Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 21:56

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto svi 31, 2011 21:49 

Evo, nađoh ovu knjigu Ivana Mužića 'Masonstvo u Hrvata' iz 2000. god., pa ako koga zanima na ovom se može downloadati:

http://www.4shared.com/document/tfC51En ... Hrvat.html

Vrh

PostPostano: Sri lip 29, 2011 22:25 

Slika

Kako objašnjavate obelisk na Vatikanskom trgu sv. Petra? Sličan se nalazi u Washingtonu, gradu koji vrvi od masonske i poganske arhitekture.
Protestanti često dovode Vatikan u vezu s masonima zbog poganskih simbola. Ima i dokumentarac o tome. Mislio sam otvoriti posebnu temu ali ovdje mi se učinili prigodnim to spomenuti.

Vrh

PostPostano: Sri lip 29, 2011 23:12 
Administrator

Osim povijesne i arheološke vrijednosti, obelisk je "nijemi svjedok" na mučeništvo sv. Petra, koji je bio raspet u blizini obeliska. Pred tim obeliskom su izvedena prva masovna pogubljenja kršćana.
Danas je na vrhu obeliska križ otkupitelja i spasitelja svijeta (vidi se i na slici) i sada slavi trijumf križa, pobjedu kršćanstva nad poganskim religijama svijeta.

Vrh

PostPostano: Čet lip 30, 2011 02:05 

To sam i sam mislio, eto tražio sam potvrdu. Inaće, obeliska ima i drugdje u Rimu, pa i mnogim drugim gradovima, svaki za svojim značenjem. Inaće ima mnoštvo tumačenja značenja obeliska pa su nerijetko i dovode u poveznicu sa teorijama zavjera.

Inaće, da ne ostane na tome, preporučio bih knjigu Mladena Lojkića - Masoni Protiv Hrvatske, inaće jednog od većih stručnjaka po pitanju masonerije na našim prostorima.

Slika

Vrh

PostPostano: Sri lip 13, 2012 13:09 

Kako komentirate istraživanje portala dnevno.hr o članovima Rotary i Lions klubova, uvezenim naoko humanitarnim polu-tajnim udruženjima, za koje kruži fama da se iz njih regrutiraju masoni?
(http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/h ... 71962.html )

Prema popisu, čini da se tek nekolicina njih ima jednu mističnu duhovnu dimenziju, ostalo su uglavnom karijeristi i oni željni društvene moći. Pojedinci su anti-klerikalci, neki direktori iz bivšeg sistema - danas neofeudalci, mali broj "demokršćana", a neki od njih održavaju i vrlo dobre veze sa Crkvom ili barem u javnosti imaju pozitivan stav prema njoj.
Jesu li se možda u međuvremenu obratili?

Vrh

PostPostano: Pet srp 13, 2012 19:50 

Nažalost, i Hrvatska je u zadnjih nekoliko godina stavljena pod velik masonski utjecaj, a što više nego gornji popis potvrđuje ponašanje nonšalantno ponašanje ljudi, posebice mladih, naspram vjere i domovine. Sve se relativizira, čak i kod onih koji se deklariraju čvrstim vjernicima, pa tako mnogi od njih govore kako je ono što crkva naučava zastarjelo, neprimjenjivo u "modernom dobu", kako Crkva "napada homoseksualce" i sl. bisere. Nažalost, mislim kako će situacija biti sve gora i gora iz godine u godinu.

Inače, vezano uz masone, evo jedan zanimljiv video o novom masonskom gradu, Astani (Kazahstan) - LINK.

Vrh

PostPostano: Ned srp 15, 2012 07:51 

Miroslav je napisao/la:
Inače, vezano uz masone, evo jedan zanimljiv video o novom masonskom gradu, Astani (Kazahstan) - LINK.

O tom gradu već kruži mailom prezentacija, ali ne s upozorenjem nego s "neviđenim ljepotama". Nešto kao reklama.
Izgradili su je neki naftaši usred doslovno ničega i najhladnija je prijestolnica Azije. Čovjek bi pomislio da su u Kazahstanu svi bogataši i kulturnjaci, da nemaju uopće siromaha i da im je jedina briga kopirati Zapad u shopping centrima, sportskim dvoranama i zabavnim parkovima...

Vrh

PostPostano: Ned srp 15, 2012 09:44 

Evidentno je kako su brojne teorije zavjere jednostavno mlaćenje prazne slame, no nakon odgledanog videa o Obami i njegovoj obitelji, čovjek se zapita: Što ako je ipak sve to istina?, jer neke su stvari uistinu zapanjujuće.

Vrh

PostPostano: Ned srp 15, 2012 10:27 

naletio sam na zanimljivu stranicu http://vigilantcitizen.com/ vrijedi pogledati

Vrh

PostPostano: Ned srp 15, 2012 15:24 

Miroslav je napisao/la:
Evidentno je kako su brojne teorije zavjere jednostavno mlaćenje prazne slame, no nakon odgledanog videa o Obami i njegovoj obitelji, čovjek se zapita: Što ako je ipak sve to istina?, jer neke su stvari uistinu zapanjujuće.

Zato i postoji nešto što se zove teorija zavjere, jer ako nekome fale činjenice i „dokazi“ radije se služi takvim teorijama. Ali bolja je ona „Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati…“ i to je sigurniji način razlikovanja duhova… :)

Danas ima puno svjetonazora, ali ipak važi ona „mens humana naturaliter christiana“ (ljudski um je po prirodi kršćanski). Tko se bori protiv kršćanstva, ustvari se bori protiv čovjeka (ma kako human tvrdio ili mislio da jest).

Onaj grad Astana u biti je pun masonskih simbola (to najvjerojatnije JE istina), koji su sad već dio new age-a, i nitko se ne buni jer je sve tobože prikriveno, a kršćanski simboli se npr. izbacuju iz javnih ustanova kao da vrijeđaju druge religije… (?)

teo je napisao/la:
naletio sam na zanimljivu stranicu http://vigilantcitizen.com/ vrijedi pogledati

Hvala najljepša. Čovjek se potrudio skenirati i analizirati glazbenu industriju, a preporučam posebno post „Read this first“ (o medijskim tehnikama kontrole uma). Možda ima tu čak malo mistifikacije i pretjerivanja, ipak se ne radi ovdje o ikakvoj magiji nego o jednostavnoj, znanstveno i sociološki dokazanoj činjenici da mediji imaju velik utjecaj na ljudsku psihu. To previdjeti i ignorirati znači učiniti veliki propust i u odgoju djece i u vlastitom duhovnom životu.

Moramo biti zahvalni što su to neki znanstvenici i pedagozi na vrijeme prepoznali, ali mislim da je veliki propust što takve stvari još nisu uvrštene u naš obrazovni sustav (ima tu razloga…). Kako je izjavila jedna osoba: Djecu treba zaštititi od nekontrolirane medijske produkcije…

Dakle, htjela sam samo napraviti razliku: ova stranica ne spada u teorije zavjere nego u opću kulturu… 8)

Vrh

PostPostano: Uto srp 24, 2012 12:58 

Kad čovjek malo progugla teme vezane uz masone/iluminate diljem neta, gotovo uvijek se ističe jedna zanimljiva pojedinost, očito proizašla iz bolesnih umova protestantskog usmjerenja, kojim se stalno pokušava Vatikan i Katoličku Crkvu lažno pokazati kao jedan od stupova masonerije.

Usudio bi se reći kako takve konstrukcije čak plasiraju uglavnom sami masoni, kako bi pokušali ocrniti Katoličku Crkvu, jer znaju kako su Papa i Crkva najveća prepreka njihovim opakim planovima.

Vrh

PostPostano: Pet kol 03, 2012 19:06 

Miroslav je napisao/la:
Kad čovjek malo progugla teme vezane uz masone/iluminate diljem neta, gotovo uvijek se ističe jedna zanimljiva pojedinost, očito proizašla iz bolesnih umova protestantskog usmjerenja, kojim se stalno pokušava Vatikan i Katoličku Crkvu lažno pokazati kao jedan od stupova masonerije.

Usudio bi se reći kako takve konstrukcije čak plasiraju uglavnom sami masoni, kako bi pokušali ocrniti Katoličku Crkvu, jer znaju kako su Papa i Crkva najveća prepreka njihovim opakim planovima.

Da, to sam i ja primijetila, sektama je cilj što više vjernika sablazniti i odvući iz Katoličke crkve, a kad se uz bok takvim napadima nalaze i uvjeravanja kako je ispravnije slaviti subotu kao Dan Gospodnji umjesto nedjelje i sličan "nauk", onda je jasno otkuda ti napadi dolaze.

Što se tiče manipuliranja i iskorištavanja vjerskih osjećaja - ima u knjizi "Masoni protiv Hrvatske" jedno poglavlje "Pseudokršćanski fundamentalisti u sustavu tajnih službi" gdje stoji:

Citat:
Prvi pokusni laboratorij je bila Latinska Amerika pedesetih godina 20.stoljeća, početkom Hladnog rata. Ciljano je odabrana katolička Latinska Amerika kako bi se uništila doktrinarna religija, a Katolička crkva zamijenila novim religijskim pokretima, karizmatskim i pentekostalnim vjerskim kultovima, raznim “inačicama vjere”, navodnim “znakovima i čudima” itd. Ne treba posebice naglašavati da se svi ti “kršćanski misionari” služe Biblijom kralja Jamesa, onom istom koju je poznati ezoterik i okultist Francis Bacon u 17. stoljeću preveo za uporabu Anglikanske crkve.
http://www.scribd.com/doc/53793506/Mlad ... atske-2010

Puno više o tome ima u "Stoljeću rata 2" Williama Engdahla...

Vrh

PostPostano: Pon kol 06, 2012 11:33 

evo i novih slika http://vigilantcitizen.com/pics-of-the- ... onth-0812/ a zanimljive su maskote OI u londonu i reflektori iznad stadiona u obliku piramida.zanima me čemu to forsiranje jednog oka u medijima što je to toliko bitno?evo nedavno sam primjetio da je i RTL+ kao svoj znak stavio jedno oko

Vrh

PostPostano: Pon kol 06, 2012 13:57 

Čitava cermonija otvaranja OI 2012, kao i svi popratni simboli, poput ovih što je spomenio Teo, jedan su veliki masonski trash event.

Detaljnije: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/jez ... 89555.html

Vrh

PostPostano: Sri kol 08, 2012 13:13 

OI u Berlinu 1936.g. otvorio je Hitler i same igre su bile dobrim dijelom u funkciji nacional socijalističke propagande...

A što očekivati od Britanaca?...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata