Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:07

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 23, 2013 16:04 

Lucijan Antun je napisao/la:
Alan Ford je napisao/la:
ali nije problem što je on rastavljen, nego što se je "oženio" drugom i s njom živi i ima dijete. Dakle živi u smrtnom grijehu, i potensira priču o vjeri i krunici!
Nije li to onda pogubno i za njega i za Crkvu o kojoj svijedoči, jer nemoš na dvije stolice sijediti.

Nisam shvatio na koga misliš, je li riječ o Štimcu?

Da riječ je o Štimcu!! Inače mi se sviđa kao čovijek i jedan od rijetkih sam koji ga je branio, ali opet, ovo je bitna stvar i ako je njegova stvar, ali je javna osoba!!

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 16:08 

To si u pravu, slažem se.

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 18:01 

Na to sam i ja mislila. Poznato mi je da Crkva ne odbacuje rastavljene i ponovno civilno vjenčane i da i oni imaju svoje mjesto u Crkvi. Poštujem to. Ali više volim čitati i slušati svjedočanstva vjere onih kojima je naša vjera, recimo pomogla da prebrode teškoće u braku. Ili svjedočanstva bračnih parova kojima je vjera pomogla da izrode i podignu petero djece.
Jednom je jedna javna ličnost na TV izjavio: "ja znam sa ženama jer sam imao tri žene i imam jednu kćer".
Moj muž je promrmljao nato: "Više bih ti vjerovao da imaš jednu ženu i tri kćeri!"

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 19:37 

ruta je napisao/la:
Na to sam i ja mislila. Poznato mi je da Crkva ne odbacuje rastavljene i ponovno civilno vjenčane i da i oni imaju svoje mjesto u Crkvi. Poštujem to. Ali više volim čitati i slušati svjedočanstva vjere onih kojima je naša vjera, recimo pomogla da prebrode teškoće u braku. Ili svjedočanstva bračnih parova kojima je vjera pomogla da izrode i podignu petero djece.
Jednom je jedna javna ličnost na TV izjavio: "ja znam sa ženama jer sam imao tri žene i imam jednu kćer".
Moj muž je promrmljao nato: "Više bih ti vjerovao da imaš jednu ženu i tri kćeri!"

Hahahaha, pozdravi muža!!! Mudrac neki!! :DD :DD

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 21:53 

Oprostite mi što ne pratim Gloriju ni In magazin, pa ne znam detalje iz privatnog života,
- a drugi je razlog što nisam ovu temu otvorila baš zbog Štimca (on je tu sporedni lik).
Više me zanimalo koji se to grijesi u cijeloj priči prešućuju u medijima, dok se istovremeno za zlo uzima nečija zahvala Bogu, pa makar i za tako minorne stvari kao što je pobjeda u jednoj utakmici...

Sutra će kod Stankovića eto biti jedna sportska komentatorica gošća,
znam unaprijed da neću gledati,
ali predosjećam koji je povod tome
i slutim na koji način će se danima poslije pričati o tome...

Vrh

PostPostano: Ned stu 24, 2013 20:04 

adrijana je napisao/la:
Oprostite mi što ne pratim Gloriju ni In magazin, pa ne znam detalje iz privatnog života,
- a drugi je razlog što nisam ovu temu otvorila baš zbog Štimca (on je tu sporedni lik).
Više me zanimalo koji se to grijesi u cijeloj priči prešućuju u medijima, dok se istovremeno za zlo uzima nečija zahvala Bogu, pa makar i za tako minorne stvari kao što je pobjeda u jednoj utakmici...

Nisi ti ništa pogrešno shvatila, niti napisala. Sve stoji. Ali ja si ne mogu pomoći što sam veliki protivnik rastava braka. Naš velečasni Sneni upotrijebio je jedan dobar izraz o djeci rastavljenih - siročad iz rastavljenih brakova. Prof. Ivančić kaže da kod rastave roditelja srce djeteta puca po pola. Dijete gubi stup, ima strah za egzistenciju, osjeća se izdano, nesigurno, napušteno - koliko god razvod bio "civiliziran".
Kršćanin i razvod? Hm? Ne volim se izjašnjavati, Bog će nam ionako svima suditi.
A koji se to nogometni grijesi prešućuju u medijima? Stavljam poveznicu s reikijem. Neću si uzeti za pravo tumačiti, ali uočavam da svi parovi koji su duha tražili na istoku, na kraju su se raspali.

Vrh

PostPostano: Čet lip 26, 2014 22:04 

Kad sljedeći put odem u zoološki vrt htjela bih upoznati tog vidovitog tapira Robija koji je pogodio sve ishode utakmica reprezentacije...

Vrh

PostPostano: Pet lip 27, 2014 12:24 

Nego, šta kažete na Suareza? :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pet lip 27, 2014 20:18 

Taj je valjda previše gledao "Razgovore s vampirom"... :DD

Vrh

PostPostano: Pet lip 27, 2014 20:28 

adrijana je napisao/la:
Taj je valjda previše gledao "Razgovore s vampirom"... :DD

Gladan je pobjede. :mrgreen: :mrgreen:

A što je još zanimljivije, utakmicu između Italije i Urugvaja je sudio Marco Antonio Rodriguez, popularno zvan Drakula. :lol:

Vrh

PostPostano: Pet lip 27, 2014 20:44 

E vidiš, na tom linku piše da ne voli kad ga zovu Drakula, jer je vjernik. Osim što je nogometni sudac, djeluje i kao protestantski pastor.

Interesantna slučajnost.

Vrh

PostPostano: Sri srp 09, 2014 12:29 

Ako bude njemačko-argentinsko finale bit će zanimljivo i u Vatikanu. :D (kao nekidan Argentina - Švicarska - zbog Švicarske garde :D )

Slika

Vrh

PostPostano: Sri srp 09, 2014 13:23 

Slika

:D

Vrh

PostPostano: Sri srp 09, 2014 13:56 

Usput, i Vatikan ima nogometnu reprzentaciju (koja, doduše, nije član FIFA-e), a izbornik im je legendarni Giovanni Trapattoni. :D

Vrh

PostPostano: Sri srp 09, 2014 18:11 

Mi navijamo za Njemačku, domovinu slavnomirujućeg pepe Benedikta XVI, a Argentinu ne mogu smisliti!
Vorwärts Deutschland

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata