ANTE KATOLIK je napisao/la:
Ako nije doktrinalna greška navod da komarac i slon imaju zajedničkog fizičkog pretka onda nije ni doktrinalna greška da je plod stabla spoznaje dobra i zla pripadnik rase različite od Adamove rase.
Navedena teza u suprotnosti je Pismu i Katekizmu, jer mi nismo po rasi različiti od Adama, nego od njega baštitimo sve, također i sklonost prema grijehu.
Citat:
-Kajin nije stvoren na sliku i priliku Božju već je Kaijin proizdod Istočnog grijeha. Ovo nije nije u suprotnosti s nijednim člankom vjere.
Ovo također nije točno, jer svaki je čovjek stvoren na sliku i priliku Božju, u tome i jest čovjekovo dostojanstvo.
Citat:
-ubojstvom Isusa prilivena je nevina krv isto kao ubojstvom Abela. Isus je na neki način, i između ostalog i slika Abela, istinskog Božjeg sina rođenog na sliku i priliku Božju. Ovo također nije u suprotnosti ni s jednim člankom vjere.
Ne može Isus biti kao Abel, jer je Isus puno veći od Abela, on je “jedinorođeni Božji Sin” i sam Bog i čovjek. Abel je bio samo čovjek, i sam griješan kao i mi.
Citat:
Ne može nas ni krštenje do kraja oprat od Adamovog grijeha, nosimo ga zapisanog u genetskom kodu! Potrebna nam je konstantna ispovijed, molitva i pričest da se peremo od zla u koje upadamo po našoj životinjskoj naravi!
Vjerska je istina da krštenje briše istočni grijeh – i to potpuno. Istočni se grijeh stoga nalazi u neposlušnosti Bogu i temeljnoj oholosti, preziru prema Bogu.
On se ne iscrpljuje u genetici niti u genetskim manipulacijama, pa niti u bolesti. Isus nije došao da ljude spasi od genetskih bolesti (mada je i od toga liječio) nego da nas otkupi od grijeha. Krštenoj osobi koja boluje od genetskih bolesti tako se ne može reći da pati od istočnog grijeha, jer je istočni grijeh “ispran” vodom krštenja.