Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 07:10

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned kol 02, 2015 21:12 

Ma ti si teški filozof i nerviraš me.

vjera je nezasluženi dar.
Bog ju nije dao nevjerniku a vjerniku je.
ako je vjera nebitna za spasenje nego je važno jedino nahranit gladnoga onda koji k idemo u crkvu, trebali bi se bavit samo humanitarnim radom. E moj filozofe. VJERA I DJELA MOJ PAJDO. VJERA I DJELA. Ko uzvjeruje spasit će se, ko ne uzvjeruje osudit će se.

Admini banirajte ovog filozofskog heretika jer truje narod mada bi ga ja osobno nahranio da je gladan. i to zato da manje priča. Jer ko jede manje priča, barem tokom jela.

Vrh

PostPostano: Ned kol 02, 2015 21:22 

[url=KRIŽAR je napisao/la:
.....mlaćenje prazne slame....

Toliko mlaćenja prazne slame, da neznam što da ti napišem. Ti jednostavno nemreš malo dublje razmišljat Slika

Zadnja izmjena: DuX; Ned kol 02, 2015 21:48; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned kol 02, 2015 21:33 

Pazite vi ove hereze: postoje ateisti koji nisu dobili nezasluženi dar vjere bez svoje krivnje i oni se mogu spasit makar i umrli kao ateisti!

e moj duxe za ovu izjavu bi ti nekad na lomači završio!

Shvati čovječe heretični da nema nevinog čovjeka, svi smo mi krivi, i vjernici. Jedino što se Bog nama vjernicima smilovao a nevjernicima nije! I budi siguran da se oni na Božjem sudu neće opravdat tako što će reć da nisu dobili dar vjere nit ćemo se mi opravdat tako što ćemo reć da nismo dobili dovoljno milosti pa smo bili mlaki kršćani pa smo malo guštali u svjetskim užicima umjesto da smo se žrtvovali za nevjernike da i oni dobiju dar vjere jer BEZ TOG DARA NE MOGU BIT SPAŠENI!!!

Vrh

PostPostano: Ned kol 02, 2015 21:47 

Pazite vi ove hereze: postoje ateisti koji nisu dobili nezasluženi dar vjere bez svoje krivnje i oni se mogu spasit makar i umrli kao ateisti!

e moj duxe za ovu izjavu bi ti nekad na lomači završio!

Shvati čovječe heretični da nema nevinog čovjeka, svi smo mi krivi, i vjernici. Jedino što se Bog nama vjernicima smilovao a nevjernicima nije! I budi siguran da se oni na Božjem sudu neće opravdat tako što će reć da nisu dobili dar vjere nit ćemo se mi opravdat tako što ćemo reć da nismo dobili dovoljno milosti pa smo bili mlaki kršćani pa smo malo guštali u svjetskim užicima umjesto da smo se žrtvovali za nevjernike da i oni dobiju dar vjere jer BEZ TOG DARA NE MOGU BIT SPAŠENI!!!

Znači sad je cijela Crkva heretična. A ti pravovjeran Slika Bar znaš čovjeka nasmijat :DD
Gledaj što ti Glas Koncila govori;

Glede tako važnoga pitanja - tko se može spasiti - Crkva nije mijenjala svoj stav niti ga može promijeniti jer ga je objavio utjelovljenjem, životom, smrću i uskrsnućem sam Isus Krist koji je postao čovjekom, umro i uskrsnuo da bi omogućio spasenje svim ljudima. Nema spasenja u drugom imenu osim u Isusu Kristu. I trajno, i neopozivo, načelo, »nema spasenja izvan Crkve« u biti znači isto to da se spasenje može ostvariti u otajstvu Isusa Krista koje obuhvaća i Crkvu koja je Tijelo Kristovo. Kako pak Bog stvarno ostvaruje spasenje ljudi koji su pripadnici različitih uvjerenja i koji za ime Isusovo nikada nisu ni čuli, zapravo je otajstvo o kojem Crkva u različitim vremenima progovara različitim interpretacijama. Postoje dakle razlike u interpretacijama pa tako u novije vrijeme koncilska Crkva govori i o tzv. »anonimnim kršćanima« u koje spadaju svi ljudi dobre volje, odnosno svi ljudi koji - kao što vi pišete - slijede glas svoje savjesti te u svojim vjerskim tradicijama ostvaruju dobro te se na taj način uključuju »anonimno« - dakle bez formalnog krštenja ili tzv. krstom želje, koja ni ne mora biti formalno izražena - u novi Božji narod - zajednicu spašenika. Osim toga, nitko nema pravo Boga sputavati ili osporavati u načinima kako on, koji je iz ljubavi prema svim ljudima žrtvovao svoga Sina Isusa Krista, spašava ljude koji nisu formalno upoznali Isusa Krista. - http://www.glas-koncila.hr/index.php?op ... ws_ID=4713

Kako te intelektualno ponižavam, svakom rečenicom sve više i više. A jadan, ponadao se da će dobit bitku Slika

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2015 07:24 

Znači sad je cijela Crkva heretična. A ti pravovjeran Slika Bar znaš čovjeka nasmijat :DD
Gledaj što ti Glas Koncila govori;

Glede tako važnoga pitanja - tko se može spasiti - Crkva nije mijenjala svoj stav niti ga može promijeniti jer ga je objavio utjelovljenjem, životom, smrću i uskrsnućem sam Isus Krist koji je postao čovjekom, umro i uskrsnuo da bi omogućio spasenje svim ljudima. Nema spasenja u drugom imenu osim u Isusu Kristu. I trajno, i neopozivo, načelo, »nema spasenja izvan Crkve« u biti znači isto to da se spasenje može ostvariti u otajstvu Isusa Krista koje obuhvaća i Crkvu koja je Tijelo Kristovo. Kako pak Bog stvarno ostvaruje spasenje ljudi koji su pripadnici različitih uvjerenja i koji za ime Isusovo nikada nisu ni čuli, zapravo je otajstvo o kojem Crkva u različitim vremenima progovara različitim interpretacijama. Postoje dakle razlike u interpretacijama pa tako u novije vrijeme koncilska Crkva govori i o tzv. »anonimnim kršćanima« u koje spadaju svi ljudi dobre volje, odnosno svi ljudi koji - kao što vi pišete - slijede glas svoje savjesti te u svojim vjerskim tradicijama ostvaruju dobro te se na taj način uključuju »anonimno« - dakle bez formalnog krštenja ili tzv. krstom želje, koja ni ne mora biti formalno izražena - u novi Božji narod - zajednicu spašenika. Osim toga, nitko nema pravo Boga sputavati ili osporavati u načinima kako on, koji je iz ljubavi prema svim ljudima žrtvovao svoga Sina Isusa Krista, spašava ljude koji nisu formalno upoznali Isusa Krista. - http://www.glas-koncila.hr/index.php?op ... ws_ID=4713

Kako te intelektualno ponižavam, svakom rečenicom sve više i više. A jadan, ponadao se da će dobit bitku Slika

nažalost, opet si se osramotio usprkos tvojih 7 tisuća kuna plaće i filozofskom naobrazbom. :mrgreen: ali nemoj bit tužan, i real madrid izgubi tu i tamo koju utakmicu. i tyson i ali su bili nokautirani od nekih bezveznjaka. dešava se prijatelju. :mrgreen:

pazi, ne možeš mi neke bezvezne članke iz nekih bezveznih tiskovina od strane nekakvih bezveznih modernih teologa tipa rahner proglašavat katoličkim dogmama. to ti je glupo, kužiš. :mrgreen:
ali pazi, čak i da uzmemo da je nauk o "anonimnim kršćanima" pravovjeran iako je dosta nategnut i pokušava Božje milosrđe navuć i preko Božje pravednosti, opet ateisti ne mogu uć u taj pojam. evo citiram odlomak i tvog članka koji te pobija majstore: "...slijede glas svoje savjesti te u svojim vjerskim tradicijama ostvaruju dobro te se na taj način uključuju »anonimno« - dakle bez formalnog krštenja ili tzv. krstom želje, koja ni ne mora biti formalno izražena - u novi Božji narod - zajednicu spašenika."

koje su to vjerske tradicije ateista? kakve veze ima ateist sa bilo kojom vjerskom tradicijom kad ju je on SVOJOM SLOBODNOM VOLJOM - ODBACIO? kakav je to krst želje jednog ateista koji svaki krst odbacuje obzirom da u njega ne vjeruje?

prema tome, molim te, nemoj se više ponižavat, imaš 7 tisuća kuna plaće, filozofski fakultet, šta ti treba ovo javno sramoćenje na internetu. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2015 11:27 

[url=KRIZAR2 je napisao/la:

pazi, ne možeš mi neke bezvezne članke iz nekih bezveznih tiskovina od strane nekakvih bezveznih modernih teologa tipa rahner proglašavat katoličkim dogmama. to ti je glupo, kužiš. :mrgreen:

Tebi je Glas Koncila neka bezvezna tiskovina? :roll:

[url=KRIZAR2 je napisao/la:
ali pazi, čak i da uzmemo da je nauk o "anonimnim kršćanima" pravovjeran iako je dosta nategnut i pokušava Božje milosrđe navuć i preko Božje pravednosti, opet ateisti ne mogu uć u taj pojam. evo citiram odlomak i tvog članka koji te pobija majstore: "...slijede glas svoje savjesti te u svojim vjerskim tradicijama ostvaruju dobro te se na taj način uključuju »anonimno« - dakle bez formalnog krštenja ili tzv. krstom želje, koja ni ne mora biti formalno izražena - u novi Božji narod - zajednicu spašenika."

koje su to vjerske tradicije ateista? kakve veze ima ateist sa bilo kojom vjerskom tradicijom kad ju je on SVOJOM SLOBODNOM VOLJOM - ODBACIO? kakav je to krst želje jednog ateista koji svaki krst odbacuje obzirom da u njega ne vjeruje?

Ta kad se god pogani, koji nemaju Zakona, po naravi drže Zakona, i nemajući Zakona, oni su sami sebi Zakon: (15) pokazuju da je ono što Zakon nalaže upisano u srcima njihovim. O tom svjedoči i njihova savjest, a i prosuđivanja kojima se među sobom optužuju ili brane. (16) To će se očitovati na Dan u koji će, po mojem evanđelju, Bog po Isusu Kristu suditi ono što je skriveno u ljudima.(Rim, 14,15)Slika Zamisli ironije Slika

Ateizam je također vjera. Vjera da Bog ne postoji :mrgreen:

p.s.
Kad si spomenuo Rahnera, volio bih da mi kažeš, gdje Rahner griješi? Izvadi mi njego text i citiraj. Nagađam da ti nemaš pojma Slika Ti ne znaš ni gdje Batlhasat pogriješio, ali pišeš o tome :mrgreen: Ako znaš dokaži mi suprotno, razveseli me Slika

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2015 12:11 

smiješan si sugovornik i tvojih 7 tisuća kuna plaće je smiješno. :mrgreen: gubim vrijeme na tebe dok za to vrijeme mogu hranit gladne i skupljat bodove za raj u kojem ću se nać sa ateistima koji su također vjernici svoje vjerske tradicije koja ih uči da ne vjeruju u Boga iako je to zapravo vjera i oni makar formalno nisu kršteni zapravo su krštenici željom, a njihova želja je da Boga nema i da krsta nema. :mrgreen:

eh, dobra stara vremena kad je LSD bio popularan... :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2015 12:33 

i taj karl rahner je smiješan teolog iako je u današnje doba u crkvi vrlo popularan. smiješan je upravo zbog tog svog nauka o "anonimnim kršćanima" koje pokušava podvest pod Pavlove pogane koji se spašavaju. a Pavlovi pogani su se spašavali jer Božji Zakon nije formalno bio objavljen svijetu već samo židovima. prema tome, oni pošteniji pogani su živjeli po zakonu koji je bio upisan u njihovu savjest. to su bili pogani koji su suštinski vjerovali u kreposti, krepostan život a nadnaravnu realnost nisu nipošto odbijali i negirali kao današnji ateisti koje Rahner izvještačeno pokušava ubacit u Pavlovu definiciju. gura ih tu na silu da bi stekao simpatije svijeta iako suštinski potkopava katolički nauk koji uči da je krst nužan za onoga kojemu je naviješteno Evanđelje. a Evanđelje je naviješteno danas u 2015. godini cijelome svijetu osim nekih predjela u prašumama do kojih još nije doprlo.
prema tome "anonimni kršćani" nipošto ne mogu bit ateisti već eventualno pošteni židovi i muslimani koji su odgojeni u svojoj vjerskoj tradiciji, koji vjeruju u jednoga Boga i koji pošteno obdržavaju zakon svoje vjerske tradicije i koji bi postali kršćani kad bi im se Evanđelje navijestilo. eto, to su ti "anonimni kršćani" ako takva stvar uopće i postoji. kao katolici nismo u nju dužni vjerovati kao što u tu stvar nisu vjerovali ni katolici zadnjih dvije tisuće godina. do pojave karla rahnera i frana koji zarađuje 7 tisuća kuna mjesečno. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2015 13:35 

i taj karl rahner je smiješan teolog iako je u današnje doba u crkvi vrlo popularan. smiješan je upravo zbog tog svog nauka o "anonimnim kršćanima" koje pokušava podvest pod Pavlove pogane koji se spašavaju. a Pavlovi pogani su se spašavali jer Božji Zakon nije formalno bio objavljen svijetu već samo židovima. prema tome, oni pošteniji pogani su živjeli po zakonu koji je bio upisan u njihovu savjest. to su bili pogani koji su suštinski vjerovali u kreposti, krepostan život a nadnaravnu realnost nisu nipošto odbijali i negirali kao današnji ateisti koje Rahner izvještačeno pokušava ubacit u Pavlovu definiciju. gura ih tu na silu da bi stekao simpatije svijeta iako suštinski potkopava katolički nauk koji uči da je krst nužan za onoga kojemu je naviješteno Evanđelje. a Evanđelje je naviješteno danas u 2015. godini cijelome svijetu osim nekih predjela u prašumama do kojih još nije doprlo.
prema tome "anonimni kršćani" nipošto ne mogu bit ateisti već eventualno pošteni židovi i muslimani koji su odgojeni u svojoj vjerskoj tradiciji, koji vjeruju u jednoga Boga i koji pošteno obdržavaju zakon svoje vjerske tradicije i koji bi postali kršćani kad bi im se Evanđelje navijestilo. eto, to su ti "anonimni kršćani" ako takva stvar uopće i postoji. kao katolici nismo u nju dužni vjerovati kao što u tu stvar nisu vjerovali ni katolici zadnjih dvije tisuće godina. do pojave karla rahnera i frana koji zarađuje 7 tisuća kuna mjesečno. :mrgreen:

Ja nigdje ne vidim da Rahner priča o tome. Izvadi mi citat, i pokaži mi gdje je upao u herezu :mrgreen: Ili ti je netko to ispričao? :lol:

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2015 14:03 

nemam više vremena za tebe prijatelju, potrošio si sve kredite. vrlo si neuk, neobrazovan i imaš velikih problema sa zaključivanjem. obzirom na mizernu plaću od 7 tisuća kuna koju imaš, vjerovatno si gladan pa javi privatnom porukom adresu da ti pošaljem hrane. pustimo sad rahnera, važno je da se tebi pomogne da staneš na noge, da malo ojačaš. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2015 14:08 

nemam više vremena za tebe prijatelju, potrošio si sve kredite. vrlo si neuk, neobrazovan i imaš velikih problema sa zaključivanjem. obzirom na mizernu plaću od 7 tisuća kuna koju imaš, vjerovatno si gladan pa javi privatnom porukom adresu da ti pošaljem hrane. pustimo sad rahnera, važno je da se tebi pomogne da staneš na noge, da malo ojačaš. :mrgreen:

Gdje ćeš, pa tek sam te počeo ispitivat? :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2015 20:41 

Ma ti si teški filozof i nerviraš me.

vjera je nezasluženi dar.
Bog ju nije dao nevjerniku a vjerniku je.
ako je vjera nebitna za spasenje nego je važno jedino nahranit gladnoga onda koji k idemo u crkvu, trebali bi se bavit samo humanitarnim radom. E moj filozofe. VJERA I DJELA MOJ PAJDO. VJERA I DJELA. Ko uzvjeruje spasit će se, ko ne uzvjeruje osudit će se.

Admini banirajte ovog filozofskog heretika jer truje narod mada bi ga ja osobno nahranio da je gladan. i to zato da manje priča. Jer ko jede manje priča, barem tokom jela.

Ovo je zanimljiva teza,bavljenje human.radom za spas ateista
Tako ispada po duxu- Franu
Ide se u smjeru da nije bitna vjera koju ateisti nemaju nego njihova djela
A otkada se grešan čovjek može spasiti samo svojim dobrim djelima??
To i dux valjda dobro zna
Nijedna nekrštena duša se ne može spasiti svojim dobrim djeluma!
Odakle onda kako križar dobro ukazuje to nategnuti šire nje nauka Kc poslije 2.VK da se ti odnosi na ranerovske anonimne krscane
Križar,Lucijani mislim patriot dobro ukazuju da je vjera preduvjet spasa
Sama djela ne sspašavaju,dobro reče križar čemu onda odlazak u crkvu i osnivanje Kc,moglo se onda živjeti po zakonima-tori prije Krista
Mene samo zanima koje su dogme KC glede pitanja spasa nevjernika izvan Kc.što je bašnepromjenjiva dogma a sšto je samo nauk u vezi toga.
Puno bi mi značilo da netko kaže koje su dogmatske izreke a koje nisu od paragrafa koje je dux navodio iz Kkc i denzingera
Tada BiH mu mogao postaviti preciznija pitanja koje imam na umu,a koja on nije skroz pojasnio lucikanu ii krizaru!
Zao mi je što neće vidjeti moje postove i pitanja osim
ako Ne ostanu u citatu nečijeg odgovora

A po nauku Kc nitko se po svojim djelima ne može spasiti pogotovo ako nije kršten tj 2⅜†ⁿ*da oko

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2015 23:52 

Hoće li me banirati ako ti kažem da si duhovni kreten?
Hoće,,e pa kažem onda ,,nisi,,ha ha ha:

Dakle,,,tebi ili nekom drugom je Bog dao dar vjere I zato si vjernik.Nekom nije,i zato je on nevjernik.Vjernici idu u raj,nevjernici u pakao,pa tko je onda kriv za ove koji idu u pakao?Bog?Bije im dao dar!To je slično onoj protestantskoj herezi o predestinaciji,,Kalvinističkoj.Da Bog postoji,da se isčitati,netreba ti nikakav dar,ja vjerujem jer mislim.

Slično sam ija na temi Boz ja milost-odnos oranga i tridenta postavio tezu
Nauk Kc kaže da je milost i vjera nezasluženo dar.
Kaže se i da ga nitko ne može dobiti svojim dobrim djelima,poniznost. Itd.to zonda znsci da bog slobodno daje nekome milost a nekome nr
Dobrora ne mors igrati nikakvu ulogu!
Ako je tako,i ako se kaze da je to bozje otajstvo,da milost i vjeru nitkoo nr moze zasluziti svojim djelima,nagnucima,zeljama,molitvom itd onda mozemo reci da onsjtko dobije milost od boga imat ce vjeru i po njoj biti spasen.,a onaj tko ne dobije vjeru nece biti katolik i nece biti spaseni to je ts milost,cemu razradivanjr u smjeru tzv.anonimnih krscana,navodno dobrih ljudi
Tko je uopce 100% dobar??
Po samom sv.augustinu nitko nije dobar da se spasi svojim dobrim djelima!
Onda o kakvin rsner anonim krscanims mi pricsmo??do onda

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2015 07:31 

Slično sam ija na temi Boz ja milost-odnos oranga i tridenta postavio tezu
Nauk Kc kaže da je milost i vjera nezasluženo dar.
Kaže se i da ga nitko ne može dobiti svojim dobrim djelima,poniznost. Itd.to zonda znsci da bog slobodno daje nekome milost a nekome nr
Dobrora ne mors igrati nikakvu ulogu!
Ako je tako,i ako se kaze da je to bozje otajstvo,da milost i vjeru nitkoo nr moze zasluziti svojim djelima,nagnucima,zeljama,molitvom itd onda mozemo reci da onsjtko dobije milost od boga imat ce vjeru i po njoj biti spasen.,a onaj tko ne dobije vjeru nece biti katolik i nece biti spaseni to je ts milost,cemu razradivanjr u smjeru tzv.anonimnih krscana,navodno dobrih ljudi
Tko je uopce 100% dobar??
Po samom sv.augustinu nitko nije dobar da se spasi svojim dobrim djelima!
Onda o kakvin rsner anonim krscanims mi pricsmo??do onda

to ti je to moj hrki. suptilno razvodnjavanje katoličkog nauka koje se desilo nakon 2. vatikanskog koncila. to nije otvorena hereza, to je puno veće lukavstvo...

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2015 10:13 

Vjera je dar kojega je netko prihvatio, a netko ne. A ima i onih koji, zbog niza okolnosti, nisu uspjeli uočiti i prihvatiti taj dar. Neki nisu prihvatila dar jer to ne žele, a neki jer im je došao u neprihvatljivom ljudskom pakirungu. Tko je vjernik u punom smislu riječi bit će nam jasno na sudnji dan, do tada se ostavite ćorava posla prosuđivanja tko se neće spasiti.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata