Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 19:33

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub lip 18, 2011 22:29 

ANTE KATOLIK je napisao/la:
Drage moje sestre vjernice imate na internetu svjedočanstava i čuda iz Međugorja, da kad bi sad počele čitat, do iduće subote ne bi stigli. Imate na tebe-tražim forumu sam stavio u podformu razno, bbc-ijev dokumentarac o Međugorju koji je prepun čuda, a zadnje čudo koje sam postavio tj. svjedočasntvo o ženi koja je zadnjih 30 godina potpuno slijepa a ta "navodna " Gospa" ju je ozdravila!

Čudesa i ozdravljenja mogu biti plod VJERE i milosti koju daje Bog, a ne "navodna Gospa", jer u isto vrijeme s dobrim plodovima postoje i kontroverzni slučajevi kao što je onaj najpoznatiji iz '80-tih godina kad je jedna Talijanka čudesno ozdravila, također snimala dokumentarce o tome, a onda ušla u ljubavnu vezu s p. Vlašićem koji je odselio u Italiju (sad je taj fratar suspendiran), itd.
Ali da ne duljimo ovdje o tome, jer je tema ipak pisanje katoličkih novina o Međugorju, imamo i posebnu temu o međugorskom fenomenu, koja je odavno ponovno otključana: viewtopic.php?f=3&t=510

Vrh

PostPostano: Sub lip 18, 2011 22:42 

adrijana je napisao/la:
Čudesa i ozdravljenja mogu biti plod VJERE

Ima vjere i u Donjem Dragonošcu pa tamo nijedan slipac u zadnjih sto godina nije progledao niti tamo dolaze milijuni ljudi diljem svijeta.
Ne govorim ja vama da sada sjednete u auto pa do Međugorja na klanjanje neko da malo prikočite sa vašim superiornim stavovima koji se ne zasnivaju na ničemu nego na političkoj odluci Vatikana da se čeka da ne bi pala bruka.
A ja nemam šta čekat jer sam vidio svojim zdravim očima šta sam vidio, čuo svojim zdravim ušima šta sam čuo i osjetio svojim zdravim srcem šta sam osjetio.
A ima jedan fratar koji je robijao radi te "navodne" Gospe. Zato bi molio malo više strahopoštovanja prema tome SVETOM mjestu ako nije previše tražit!

Lijepo vas i kulturno pozdravljam i želim vam laku noć i nek vas naša dobra Gospa čuva i moli nad vama!

Vrh

PostPostano: Ned lip 19, 2011 08:03 

Ima vjere i u Donjem Dragonošcu pa tamo nijedan slipac u zadnjih sto godina nije progledao niti tamo dolaze milijuni ljudi diljem svijeta.

Svugdje na kugli Zemaljskoj gdje ljudi traže Boga i iskrena srca Ga mole događaju se velika čudesa, a osobito po zagovoru Majke Božje i svetaca. Bog nije ograničen vremenom ni prostorom.
Citat:
Zato bi molio malo više strahopoštovanja prema tome SVETOM mjestu ako nije previše tražit!

Mislim da mi iskazujemo strahopoštovanje prema BOGU tako što Njegovoj Majci ne pripisujemo razna diskutabilna ukazanja i neprovjerena čudesa.
Međugorje jest mjesto molitve i pomirenja, u to nema sumnje, a koliko je to mjesto "sveto" možemo raspravljati. Da je uistinu sveto, bi li se ikada samoproglašavalo svetištem i bi li u njemu djelovalo nekoliko vjerničkih zajednica bez dozvole Biskupskog ordinarijata?

Vrh

PostPostano: Ned lip 19, 2011 08:26 

adrijana je napisao/la:

Svugdje na kugli Zemaljskoj gdje ljudi traže Boga i iskrena srca Ga mole događaju se velika čudesa, a osobito po zagovoru Majke Božje i svetaca. Bog nije ograničen vremenom ni prostorom.

E tako je. Zato je Bog izabrao Međugorje kao mjesto velikih milosti jer je očito procijenio da je tamo vjera velika pa je poslao Gospu baš tamo u Međugorje a ne u Donji Dragonošac.
Kao što je vjera u Sodomi i Gomori bila vjerovatno izuzetno mala pa nije poslao Gospu nego oganj s neba.

Nemam volje više išta pisat, imam osjećaj kao da se dopisujem sa službenikom na gruntovnici ili na šalteru zavoda za zapošljavanje. Duhovan osjećaj i pronicljivost nula bodova.
Adio Mare. Bog!

Vrh

PostPostano: Ned lip 19, 2011 10:29 

E tako je. Zato je Bog izabrao Međugorje kao mjesto velikih milosti jer je očito procijenio da je tamo vjera velika pa je poslao Gospu baš tamo u Međugorje a ne u Donji Dragonošac.
Kao što je vjera u Sodomi i Gomori bila vjerovatno izuzetno mala pa nije poslao Gospu nego oganj s neba.

Nemam volje više išta pisat, imam osjećaj kao da se dopisujem sa službenikom na gruntovnici ili na šalteru zavoda za zapošljavanje. Duhovan osjećaj i pronicljivost nula bodova.
Adio Mare. Bog!

A ja onda moram reći da imam osjećaj da pričam s osobom koja ima teškoća u čitanju s razumijevanjem i duhovni osjećaj mi kaže da moram biti strpljiva s takvima, dok mi pronicljivost govori da ne nasjedam na kvazikršćanska uvjeravanja tipa:
Citat:
Ja sam osobno doživio ogromno čudo u Međugorju i da mi sad netko prisloni pištolj na glavu i kaže reci da se Gospa ne ukazuje u Međugorju ili pucam, ja bi mu rekao: brate PUCAJ!!

Na ovoj temi smo imali i sugovornike koji su na puno bolji način znali dočarati pozitivne plodove Međugorje, pa upozoravam da će se svaki daljnji offtopic i osobni napadi premještati u Recycle bin.

Vrh

PostPostano: Pon lip 20, 2011 13:12 

Samo bi nadodao na prethodno upozorenje sljedeće:
Budući je Ante Katolik već prije bio upozoren, i zorno je pokazao kako se ne osvrće na upozorenja te mu ona ništa ne znače pa nastavlja s kršenjem pravila foruma, trolajući i flajmajući teme s demagoškim zastrašivanjem i osobnim prozivanjem. Svako njegovo iduće takvo ponašanje rezultirat će njegovim privremenim isključenjem.

Nadam se da će ove drastičnije mjere rezultirati otrežnjenjem i obraćenjem na kulturni i kršćanski dijalog o svim temama, pa i pozitivnim plodovima Međugorja.

Isto tako tema "Glas Koncila o Međugorju, ali bez Gospe???" je spojena s starijom temom "Međugorje" jer se vidjelo da razgovor uvijek prelazi u događanje oko Međugorja, dok se o GK malo pisalo.

Vrh

PostPostano: Ned lip 26, 2011 07:12 

Evo jučer bilo 100 000 ljudi u Međugorju. Jedva čekam idući broj Glasa Koncila!
Mora da su lijepo uredili crkvu pa je toliko puno ljudi došlo. Ili lokalni župnik drži zanimljive propovijedi...ko će znat... :D

Baš me zanima koliko je jučer bilo ljudi u Donjem Dragonošcu? :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Ned lip 26, 2011 07:51 

Evo jučer bilo 100 000 ljudi u Međugorju. Jedva čekam idući broj Glasa Koncila!
Mora da su lijepo uredili crkvu pa je toliko puno ljudi došlo. Ili lokalni župnik drži zanimljive propovijedi...ko će znat... :D

Baš me zanima koliko je jučer bilo ljudi u Donjem Dragonošcu? :mrgreen:

Evo i u meni susjednom selu bila je prepuna crkva, ne samo to već i prepuno selo ljudi!

Da se i tamo Gospa ne ukazuje? Moram ići vidjeti... :D

Pozdrav, @Ante!

Vrh

PostPostano: Ned lip 26, 2011 08:25 

Može bit, ko će znat!
Pozdrav i tebi! :D :D :D

Vrh

PostPostano: Ned lip 26, 2011 12:04 

Najbolji članak koji sam o Međugorju pročitao:

Zoran Vukman

Međugorje je milost i poslanje
Datum: 25.06.2011.

