Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 19:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 24 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: Pet ožu 20, 2015 08:41 

barune, na tvoju pubertetsku bubuljičastu razinu se neću spuštati... :;

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 08:42 

sara je napisao/la:
KRIŽAR2 je napisao/la:
evo jedan članak ljevičarskog homoseksualnog anacionalnog novinara kako na sva zvona hvali papu franu: http://www.tportal.hr/vijesti/komentari ... li-ne.html

po plodovima ćete ih prepoznati... »Zato im Bog šalje djelotvornu zabludu da vjeruju laži« - Druga poslanica Solunjanima (2, 11)

Je li to možda ovu Pavlovu rečenicu (koju si dobrano srezao i izvukao iz konteksta!) primjenjuješ na Papu?

mislim da je sve jasno, nije potrebno dodatno tumačenje.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 10:56 

KRIŽAR2 je napisao/la:
barune, na tvoju razinu se neću moći podići... :;

*fixed

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 14:50 

KRIŽAR2 je napisao/la:
sara je napisao/la:
KRIŽAR2 je napisao/la:
evo jedan članak ljevičarskog homoseksualnog anacionalnog novinara kako na sva zvona hvali papu franu: http://www.tportal.hr/vijesti/komentari ... li-ne.html

po plodovima ćete ih prepoznati... »Zato im Bog šalje djelotvornu zabludu da vjeruju laži« - Druga poslanica Solunjanima (2, 11)

Je li to možda ovu Pavlovu rečenicu (koju si dobrano srezao i izvukao iz konteksta!) primjenjuješ na Papu?

mislim da je sve jasno, nije potrebno dodatno tumačenje.

Ha, ha - nažalost, upravo sam ovakav (ili sličan) odgovor očekivala. Ma koje li oholosti davati si za pravo prosuđivati Svetog Oca - upravo one i onakve koja se igra sa rečenicama Pisma i okreće ih kako hoće. U normalnoj komunikaciji se to zove manipulacija i nešto je od čega se bježi u svakom poštenom razgovoru ili polemici. I ne treba biti kršćanski, samo pošten, ljudski.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 31, 2015 18:22 

Crni Barun je napisao/la:
Ignisardent je napisao/la:
Kako to da su se i fašisti, točnije nacisti (ustaše) i komunisti pokušali osloboditi Stepinca? Možda zato jer nije bio dovoljno vjeran Papi?!

nagradno pitanje: kako je Stepinac postao nadbiskup? (hint: "Solunaš")

tu ti se i nalazi odgovor svih njegovih političkih progona ali i odgvor na pitanje zašto je tijekom Šugoslavije šutio o zločinima nad Hrvatima ali je jako bio glasan kada se taklo njegove sponzore :wink:

No, dobro...to nema veze s temom
Citat:
Morbidno mi je ovo uspoređivanje fašizma i komunizma s katolicizmom.

pa što onda što je tebi baš to morbidno? Ti si kao neka moralna osovina koju se mora pitati kada se želi nešto ovdje napisati ili što? Mislim ono... :roll: , nije ti morbidno vrijeđanje pape od deklariranih katolika... :!:

Ja nisam nikada vrijeđao Papu, niti sam o njemu rekao išta nalik ovome što ti govoriš o Stepincu kao "solunašu" i ne znam šta već. U svakom slučaju, moje pisanje o Papi na ovom forumu je sankcionirano više puta, i to uvijek nakon što me je Giovi u postu upozorio da ne smijem pisati protiv Pape, ali tvoje pljuvanje po Stepincu ne izaziva nikakve reakcije. Ipak, nisam za sankcije niti želim da budeš baniran; više bih volio da otvoriš temu sa svojim viđenjem Bl. Alojzija, pa onda možemo usput i raspravljati ko je koliko vjeran Crkvi i njenim poglavarima. Možda ti smatraš da Stepinac uopće ne bi ni trebao biti blaženik, nego npr. vrhbosanski nadbiskup i doživotni branitelj Ante Pavelića, Ivan Šarić?

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Uto ožu 31, 2015 18:42 

Ignisardent je napisao/la:
Ja nisam nikada vrijeđao Papu, niti sam o njemu rekao išta nalik ovome što ti govoriš o Stepincu kao "solunašu" i ne znam šta već. U svakom slučaju, moje pisanje o Papi na ovom forumu je sankcionirano više puta, i to uvijek nakon što me je Giovi u postu upozorio da ne smijem pisati protiv Pape, ali tvoje pljuvanje po Stepincu ne izaziva nikakve reakcije. Ipak, nisam za sankcije niti želim da budeš baniran; više bih volio da otvoriš temu sa svojim viđenjem Bl. Alojzija, pa onda možemo usput i raspravljati ko je koliko vjeran Crkvi i njenim poglavarima. Možda ti smatraš da Stepinac uopće ne bi ni trebao biti blaženik, nego npr. vrhbosanski nadbiskup i doživotni branitelj Ante Pavelića, Ivan Šarić?

Čitaj pozorno što pišem. površnim čitanjem si došao do krivih zaključaka
Možda me baš zato admin i ne banira jer nema valjane osnove :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 11:22 

Adrijana, volim te!!
Svaka čast, i ne daj se navlačiti na tanak led!
Neki očito trebaju materijala za lupanje po glavi, pa im fali ono što se nalazi iza "ali ...", iako se jako dobro zna što govoriš, i sve je tako jasno!!
hahahahaha Adrijana legendo!!

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 15:11 

toni1 je napisao/la:
Adrijana ako sam te svojim postom uvrijedio , oprosti molim te.

Sve ok. Nisam prije htjela reagirati na tvoj komentar jer ne želim odgovarati na flejmanje, tj. poticanje uznemirujućih reakcija jer to može ići u nedogled. Nažalost, adminu kao da to odgovara (!?)...

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2015 09:59 

papa je 100 godina ispred svog vremena. napredan je kao vesna pusić. :mrgreen:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 24 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata