Crni Barun je napisao/la:
Ignisardent je napisao/la:
Kako to da su se i fašisti, točnije nacisti (ustaše) i komunisti pokušali osloboditi Stepinca? Možda zato jer nije bio dovoljno vjeran Papi?!
nagradno pitanje: kako je Stepinac postao nadbiskup? (hint: "Solunaš")
tu ti se i nalazi odgovor svih njegovih političkih progona ali i odgvor na pitanje zašto je tijekom Šugoslavije šutio o zločinima nad Hrvatima ali je jako bio glasan kada se taklo njegove sponzore
No, dobro...to nema veze s temom
Citat:
Morbidno mi je ovo uspoređivanje fašizma i komunizma s katolicizmom.
pa što onda što je tebi baš to morbidno? Ti si kao neka moralna osovina koju se mora pitati kada se želi nešto ovdje napisati ili što? Mislim ono...

, nije ti morbidno vrijeđanje pape od deklariranih katolika...

Ja nisam nikada vrijeđao Papu, niti sam o njemu rekao išta nalik ovome što ti govoriš o Stepincu kao "solunašu" i ne znam šta već. U svakom slučaju, moje pisanje o Papi na ovom forumu je sankcionirano više puta, i to uvijek nakon što me je Giovi u postu upozorio da ne smijem pisati protiv Pape, ali tvoje pljuvanje po Stepincu ne izaziva nikakve reakcije. Ipak, nisam za sankcije niti želim da budeš baniran; više bih volio da otvoriš temu sa svojim viđenjem Bl. Alojzija, pa onda možemo usput i raspravljati ko je koliko vjeran Crkvi i njenim poglavarima. Možda ti smatraš da Stepinac uopće ne bi ni trebao biti blaženik, nego npr. vrhbosanski nadbiskup i doživotni branitelj Ante Pavelića, Ivan Šarić?