Trideset godina Međugorja! U hercegovačkim brdima, nebo je ostavilo trajan biljeg. Rukopis koji još ne razumijemo, nismo dešifrirali njegovo značenje. Postalo je i znakom osporavanja među Hrvatima. Ali što među nama ne bi postalo kamen spoticanja! Na desetu obljetnicu Međugorja, 25. lipnja 1991., Hrvatska i Slovenija proglasile su svoju neovisnost i započeo je lančani niz ratova, agresija koju je pokrenuo Beograd. Na tridesetu obljetnicu Međugorja, 25. lipnja 2011., Hrvatska završava pregovore s EU i postaje 28. članicom Unije. Sve to ima nekog dubljeg smisla i značenja. Skeptični smo zbog ljudi koji nas vode, ali ne bismo trebali biti skeptični prema izazovu da živimo u Europi, da preuzmemo baklju svoga poslanja. Svaki narod u Božjemu planu ima svoje mjesto i ulogu. Tako i mi.

"Kakav bi to Nazaret bio!"

Uoči 20. obljetnice Gospina ukazanja u Međugorju 2001., pisao sam iz svetišta reportažu za "Slobodnu Dalmaciju". Posjetio sam vidioce, Vicku, Mariju i Ivana Dragičevića, razgovarao s njima u njihovim domovima. Posjetio sam i žensku i mušku komunu za ovisnike, obišao sva važna mjesta, susretao ljude, dojmovi su bili presnažni: na djelu je velika milost, u toj maloj hrvatskoj župi koja je postala globalna, svjetska župa, događa se kršćanski život u velikom intenzitetu. Razgovarao sam tada i s fra Jozom Zovkom u samostanu na Širokom Brijegu. Bio je to velik i dojmljiv interview. U jednom trenutnku fra Jozo je sjetno uzviknuo: "Da su naši biskupi prihvatili Međugorje, kakav bi to Nazaret bio!" Te riječi – kakav bi to Nazaret bio! – odjekuju mi i danas u mislima. Odnose se na cijelu Hrvatsku, ne samo na Međugorje. I cijela Hrvatska, kakvu je šansu imala! Cijela Hrvatska mogla je biti Nazaret u smislu duhovnoga i kreativnoga procvata! A Međugorje je darovano upravo nama Hrvatima da bismo izvršili neko poslanje koje, osim one najvjernije jezgre, nismo posve razumjeli. Moj zaključak prije deset godina u javljanjima iz Međugorja bio je: Međugorje je veliki znak koji ćemo tek iščitati! Tek ćemo razumjeti njegov istinski smisao!

Jedinstvo naroda u Kristu

Nismo mogli dobiti snažniju vezu sa svijetom nego što je Međugorje. U jednom katoličkom listu prije desetak godina napisao sam da se tamo događa prava, duhovna Europska unija, da se u Međugorju osjeća jedinstvo i raznolikost naroda u Kristu. U marijanskim svetištima shvaćao sam i osjećao pravu, duhovnu narav kozmopolitizma. Tu sam se zaljubljivao u sve narode, i ništa se manje nisam osjećao Hrvatom! To je paradoks ljubavi, prepoznavanja u nečemu dubljem, ne gubiš svoje, nego tvoje raste, biva oplemenjeno u susretima s drugima! Nisu ovo ni fraze, ni idealiziranje, to sam osjetio u trenucima duhovne jasnoće. Volio sam na Podrbrdu i Križevcu slušati te molitvene rijeke, žamore "Zdravo Marijo" na raznim jezicima kako se milozvučno miješaju u jedan tonalitet srca. Volio sam ići na mise i na stranim jezicima u crkvi sv. Jakova, susretati se s duhom kršćanstva koje nam donose Amerikanci, Irci, Poljaci i drugi narodi s raznih strana svijeta. Vidio sam njihovu kulturu i ozbiljnost kojom pristupaju liturgiji, tu sam se najviše osjećao dijelom svijeta kojemu duhovno i kulturalno pripadamo. Ali mislim da smo propustili, u svojim unutarhrvatskim kapricima i sukobima, prihvatiti Međugorje kao našu veliku šansu za puno snažniju i raznovrsniju komunikaciju sa svijetom, da je i sama Hrvatska puno toga propustila učiniti preko Međugorja. Svijet je mogao čuti istinu o jednom malom, svjedočkom narodu, mogao nas je prepoznati u svjetlu življenoga kršćanstva. To se djelomično dogodilo, ali ne u mjeri u kakvoj je realno moglo biti. Ali nije ni danas kasno, puno toga se još može učiniti. Bog je strpljiv u svom neizmjernom milosrđu.

Vrh

PostPostano: Ned lip 26, 2011 18:18 

Citat:
U jednom trenutnku fra Jozo je sjetno uzviknuo: "Da su naši biskupi prihvatili Međugorje, kakav bi to Nazaret bio!" Te riječi – kakav bi to Nazaret bio! – odjekuju mi i danas u mislima. Odnose se na cijelu Hrvatsku, ne samo na Međugorje. I cijela Hrvatska, kakvu je šansu imala! Cijela Hrvatska mogla je biti Nazaret u smislu duhovnoga i kreativnoga procvata! A Međugorje je darovano upravo nama Hrvatima da bismo izvršili neko poslanje koje, osim one najvjernije jezgre, nismo posve razumjeli.

Slažem se sa Z. Vukmanom da Hrvatska nije baš u kreativnom i duhovnom cvatu, ali nije baš vjerojatno da bi prihvaćanje Međugorja popravilo stanje duha nacije. Prozivanje biskupa (posebno hrvatskih) smatram ovdje gotovo deplasiranim, a i nije u redu dijeliti vjernike po pitanju Međugorja, kao da bi oni koji vjeruju u nj bili "obraćeni i vjerni", a oni koji ne vjeruju "neobraćeni i nevjerni". Nema teorije po kojoj bi takva podjela bila moguća.
Vukman bi bio dalekovidniji kada bi recimo u ovo ljetno vrijeme pozvao vjernike na obraćanje Bogu i Gospi u nekima dosad zapuštenim hrvatskim svetištima koja ipak nisu ugušena pod dugogodišnjom komunističkom čizmom.

Vrh

PostPostano: Ned lip 26, 2011 18:32 

adrijana je napisao/la:
"navodna Gospa"

Pa Gospa postoji bez obzira jel Međugorje priznato ili ne. Meni je više sumnjiv taj biskup u Bosni ili ti koji su kontra Međugorja nego samo Međugorje. Npr. onaj don Grubišić mi je isto neka čudna faca. Jeste vi vidjeli tog čovjeka? Meni on ne izgleda kao vjernik. Ja znam da trebaju u Vatikanu o tome odlučiti samo mi nije jasno zašto tako dugo to istražuju? Pa što je to toliki problem za njih? Mislim da su sve to neke igre, ali bez obzira ja vjerujem u Gospu, a i tim ljudima tamo dole vjerujem iako nisam Hercegovac. Čitam jučer na portalima neke komentare naših g..... ljudi u vezi Međugorja....., pa te priče da su se obogatili i sl.... Ja sam bio dole 2002. i nisam primjetio ništa neobično. Ne znam zašto nekoga smeta ako je netko otvorio hotel ili neki dučančić? Mene to uopće ne dira. Najobičniji jal.

Vrh

PostPostano: Ned lip 26, 2011 18:44 

Mihael je napisao/la:
Meni je više sumnjiv taj biskup u Bosni ili ti koji su kontra Međugorja nego samo Međugorje.

Samo mala opaska: biskup nije u Bosni nego u Hercegovini, a meni je primjera radi prestao biti sumnjiv kada sam počela čitati njegove stranice o Međugorju: http://cbismo.com/index.php?menuID=37

Vrh

PostPostano: Ned lip 26, 2011 19:14 

Fatima je drugo evropsko Marijansko svetište koje godišnje posjeti oko 4 milijuna hodočasnika. U Fatimi su se dogodila mnoga obraćenja i čudesna ozdravljenja.Po ovome se vidi da su nam Hodocasca potrebna..Ono sto se moze dogoditi u bilo kojem mjestu ,na hodocascu ,to se moze svagdje dogoditi...i ovdje i sada..
Nismo svi isti,nemamo svi istu vjeru i ne dobivamo svi iste milosti od Gospodina..
Zato bi rekla,da je dobro da postoji -MJESTO MOLITVE.." i pomirenja"jer to nam moze biti samo na dobro i korist..
Pa tako i Medjugorje..
Tolika Marijina "ukazanja" imaju u svijetu koja nisu priznata od KC..nije Medjugorje jedino..?????

Ukazanje u marpingenu je zanimljivo i po tomu što su najprije 3 djevojčice 1876, zatim jedan mještanin 1983 , te na kraju 3 djevojke 1999. tvrdile da im se ukazuje BDMarijani jedno od tih tri ukazanja nije priznato autentičnim, no marpingen je postao mjestom molitve ..

Od trećega do 18. stoljeća zabilježeno je prijavljenih ukazanja Majke Božje točno 2.160. Rekord bilježi 13. stoljeće: 772 viđenja, dok ih je u 17. stoljeću bilo svega 26.

Ne znam zasto je toliko vazno da se Medjugorje prizna..?Sta je to onda u cega mi vjerujemo?
Da li mi vise nismo vjernici po Rijeci Bozjoj,dok su nam danas postala vazna i na prvom mjestu "cuda" i "privatne poruke"???
Gdje je Biblija?
Sta nam se to danas dogadja..?

Za mene ima prednost,KC..Moj otac je rekao,kceri pazi zivot je opasan,djavao vreba na sve strane...pazi kuda kormilas svoj brod i kuda ides..a tvoj kompas je tvoja KC..
U njoj ces uvjek i na vrijeme saznati sve...Drugim rijecima je htjeo reci ne napustaj-budi vjerna....i ne boj se..
Danas ja mogu slobodno reci...da je za mene Medjugorje..MJESTO MOLITVE...ja mogu da vjerujem u Gospina ukazanja ..a i ne moram..ali ja zelim ostati vjerna KC...
I sve dok Vatkan ne prizna,treba biti strpljiv...a ne srljati ,nego biti spreman prihvatiti ,da Vatikan sigurno ima dobar razlog za to..Zasto bas sada tako!
Upravo i da nikada ne prizna...nista se nece dogoditi..jer Vatikan nije zabranio "hodocasca" u Medjugorje...
Znaci on VIDI...plodove OBRACENJA...ZAR TO VEC NIJE DOVOLJNO...
Kome bi nesto dokazali da Vatikan prizna??sTA SE MIJENJA ?
Sta je CUDO...Gospino ukazanje,"obracenje ljudi i ozdravljenje bolesnih"???
Pravo cudo bi trebalo biti vidljevo u cijeloj EU...i svijetu?

Zasto onaj koji je dozivio "cudo",ne prenosi to dalje..u obitelj ,na radno mjesto i drustvo..da se preko njega i drugi obracaju..??Po tome bi trebali vecina nas biti sveta..sveti zivot i sveta obitelj..!
Lijecnici bi trebali svjedociti ta ozdravljenja..da Crkva ima dokaze..!

Vrh

PostPostano: Ned lip 26, 2011 19:38 

adrijana je napisao/la:
Mihael je napisao/la:
Meni je više sumnjiv taj biskup u Bosni ili ti koji su kontra Međugorja nego samo Međugorje.

Samo mala opaska: biskup nije u Bosni nego u Hercegovini, a meni je primjera radi prestao biti sumnjiv kada sam počela čitati njegove stranice o Međugorju: http://cbismo.com/index.php?menuID=37

Ne sviđa mi se stil pisanja tog biskupa Perića. Taj čovjek mi se ne sviđa ni po licu.
Navodi da Vicka ima viđenja svakog dana kao programirana. Pa što je tu čudno? Mislim da je biskupu povrijeđena taština. Ne pratim događanja u vezi Međugorja, ali mislim da bez obzira što je to biskup, ja tom čovjeku ne vjerujem puno, a vi kako hoćete. Vjerujem npr. Bozaniću kojega poštujem i npr. biskupu Komarici. Ovaj je neki hm, čudan tip. Ako je biskup, ne znači da je u pravu.
Na ovoj stranici sam pronašao da vidioci ne lažu:
http://pda.medjugorje.ws/hr/apparitions ... sionaries/

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata