zapamtio jest to da ne smijemo nikad ulazit sa sotonom u dialog. Ako uđemo u dialog automatski gubimo. Sotona, kao pali anđeo, je mnogo inteligentniji od nas i naći će način da nas nagovori na grijeh. Naše najbolje oružje protiv utjecaja sotone je Riječ Božja.
Jedan svečenik mi je rekao da čak i ako nismo u potpunosti sabrani dok se na misi čita iz Svetog Pisma, sotona to itekako dobro čuje i razumije. Baš zbog tog stalnog nastojanja sotone da nas nagovori na grijeh moramo mnogo čitati Riječ Božju. Kako su židovi rekli, čovjek koji više od tri dana ne sluša Riječ Božju i ne moli će pasti pod utjecaj sotone. Kako su to oni opisali: prvi dan nas promatra, drugi dan nas napada, a treći dan nas ima.

Vrh

PostPostano: Sub lip 07, 2008 21:54 

...Danas sotona mirno spava,
prisutan je na svim podrućjima...!
A mi vjernici Katolici...dali smo njemi promatraći,
ili aktivni borci na Božjoj njivi...?

Vrh

PostPostano: Sri lip 11, 2008 21:56 

Mi ljudi smo cesto puta u zabludi kada mislimo da je djavao "ludo ,blesavo stvorenje" Istina je, mdjutim, da je djavao bice izuzetno velike inteligencije, mocan i obdaren, duh neogranicenih sposobnosti koji raspolaze mocnim sredstvima. Razmisljanje mu je genijalno, planovi dobro smisljeni, logika gotovo neoboriva i kadar je iskoristiti svaku priliku koja mu se pruza u svoju korist
Citat:
U narodu poznatog pobjednika nad đavlom u obliku zmaja. Kad se đavao pokaže kao zmaj, onda ga je lako prepoznati kloniti ga se. Ipak mislim da je to malo prenaivna slika stvarnosti. U Novom zavjetu je sotona Isusu ponudio sva kraljevstva svijeta i time pokazao čega je gospodar. Dakle veća je opasnost kad đavao izgleda kao uspjeh na poslu, materijani probitak, kao ugled u društvu, onda se protiv njega nećemo boriti već se s njime sprijateljiti. Zna on ponuditi svakom na što je slab i ljudi ga prvenstveno traže u drugim ljudima ili djelima a malo se sviju nas zagleda u svoje grešne sklonosti.

Ovo je lijepo receno,i stvarna slika danasnjeg zivota i sotone..No,nazalost cesto ne prepoznajemo ,kada se uvuce medju nas,a on to danas tako lukavo radi,tako nas trenira..
da mi dosta toga prihvacamo,a da ne primjecujemo ,kako nas zavodi..
Zna on ponuditi svakom na što je slab i ljudi ga prvenstveno traže u drugim ljudima ili djelima a malo se sviju nas zagleda u svoje grešne sklonosti.
Zato se i kaze da je lukav, znaci ispada da je puno pametniji od nas..on to tako jednostavno izvodi..a mi se branimo,i svi drugi su krivi za sve,samo mi za nista....Nadomjesto,da pocnemo svatko prvo od sebe,da trazimo korijene grijeha,koje smo sami pocinili, nekao nam je lakse...ako mozemo pronaci nekoga drugoga, tko bi mogao biti odgovoran za te grijehe..sigurno da je tako covjeku lakse...Ali to nije bit vjere...i Crkve..Njegov radni dan traje 24...sata, a ne kao nas..on ne odmara,on ne spava, on ne treba niciju pomoc...on je sposoban uciniti sve sam...on nema straha od nicega...

Vrh

PostPostano: Čet ruj 04, 2008 23:50 

Sotona je neprijatelj Krista i njegove Crkve i stoji iza svih neprijatelja Crkve. On je bio taj koji je prvi "protestirao".

Vrh

PostPostano: Pet ruj 05, 2008 10:26 

crusadercro je napisao/la:
Sotona je neprijatelj Krista i njegove Crkve i stoji iza svih neprijatelja Crkve. On je bio taj koji je prvi "protestirao".

Tak je, sotone u ljudskome obliku. Samo ih treba prepoznati. A mi to znamo i umijemo! :roll:

Vrh

PostPostano: Sub ruj 06, 2008 12:39 

kokobill je napisao/la:

Tak je, sotone u ljudskome obliku. Samo ih treba prepoznati. A mi to znamo i umijemo! :roll:

Nije to baš tako, ljudi mogu biti i zavedeni i prevareni. Ovako kako si ti napisao ispada da su svojevoljno opredjeljeni za zlo.
Ponovit ću nikada ne osuđivati čovjeka kao takvoga jer jedino Bog zna dubine njegove duše. Treba osuđivati zla djela koje neki čine.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 06, 2008 20:34 

Barnaba je napisao/la:

Nije to baš tako, ljudi mogu biti i zavedeni i prevareni. Ovako kako si ti napisao ispada da su svojevoljno opredjeljeni za zlo.
Ponovit ću nikada ne osuđivati čovjeka kao takvoga jer jedino Bog zna dubine njegove duše. Treba osuđivati zla djela koje neki čine.

Stovani komoratu, ak ljude kvalifikujes kao zle samo onda kad ucine zla djela u fizickom smislu kasno je, jer iste treba sprijeciti da pocine ista. Kako to sprovesti?

Vrh

PostPostano: Sub ruj 06, 2008 22:39 

Nije li apostol Ivan za one koji su otpali od njih (apostola) rekao da su antikristi? (1 Iv 2, 18-19)

Vrh

PostPostano: Pon ruj 08, 2008 07:21 

Nije li apostol Ivan za one koji su otpali od njih (apostola) rekao da su antikristi? (1 Iv 2, 18-19)

Da rekao je, ali za tumačenje tih riječi ne treba se oslanjati na vlastitu prosudbu što se nama čini (tako bi protestanti radili) već se treba ugledati na dokumente Crkve koje je ona izdala a tiču se te tematike. "Dominus Jesus" jasno govori sto je Crkva i koja je prava te zašto, bez da se koristi terminologijom koja bi mogla naslutiti osudu pojedinaca a niti grupe vjernika, odnosno crkvi.
Čovjek čovjeku nije neprijatelj, već je to sotona, koji navodi sve ljude na grijeh i otpadništvo.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 08, 2008 17:50 

Slazem se s tobom, u vezi dokumenta "Dominus Jesus", i nije nase da nekoga optuzujemo a ni sudimo, ali mi reci onda na koga je apostol Ivan mislio kada je govorio o antikristima ako ne na ljude?

Vrh

PostPostano: Uto ruj 09, 2008 12:21 

Slazem se s tobom, u vezi dokumenta "Dominus Jesus", i nije nase da nekoga optuzujemo a ni sudimo, ali mi reci onda na koga je apostol Ivan mislio kada je govorio o antikristima ako ne na ljude?

Pa mogu ti reći svoje osobno mišljenje o tome. Objašnjenje je dano u istom (drugom) poglavlju Druge Ivanove poslanice redak 22 i 23.
Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.
Kad bi bio neki protestant i ovo doslovno shvatio principom sola skriptura, onda bi ovaj gore citat na ljude primjenio, međutim budući da je učiteljstvo Katoličke Crkve jasno osuđuje grijeh ali ne odbacuje čovjeka onda se i ona riječ "antikristi" iz 2 Iv 2, 18-19
Djeco, posljednji je čas! I, kako ste čuli, dolazi Antikrist. I sad su se već mnogi antikristi pojavili. Odatle znamo da je posljednji čas. Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas. Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama; ali neka se očituje da nisu od nas.
odnosi na ljudsko pristajanje uz krivovjerje ne na samog čovjeka. Radi se o slikovitom izričaju.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 10, 2008 15:18 

Svakako je djelo sotone da katolike odvoji od Euharistijskog Isusa, i od ostalih sakramenata koje je Isus ustanovio.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 29, 2009 13:13 

Slika

Don Milivoj Bolobanić, karizmatski svećenik Zadarske nadbiskupije http://www.msgr-bolobanic.com/index.html , bivši generalni vikar Zadarske nadbiskupije, dao je intervju za „In magazin“ nove Tv. Naravno da su oni stavili naglaske na sasvim sporedne stvari koje je on spomenuo, poput one da nečastivi opsjeda Severinu, a zanemarili one bitno što je svećenik htio naglasiti.
Vlč. Bolobanić je masovne duhovne obnove počeo raditi među prvima, još ranih osamdesetih, ne krije da se bavio i egzorcizmom, napisao je i knjigu "Kako prepoznati zamke Zloga" za koju je predgovor napisao Don. Gabriele Amorth Egzorcist Rimske Biskupije i Potpredsjednik Međunarodnog Udruženja Egzorcista.

Da li je netko čitao njegovu knjigu i što mislite o njoj?
Je li sotona, danas, uvjerio ljude da ne postoji?
Osjeća li se danas veći utjecaj sotone na mlade kroz rock glazbu?
Da li je potrebno imenovati stalne, službene egzorciste u hrvatskim katoličkim nadbiskupijama i biskupijama?

Vrh

PostPostano: Ned ožu 29, 2009 18:10 

Meni se čini da sotona oduvijek djeluje kroz novac, prestiž, uspjeh, popularnost, moć, vara ljude namećući im ideju da nisu uspješni, ostvareni, da nisu uspjeli, ako to ne postignu. Navodi ih da povjeruju da im život dolazi od tih stvari. Sotona može biti i lijep, pametan, uspješan, zabavan, čak prividno i human, milosrdan, toliko je vješt da je svijet gotovo uvjerio da ne postoji. Jedino što ne može biti ponizan. Njegova kateheza je prisutna u medijima, raznim popularnim događanjima, zakonima, programima djelovanja raznih udruga isl.

Uvik me dira početak Knjige o Jobu, kad Satan kaže Bogu, nakon što On pohvali Joba kao pravednog: "Takni mu u život (nedgi je ovo prevedeno kao imanje) i u lice će te prokleti!", ovo mi govori koliko mene, a mislim i svakog drugog čovjeka, sotona u suštini poznaje, koliko može manipulirati sa mnom zahvaljujući mojim slabostima.

Neko je naprijed govorio o dijalogu s đavlom, to često čujem od svećenika i iskusila sam koliko je točno. Svaki put kad san znala što je ispravno, a svejedno umovala kako da to izbjegnem ili napravim ono što je pogrešno, a meni lakše, bila san nadmudrena. Poslušnost, molitva i čvrsto prijanjanje uz Krista je stvarno jedino čim se mi protiv đavla možemo boriti.

Što se tiče našega Bolobanića, čitala san davno njegovu knjigu, ostao mi je u sjećanju dio jedne u knjizi navedene molitve "Bože sačuvaj me od želje da od svih budem voljena.", tu me je stvarno naša. Bila sam i na njegovim duhovnim obnovama, dobre su pomažu u onom trenutnom stanju u kojem dođeš na tu obnovu, međutim nakon takve obnove je (naravno) potrebno ostati u Crkvi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata