Ma ti si teški filozof i nerviraš me.
vjera je nezasluženi dar.
Bog ju nije dao nevjerniku a vjerniku je.
ako je vjera nebitna za spasenje nego je važno jedino nahranit gladnoga onda koji k idemo u crkvu, trebali bi se bavit samo humanitarnim radom. E moj filozofe. VJERA I DJELA MOJ PAJDO. VJERA I DJELA. Ko uzvjeruje spasit će se, ko ne uzvjeruje osudit će se.
Admini banirajte ovog filozofskog heretika jer truje narod mada bi ga ja osobno nahranio da je gladan. i to zato da manje priča. Jer ko jede manje priča, barem tokom jela.
Ovo je zanimljiva teza,bavljenje human.radom za spas ateista
Tako ispada po duxu- Franu
Ide se u smjeru da nije bitna vjera koju ateisti nemaju nego njihova djela
A otkada se grešan čovjek može spasiti samo svojim dobrim djelima??
To i dux valjda dobro zna
Nijedna nekrštena duša se ne može spasiti svojim dobrim djeluma!
Odakle onda kako križar dobro ukazuje to nategnuti šire nje nauka Kc poslije 2.VK da se ti odnosi na ranerovske anonimne krscane
Križar,Lucijani mislim patriot dobro ukazuju da je vjera preduvjet spasa
Sama djela ne sspašavaju,dobro reče križar čemu onda odlazak u crkvu i osnivanje Kc,moglo se onda živjeti po zakonima-tori prije Krista
Mene samo zanima koje su dogme KC glede pitanja spasa nevjernika izvan Kc.što je bašnepromjenjiva dogma a sšto je samo nauk u vezi toga.
Puno bi mi značilo da netko kaže koje su dogmatske izreke a koje nisu od paragrafa koje je dux navodio iz Kkc i denzingera
Tada BiH mu mogao postaviti preciznija pitanja koje imam na umu,a koja on nije skroz pojasnio lucikanu ii krizaru!
Zao mi je što neće vidjeti moje postove i pitanja osim
ako Ne ostanu u citatu nečijeg odgovora
A po nauku Kc nitko se po svojim djelima ne može spasiti pogotovo ako nije kršten tj 2⅜†ⁿ*da oko