adrijana je napisao/la:
Oprostite mi što ne pratim Gloriju ni In magazin, pa ne znam detalje iz privatnog života,
- a drugi je razlog što nisam ovu temu otvorila baš zbog Štimca (on je tu sporedni lik).
Više me zanimalo koji se to grijesi u cijeloj priči prešućuju u medijima, dok se istovremeno za zlo uzima nečija zahvala Bogu, pa makar i za tako minorne stvari kao što je pobjeda u jednoj utakmici...
Nisi ti ništa pogrešno shvatila, niti napisala. Sve stoji. Ali ja si ne mogu pomoći što sam veliki protivnik rastava braka. Naš velečasni Sneni upotrijebio je jedan dobar izraz o djeci rastavljenih - siročad iz rastavljenih brakova. Prof. Ivančić kaže da kod rastave roditelja srce djeteta puca po pola. Dijete gubi stup, ima strah za egzistenciju, osjeća se izdano, nesigurno, napušteno - koliko god razvod bio "civiliziran".
Kršćanin i razvod? Hm? Ne volim se izjašnjavati, Bog će nam ionako svima suditi.
A koji se to nogometni grijesi prešućuju u medijima? Stavljam poveznicu s reikijem. Neću si uzeti za pravo tumačiti, ali uočavam da svi parovi koji su duha tražili na istoku, na kraju su se raspali.