Mi ljudi smo cesto puta u zabludi kada mislimo da je djavao "ludo ,blesavo stvorenje" Istina je, mdjutim, da je djavao bice izuzetno velike inteligencije, mocan i obdaren, duh neogranicenih sposobnosti koji raspolaze mocnim sredstvima. Razmisljanje mu je genijalno, planovi dobro smisljeni, logika gotovo neoboriva i kadar je iskoristiti svaku priliku koja mu se pruza u svoju korist
Citat:
U narodu poznatog pobjednika nad đavlom u obliku zmaja. Kad se đavao pokaže kao zmaj, onda ga je lako prepoznati kloniti ga se. Ipak mislim da je to malo prenaivna slika stvarnosti. U Novom zavjetu je sotona Isusu ponudio sva kraljevstva svijeta i time pokazao čega je gospodar. Dakle veća je opasnost kad đavao izgleda kao uspjeh na poslu, materijani probitak, kao ugled u društvu, onda se protiv njega nećemo boriti već se s njime sprijateljiti. Zna on ponuditi svakom na što je slab i ljudi ga prvenstveno traže u drugim ljudima ili djelima a malo se sviju nas zagleda u svoje grešne sklonosti.
Ovo je lijepo receno,i stvarna slika danasnjeg zivota i sotone..No,nazalost cesto ne prepoznajemo ,kada se uvuce medju nas,a on to danas tako lukavo radi,tako nas trenira..
da mi dosta toga prihvacamo,a da ne primjecujemo ,kako nas zavodi..
Zna on ponuditi svakom na što je slab i ljudi ga prvenstveno traže u drugim ljudima ili djelima a malo se sviju nas zagleda u svoje grešne sklonosti. Zato se i kaze da je lukav, znaci ispada da je puno pametniji od nas..on to tako jednostavno izvodi..a mi se branimo,i svi drugi su krivi za sve,samo mi za nista....Nadomjesto,da pocnemo svatko prvo od sebe,da trazimo korijene grijeha,koje smo sami pocinili, nekao nam je lakse...ako mozemo pronaci nekoga drugoga, tko bi mogao biti odgovoran za te grijehe..sigurno da je tako covjeku lakse...Ali to nije bit vjere...i Crkve..Njegov radni dan traje 24...sata, a ne kao nas..on ne odmara,on ne spava, on ne treba niciju pomoc...on je sposoban uciniti sve sam...on nema straha od nicega...