Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 23:41

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri sij 05, 2022 19:49 

Zbog 90-ak puta mutiranog virusa nazvanog Omikron, plus blago ispoljenog virusa (najnormalnije?) gripe, brzo je moralo "UMJETNO" napuhati neki broj - 8.000 zaraženih! (Tako na HRT, ne kažu pozitivnih). I odmah pooštravanje "mjera" umjesto: Narode, pojačajte tjelesnu aktivnost, unosite vitaminsku hranu...Jačajte imunitet, sad će biti IZOLAZCIJÂ, KARANTENÂ pa ti cmolji u svom kavezu. I slušajte BAŠ SVE što "sveta" TV papagajski propagira, "izvještava!
Sam Klaus Schwab je izjavio da "Svijet koji smo poznavali do početka 2020. godine više ne postoji. Raspao se u kontekstu korona-pandemije koja je radikalni preokret globalnog razvoja“.
Točno! Svijet kakav smo poznavali nestat će potpuno uz našu podršku pristankom na cijepljenje i poput ovaca za striženje uz naše mirno promatranje i slušanje što nam sve lažu, sijući strah od OPASNOG virusa! Sloboda je nestala - il se cijepi ili nemaš posla - elementarnog prava po Ustavu RH. ačo tko više mari za Ustav!
Vladajući cijeloga svijeta samo potpiruju MRŽNJU cijepljenih protiv necijepljenih (i obrnuto). Na xy strana se piše o Velikom resetu, o totalitarnoj državu u nastanku, a mi se ovdje svađamo oko bedastoća.
U zadnjih 10-ak dana sam se pričestio na jezik 5-6 puta. Danas nikako: "Kod mene se prićeščuje samo na ruke" - tvrdi mladi đakon. Bog mu se smilovao...Zapravo svima nama.
Dobro primjećuje Adrijana da je ovo početak rasula Crkve.
Tvrdim: UZ NAŠU POMOĆ da, rasulo svega što smo poznavali.
.Sad se sjetim Isusova pitanja apostolima: "A vi, hoćete li me i vi napustiti"? - KAKAV je naš odgovor?!!!

Bitno, a malo znano: Rođak kućnog prijatelja je imunolog koji je objasnio kako se pravi evidencija "pozitivnih": test može biti negativan, ali sve se bilježi, zakašljite dok čekate u redu,...Ispirite nos - vi ste POZITIVNI!

Vrh

PostPostano: Čet sij 06, 2022 00:23 

Zbog 90-ak puta mutiranog virusa nazvanog Omikron, plus blago ispoljenog virusa (najnormalnije?) gripe, brzo je moralo "UMJETNO" napuhati neki broj - 8.000 zaraženih! (Tako na HRT, ne kažu pozitivnih). I odmah pooštravanje "mjera" umjesto: Narode, pojačajte tjelesnu aktivnost, unosite vitaminsku hranu...Jačajte imunitet, sad će biti IZOLAZCIJÂ, KARANTENÂ pa ti cmolji u svom kavezu. I slušajte BAŠ SVE što "sveta" TV papagajski propagira, "izvještava!
Sam Klaus Schwab je izjavio da "Svijet koji smo poznavali do početka 2020. godine više ne postoji. Raspao se u kontekstu korona-pandemije koja je radikalni preokret globalnog razvoja“.
Točno! Svijet kakav smo poznavali nestat će potpuno uz našu podršku pristankom na cijepljenje i poput ovaca za striženje uz naše mirno promatranje i slušanje što nam sve lažu, sijući strah od OPASNOG virusa! Sloboda je nestala - il se cijepi ili nemaš posla - elementarnog prava po Ustavu RH. ačo tko više mari za Ustav!
Vladajući cijeloga svijeta samo potpiruju MRŽNJU cijepljenih protiv necijepljenih (i obrnuto). Na xy strana se piše o Velikom resetu, o totalitarnoj državu u nastanku, a mi se ovdje svađamo oko bedastoća.
U zadnjih 10-ak dana sam se pričestio na jezik 5-6 puta. Danas nikako: "Kod mene se prićeščuje samo na ruke" - tvrdi mladi đakon. Bog mu se smilovao...Zapravo svima nama.
.Sad se sjetim Isusova pitanja apostolima: "A vi, hoćete li me i vi napustiti"? - KAKAV je naš odgovor?!!!

Bitno, a malo znano: Rođak kućnog prijatelja je imunolog koji je objasnio kako se pravi evidencija "pozitivnih": test može biti negativan, ali sve se bilježi, zakašljite dok čekate u redu,...Ispirite nos - vi ste POZITIVNI!

stari puka si ,Bog ti se smilova ....zapravo svima nama koji moramo slušati ovakve bedastoće od antivaxera i širitelja raznoraznih laži i teorija urote

Vrh

PostPostano: Čet sij 06, 2022 11:07 

Teo@ ovo je jako ružno šta si napisao...neki kafanski jezik....ne moraš ništa slušati i čitati...ljudi iznose svoja mišljenja...
B.B.

Vrh

PostPostano: Čet sij 06, 2022 18:36 

Roditelji mi trenutno imaju koronu, baka je na kisiku u Zaraznoj. Kolegicama s faksa pomrli roditelji, korona+postojeće bolesti... Jednoj je nedavno umro otac, a sad je i majka u teškom stanju u bolnici. Prijateljice i ljudi oko mene postaju siročad preko noći. Ne mogu ni misliti kako bi podnijela da sam u njihovim cipelama.

Vrh

PostPostano: Čet sij 06, 2022 19:25 

Hvala ti šta si ovo podjelila s nama,moje su želje da ti roditelji ozdrave i da baka nezavrši na respiratoru,podjeli s nama još nešto?Tema je pandemija i vjera,nevolje koje su snašle tvoju obitelj, to je pandemija,daj nam dva reda o vjeri,kako je Bog zastupljen u tvojoj obitelji?Molite li krunicu svi skupa ikada?
B.B.

Vrh

PostPostano: Čet sij 06, 2022 21:12 

Hvala ti šta si ovo podjelila s nama,moje su želje da ti roditelji ozdrave i da baka nezavrši na respiratoru,podjeli s nama još nešto?Tema je pandemija i vjera,nevolje koje su snašle tvoju obitelj, to je pandemija,daj nam dva reda o vjeri,kako je Bog zastupljen u tvojoj obitelji?Molite li krunicu svi skupa ikada?
B.B.

U mojoj se roditeljskoj kući nikad nije molila krunica, nije se naučila moliti. U crkvu se nije išlo. Ne vjerujem da mole ni sad kad ih je snašla nevolja i bolest. Oni naprosto nisu u tome. Tipična smo "urbana" zagrebačka obitelj u kojoj je vjera bila sporedna, da ne velim nepostojeća.
Svoje obraćenje sam doživjela i proživjela sama, nitko nije dijelio moje oduševljenje. Ako išta- morala sam potisnuti to oko njih da ne pomisle da im je kćer prošvikala. :D Molim u skrovitosti za njih i njihovo obraćenje, i to je to što mogu. Zavidnim ljudima koji dolaze iz vjerničkih obitelji, kao što si vjerojatno i ti sam, čim si tako formulirao pitanje.

Vrh

PostPostano: Čet sij 06, 2022 21:21 

Roditelji mi trenutno imaju koronu, baka je na kisiku u Zaraznoj. Kolegicama s faksa pomrli roditelji, korona+postojeće bolesti... Jednoj je nedavno umro otac, a sad je i majka u teškom stanju u bolnici. Prijateljice i ljudi oko mene postaju siročad preko noći. Ne mogu ni misliti kako bi podnijela da sam u njihovim cipelama.

Jako mi je žao zbog toga i isto hvala što si ovo podijelila s nama. Uopće ne dvojimo ovdje da se radi o ozbiljnoj bolesti, i još od prošle godine imamo temu s molitvama za sve oboljele (viewtopic.php?f=8&t=2385 ) tako da uključujem i tvoje roditelje i majku od kolegice.
Prošle godine je i polovica mojih rođaka bilo bolesno (dvoje od njih na kisiku - danas sretno oporavljeni i zdravi), pa Bogu zahvaljujem na uslišanim molitvama, a ako dođe kojim nesretnim slučajem do tragičnih posljedica treba i to s VJEROM prihvatiti - iako nije lako. Bog sve vidi i Njegova obećanja nisu isprazna.

Prošle godine smo nažalost imali statistički višak smrtnosti (od nekoliko tisuća ljudi - a samo polovicu je odnio covid) - tako da sumnjam da je puno ljudi odnio STRAH. Strah je opasna emocija koja smanjuje imunitet, i zato imajmo NADE da će sve ovo što prije završiti i ne gubimo HRABROSTI, ali i vjere da, ako ništa drugo ne pomogne, Isus može pomoći. Ovo danas je velika kušnja, i to nikako ne možemo izdržati bez Njegove pomoći.

Ako si čitala prijašnje postove rasprava je bila više-manje o cjepivima (nisam zagovornik - zbog nuspojava), ali zato mislim da se može puno toga učiniti na polju prevencije i ranog liječenja. A to se u vijestima više ni ne spominje (!). Kad bi ljudi bili informirani i na vrijeme započeli terapiju - koja nije ni laka niti jeftina (nažalost), puno bi ljudi bilo spašeno. :|

Vrh

PostPostano: Čet sij 06, 2022 21:36 

U mojoj se roditeljskoj kući nikad nije molila krunica, nije se naučila moliti. U crkvu se nije išlo. Ne vjerujem da mole ni sad kad ih je snašla nevolja i bolest. Oni naprosto nisu u tome. Tipična smo "urbana" zagrebačka obitelj u kojoj je vjera bila sporedna, da ne velim nepostojeća.
Svoje obraćenje sam doživjela i proživjela sama, nitko nije dijelio moje oduševljenje. Ako išta- morala sam potisnuti to oko njih da ne pomisle da im je kćer prošvikala. :D Molim u skrovitosti za njih i njihovo obraćenje, i to je to što mogu. Zavidnim ljudima koji dolaze iz vjerničkih obitelji, kao što si vjerojatno i ti sam, čim si tako formulirao pitanje.

Možda zbog izolacije nisi s njima, ali provjeravaj, sigurna sam da to i činiš, imaju li dosta lijekova i vitamina, podsjećaj ih na vježbe disanja, na dosta vode (znam da mnogim tlakašima padne tlak pa počinju vrtoglavice i nesvjestice, a nekima apetit toliko oslabi da misle da je u tih par dana "gotovo"...), ne ustručavaj se pozvati i hitnu pomoć ako osjetiš po glasu da su izrazito loše...
Simptomi znaju biti vrlo jaki, i tek za desetak dana se osjeti malo poboljšanje.

Najvažnije, ne gubi nadu, vjeru i ne prestaj moliti... Uz tebe smo! :)

Vrh

PostPostano: Pet sij 07, 2022 12:26 

Zanimljivo, meni kolikogod sam se puta testirala, nikad nije bio pozitivan.
Rođak prijatelja imunolog :lol: ...Uvijek pričice rođak neki ...
Ovaj tvoj katastrofičan pamflet dok cijele obitelji umiru, to je prava opasnost, ljudi koji vjeruju u nebuloze i šire ih, ali, najgore što u svom neznanju Krista mješaju u to.
Neće svijet nestati, samo će nažalost više ljudi umrijeti zbog agresivnog širenja nebuloza.
To je mentalitet rulje, opasna stvar.
Da, ovo je počelo dijeliti Crkvu ili samo tako izgleda jer je manjina agresivna.
Rekoh sto puta, kad sve prođe, hoće li se neki sramiti gluposti koje su pisali?

Vrh

PostPostano: Pet sij 07, 2022 12:27 

stari puka si ,Bog ti se smilova ....zapravo svima nama koji moramo slušati ovakve bedastoće od antivaxera i širitelja raznoraznih laži i teorija urote

Da, utekao je sa drugog foruma gdje se nije pridavala pažnja njegovom mesijanstvu pa došao ovdje širiti svoju paniku.

Vrh

PostPostano: Pet sij 07, 2022 12:33 

Zato se čuvaj, cjepivo štiti od težih posljedica.
Roditeljima i baki želim sve najbolje.
Pročitala sam o tvome obraćenju, svaka čast na hrabrosti, ako te volja možeš koju riječ o tome, mislim da ima stara tema o obraćenju :))

Vrh

PostPostano: Pet sij 07, 2022 18:04 
Administrator

Crkva je Majka za sve svoje vjernike, i cijepljene i necijepljene. Svako vrijeđanje i agresivnost prema drugome nije ništa dobro i ne spada na ovaj forum, neka nas Bog oslobodi te napasti mržnje i podjela koju potiču mediji.
Kao vjernici trebamo se posebno kloniti svakog praznovjerja, to nam zaista nije potrebno baš zato što znamo što vjerujemo. Stoga možemo slobodno razmatrati znanstvene činjenice. Cjepivo nije idol koji će nas posve spasiti od bolesti. To je opasna zabluda koja dovodi do opuštanja, i time još većeg širenja virusa, kako je upozorio čelnik Svjetske zdravstvene organizacije.

Ova dostupna cijepiva nisu nikakvo "zlatno tele" koje će sve zaštititi od težih posljedica, koje će biti riješenje za sve probleme, treba iskreno reći da realno to nije tako. Trenutno oni koji su cijepljeni s dvije doze govori se o vrlo slaboj zaštiti od 0% (nula posto) do 30%. Možemo se moliti da znanstvenici nađu bolji lijek ili cijepivo, ne samo zbog učinkovitosti i sigurnosti, već da ujedno budu i moralno neokaljani, i da nas Bog što prije oslobodi od ove pošasti i podjela.

Vrh

PostPostano: Sub sij 08, 2022 14:42 

Moji su bili cijepljeni sa 2 doze pa ih je opet dosta jako uhvatilo.
Baka se srećom danas vraća doma, nije više infektivna, ali mi roditelji ne daju da ju dođem vidjeti pošto su oni još bolesni. Hvala forumašicama na molitvama i utješnim riječima- zaista ste pomogle i vašim postovima sam se vraćala nekoliko puta.

Znam da je ova tema (i) o tome, ali ne bi raspravljala o cjepivu, cijepljenima i antivaxerima. Svatko ima svoje mišljenje o tome, i ima pravo na njega, ali naprosto, to je bitka koju nemam volje voditi. Odlučujem se fokusirati na svoje bližnje, njima pomoći koliko mogu, biti uz njih, a ideologiju (jer da, to se već pretvorilo u ideologiju) prepuštam drugima koji imaju volje i snage za to.

Vrh

PostPostano: Sub sij 08, 2022 21:15 

Moji su bili cijepljeni sa 2 doze pa ih je opet dosta jako uhvatilo.
Baka se srećom danas vraća doma, nije više infektivna, ali mi roditelji ne daju da ju dođem vidjeti pošto su oni još bolesni. Hvala forumašicama na molitvama i utješnim riječima- zaista ste pomogle i vašim postovima sam se vraćala nekoliko puta.

Znam da je ova tema (i) o tome, ali ne bi raspravljala o cjepivu, cijepljenima i antivaxerima. Svatko ima svoje mišljenje o tome, i ima pravo na njega, ali naprosto, to je bitka koju nemam volje voditi. Odlučujem se fokusirati na svoje bližnje, njima pomoći koliko mogu, biti uz njih, a ideologiju (jer da, to se već pretvorilo u ideologiju) prepuštam drugima koji imaju volje i snage za to.

Danas je blagdan Gospe brze pomoći :) Nije to Marijin naziv bez razloga. Njen zagovor pomogao mi je dvaput (tijekom covida), a u ostalim prilikama... nebrojeno puta. Od djetinjstva poznajem tu pobožnost (preko bake Slavonke), pa preporučujem: viewtopic.php?f=8&t=1016

Božji blagoslov!

Vrh

PostPostano: Ned sij 09, 2022 19:41 

Danas je blagdan Gospe brze pomoći :) Nije to Marijin naziv bez razloga. Njen zagovor pomogao mi je dvaput (tijekom covida), a u ostalim prilikama... nebrojeno puta. Od djetinjstva poznajem tu pobožnost (preko bake Slavonke), pa preporučujem: http://katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=8&t=1016

Božji blagoslov!

Molila sam devetnicu Gospi od Brze Pomoći. :)
Duuuuug je još put preda mnom, u vjeri sam još kao novorođenče. Moja vjera ili nevjera se još uvijek sastoji u "svađanjima" s Bogom... Iskreno ću ovo sad napisati, ne želim započeti raspravu oko toga niti tražim kritiku, ali u od svega što sam u ovim mojim prvim godinama obraćenja (ako je to obraćenje uopće) vidjela od Crkve ... Pronalazim se najviše u tradicionalistima. Osjećam da mi treba struktura i red. Previše sam maha i važnosti pridavala osjećajima i osjećajćićima... Ne mogu više dopustiti osjećajima da me vode. Nije tema, ali netko je napisao da napišem red dva o nečem vjerskom.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata